Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keďže mňa (najmä kvôli môjmu veku) beatle-mánia obišla a ich tvorbu si vypočujem snáď len vtedy keď rodičia vyhrabú nejaké staré vykopávky a spomínajú, tak som sa bál aká bude reakcia najmä na hudobný potenciál filmu. A možno je to aj dobre, že Beatles sa ku mne nedostáva viac sporadicky, lebo tá hudba je tým pádom pre mňa menej vtieravá a cez film si tých pár songov rád vypočujem. Čo sa však týka mimomuzikálového hodnotenia, to vnímam tiež pomerne pozitívne. Humor je naozaj pomerne pythonovský a tým pádom aj pre mňa prijateľný a postačujúci. Takže film určite nepotrebuje zachrániť. 70%. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Film staví na praštěném příběhu a nových písních skupiny. V té době se Beatles ještě rozkoukávali. Johnovi a Ringovi bylo 25, Paulovi 23 a Georgovi jen 22, a údajně byli celou dobu natáčení zhulený. Jejich hravost jim nelze upřít a je to snad i klíč jejich úspěchu. I po dlouhých desetiletích láká pozornost náhled do jejich soukromí - viz autentický Get Back (2021). Help je ale spíš přetvářka, póza, experimentální a bláznivý hudební videoklip. Ruku na srdce: ten film moc nefunguje, i když hudba je fajn a některé vtipy se povedly. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě je to objektivně na čtyři hvězdy, ale Beatles těch filmů moc nenatočili, a navíc tenhle styl mám rád. Je to odklon od v podstatě sociologické komedie Perného dne směrem k naprosto, ale zcela absurdní komedii, do níž však blbnutí brouků zcela zapadá. A myslím, že nebýt Eleanor Bron, byl by film poloviční, na ní je vidět, jak si film a svou roli skvěle užívá, a nejen ona. Škoda jen, že jsem měl verzi z ČT, kde titulky překládal Pavel Kříž, a přeložil jen něco, občas některá slova vynechal, takže to není až taková bžunda. (Třeba v závěru je v titulcích "Nezajímá mě tvoje náboženství" u toho, co říká Ringo veleknězi, ale on říká "nepředplatil jsem si tvé náboženství", což tomu dává trochu jiný význam a právě v rámci té absurdity.) Líbilo se mi, jak zparodovali bondovky té doby - nejen melodií, ale také třeba lokacemi (Alpy, Bahamy). Líbilo se mi, že jeden fór dokázali pootočit o trochu výš daleko později (třeba "bílé útesy doverské"), to také nebývá zvykem, a ta palba hlášek mě skvěle bavila ("ne, pokud ji nespolkneš", "jiné náboženství... aspoň myslím") plus vojenské cvičení, Óda na radost dávno před EU... Jo, tady odbočím. Dnes by takový film nevznikl. Byl by - stejně jako tak byla nedávno označena díla Monty Pythonů - za genderově nevyvážený a rasistický. Ale náš Mirek Kalousek se zde musel inspirovat - ve filmu taky bláznivě pobíhají s nápodobou tibetské vlajky, což je celkem prča, když ve filmu Tibet "vyhlásí" válku Británii. Děj je prostý - tajný kult bohyně Kálí nemůže obětovat dívku ("z toho chrámu jsi pořád špinavá"), protože prsten dostal Ringo - vášnivý sběratel prstenů v té době - jako dárek. Komando z chrámu vedené vůdcem po něm jde (plus č. 4 mne dostal asi nejvíc) - a časem ještě britský vědec se svým nemotorným pomocníkem. Ten mi nejvíc připomněl našeho herce Libíčka, a v určité chvíli to skutečně mělo absurditu nejlepších Vorlíčkovo-Macourkovských filmů, zvláště Pane, vy jste vdova, ale třeba i Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Oba vědci slouží vlastně ke kritice jisté britské namyšlenosti a poruchovosti britských výrobků, ale i ke špílcům směrem k Němcům nebo Američanům. Překvapilo mě, že vlastně opět se děj točí především kolem Ringa, jako v Perném dnu. A protože obecně mám rád filmy, kde dospělí nezapomínají na to být občas dítětem (viz seriál Castle), musím uznat, že mě film bavil a pobavil, a je mi líto, že podobných vlastně nevzniklo a nevzniká víc. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná crazy komedie v dobovém duchu, to jest prošpikovaná absurdním humorem a hodně ulítlými nápady všeho druhu (zmenšovací paprsek, tanková bitva, šílení vědci a ještě bláznivější následovníci kultu bohyně Kailí). Několik odkazů na bondovky, různé akčně špionážní díla, sellersovky, všechno dohromady. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si rozmýšlel, jaké hodnocení filmu udělím... Beatles a jejich hudbu mám opravdu rád, ale zápletka o prstenu, některé scény, souboje a vůbec celý scénář filmu opravdu za moc nestál... na druhou stranu Beatles, chovající se spíše jako kluci s jejich vtípky, různými vymoženostmi a klidným přirozeným hraním jsou více než úžasní (může to znít naivně, ale přesně tak jsem si je představoval a představovat budu)... takže celkový pocit z filmu je dobrý, příjemný a když do toho hraje ta hudba... no, nejsou plné, ale jsou to 4 hvězdy :) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Ve snímku se objeví i krátká hudební pasáž nazvaná James Bond Theme. Na některých raritních nahrávkách Beatles je zařazena před začátek titulní písně Help! (Robbi)
  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu vyrobila a rozeslala plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)

Reklama

Reklama