Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů natočene Beatles. Nádherná hudba, humor a celkový dojem je prostě na 5*. Ve filmu se objevuje jen první strana desky. Seznam písní vyskytující se ve filmu:1. A Hard Day's Night 2. I Should Have Known Better 3. If I Fell 4. I'm Happy Just To Dance With You 5. And I Love Her 6. Tell Me Why 7. Can't Buy Me Love. Zde bych si dovolil dát text písně A hard day´s night: It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I work all day to get you money to buy things And it's worth it just to hear you say you're gonna give me ev'rything So why I love to come home 'cause when I get you alone you know I'll be O.K. When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I feel al---right ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl radši pozdní období tvorby Beatles, do roku 65 to byly většinou samé odrhovačky (aby nedošlo k omylu, mám rád i ty odrhovačky) na různé variace slov I love you. Přesto má pro mě tahle banda tak nostalgické kouzlo, scénář je tak pozorný a citlivý k samotným charakterům brouků a vtípky jsou tak staromódně dokonalé, že nemůžu jinak než za pět... Mám Perný den moc rád... ale pokud to chcete brát jako doporučení, vězte, že jsem poctivý beatlemaniak už od nějakých tří let ;-) "It´s been a hard day´s night and I´ve been working like a dog..." Jo abych nezapomněl, John je samozřejmě nejlepší... 90% ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Asi je dobře, že Lester & spol. dostali na natočení a sestříhání od United Artists jenom měsíc, aby film ještě stihl vydělat, „než módní vlna kolem Beatles opadne“. Při delší době na přípravu by možná výsledek nepůsobil tak bezprostředně – viz Help!, který má ale zase jiné půvaby. — Krom muziky mě vždycky nejvíc fascinoval Ringův útěk v montérském plášti s foťákem, to bylo tak nějak ještě svobodnější než pobíhání po poli a mávání rukama. A pak samozřejmě Paulův „very clean“ děda. — A mimochodem: Za bolševika, to ještě před každým filmem dávávali týdeník, jsem Perný den viděl v kině dvakrát s delším odstupem; i když týdeníky obíhaly kina nezávisle na filmech, před Beatles „náhodou“ pokaždé šel díl věnovaný holocaustu plný brutálních záběrů z koncentráků, snad aby na nás toho pocitu lehkosti nebylo příliš mnoho najednou. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Šialene hravá a hravo šialená energická komédia (plná hlášok a s prvkami slapstick comedy, situačného humoru a dokonca grotesky) fungujúca ako náhražka MTV v 60. rokoch, ktorá naservírovala fanúšikom ich idoly a 38 hodín z ich života na striebornom podnose. A možno je zásadnejší skôr ako dokument o fenoméne, ktorý odštartoval spoločenskú revolúciu. Živelný boyband nikdy nepatril do môjho základného playlistu, ale ich hudba mi vôbec nie je vzdialená a A Hard Day's Night potvrdzuje status tých najlepších z najlepších. Mimochodom, skvelá práca s kamerou. Pozn.: Polovica kapely hrať (v zmysle herectva) vie, tá druhá nie. Skúste si tipnúť, ktorá. 75% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné blbnutí Beatles, u kterého jsem se příjemně bavil, párkrát i zasmál nahlas a poslechl si i pár skvělých písniček (jedna z mých nejoblíbenějších tam dokonce hrála dvakrát). Hodně se mi i líbilo, jak to bylo natočené a celkově se mi na to příjemně dívalo. Akorát ze všech jejich filmů mám Help! o něco radši, ale i tak se mi Perný den líbil a i když bych spíš dal silné 4*, nakonec kvůli písničkám a té příjemné atmosféře zaokrouhlím nahoru a dám slabých 5*. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • John Lennon má na sobě ve vlaku bílou košili a černou kravatu, ale když The Beatles utíkají z vlaku do aut a tím prvním prolézají, tak má na sobě černý rolák. Jak později uvedla skriptka filmu, nikdo se neobtěžoval dělat si poznámky o tom, co v které scéně měl kdo na sobě. Proto se jejich oblečení i v dalších záběrech nelogicky střídá, například v úvodní honičce, když Beatles utíkají na vlak. (don corleone)
  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)
  • Ringo Starr byl chválen za přirozeně utrápený výraz při procházce u řeky. Bubeník později uvedl, že se před natáčením poněkud více posílil alkoholem. (don corleone)

Reklama

Reklama