Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Matte27 

všechny recenze uživatele

Po předchozím Perném Dni trochu zklamání. Od Help! jsem čekal něco jako jeho pokračování, prvotřídní zábavu s Beatles. Tohle bylo takové s nimi a bez nich. V prvním filmu bych si troufnul říct, že kluci hráli sami sebe v té nejpřirozenější podobě, tady už přehrávali. Děj byl utahaný a nudný. V některých částech jsem se přistihl, jak sleduju čas do skončení filmu. Ano, zasmál jsem se, ale ne jak jsem čekal. V komentářích jsem se dočetl cosi o srovnání s Monty Pythony. Musím se přiznat, že jsem si na ně taky vzpomněl a to v části s pěním Ódy na radost. Zkrátka to pro mne byl průměrný filmový zážitek. Dávám čtyři hvězdy, ale cítím to na 3 - to mi však láska k The Beatles nedovolí. ()

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá objektivně hodnotit. Jste-li fanda Beatles, jako já, s chutí film dokoukáte. Přestože jde opravdu o neuvěřitelnou blbost, objektivně vzato bídně zpracovanou a nevtipnou. Ale vidíte Beatles v barvě, starosti stranou, posloucháte jejich skvělé písně, nemyslíte na nic,... a o to tu jde ()

Reklama

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Beatles ve filmu zpívají sedm písniček, z toho čtyři složil John (Help!, You´re going to lose that girl, Ticket to ride a You´ve got to hide your love away), dvě Paul (The night before, Another girl) a jednu George (I need you). - - O textu a názvu titulní písně, která je jedním z největších hitů skupiny, John později řekl, že písní opravdu volal o pomoc. Byl v té době závislý na drogách, cítil se vyčerpaný a osamělý, trápily ho deprese a přemýšlel o sebevraždě. Ve filmu to naštěstí vůbec není poznat. - - Na natáčení na Bahamy si brouci vzali samé letní a plážové věci, ale bylo jim tam pak velmi chladno, protože tam zrovna panovala kalendářní zima. - - Při výbuchu nastražené bomby během hraní curlingu šlo o skutečnou nálož. Ringo později vzpomínal, jak s Paulem uháněli několik set metrů daleko a pak se ještě uklidňovali cigaretou marihuany. - - Vztah samotných Beatles k filmu nebyl jednoznačný. "Byl to dobrý film, ale nebyl to náš film," řekl o mnoho let později Paul. ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych si snad mohla pouštět pořád dokola. Spolu s perným dnem je tohle prostě srdcovka. Dokonale humorné scény (např. každý jde zvlášť ke svým dveřím/domu - a přitom vchází všichni do jednoho pokoje) a neskutečné hlášky napříč celým filmem, prostě zábavná a odpočinková podívaná :) Přidejte si k tomu skvělou hudbu Beatles - a široký úsměv od ucha k uchu :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost, kde Beatles pronásleduje kvůli prstenu jakási sekta, která chce toho, kdo má ten prsten obětovat jejich bohyni, jenže ho má zrovna chudák Ringo a nejde mu sundat. Všichni tu bizarně pobíhají po nahodilých místech, dělají kraviny, uklidňují tygry Ódou na radost, občas něco zazpívají, občas Ringa polijí červenou barvou nebo taky Beatles v tanku a je tam toho mnohem, mnohem víc. Na rozdíl od Magical Mystery Tour to ale je v takové míře, že je to absurdně zábavné a má to nějaký děj, díky čemuž to baví, ale neotravuje a ani nenudí. Naopak se u toho člověk opravdu baví a těší se, co se objeví teď. Pravda, dokonalosti vrcholu absurdního humoru, jaký je v seriálu Mighty Boosh, to nedosahuje, ale i tak je fajn film, který baví, funguje a nenudí. Aspoň teda mě nenudil. Ještě do toho máte skvělou hudbu od Beatles. 5* ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Steve Turner ve své knize o vzniku písní Beatles vzpomíná, že režisér Dick Lester s filmovým štábem od počátku počítali s názvem Help, ale problém tkvěl v tom, že existoval už jiný film se stejným názvem. Proto padaly možnosti jako Eight Arms Hold You, (což bylo uvedeno na některých deskách), nebo dokonce Beatlemania II (možný pozůstatek po jednom z navrhovaných titulů pro A Hard Day's Night). Nakonec se otázka porušení práv vyřešila pouhým přidáním vykřičníku. (Robbi)
  • Jedno z propagačních hesel k filmu znělo "Prosím nevyzrazujte začátek tohoto filmu svým přátelům (stejně by vám nevěřili)." To byla narážka na tehdejší obvyklé uvozovací věty ke thrillerům: "Prosím nevyzrazujte konec tohoto filmu svým přátelům." (Morien)
  • Plavec, který se Brouků během filmu v Alpách a na Bahamách ptá na cestu k bílým útesům doverským, je Mal Evans, cestovní manažer Beatles. (Morien)

Reklama

Reklama