Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě hloupější než první díl, ale méně létání, tedy méně zadních projekcí. Z jednoho padoucha je zde najednou 3+1, což je velice naškodu. K celkové tragédie přispívá i to, že je Hackman v některých pasážích (evidentně tam, kde se nesnímal zvuk přímo) nadabován. Reeve mi přijde o trošinku snesitelnější, než v prvním díle. Snad proto, že zde tak často nechodí ve své trojkombinaci kozačky + slipy + plášť. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady už na rozdíl od jedničky i ta prvoplánovitá zábava lehce pokulhává, nicméně stále jde o solidní nadprůměr v kategorii popkornových snímků. Jako filmový hrdina mi Superman přijde možná až příliš klišovitě zařazený do kategorie "správňák", ovšem svou úroveň má a nečiší z něj takový ten ryze americký patos, jako z některých jiných klaďasů filmového plátna. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Pro mě srdcovka z dětství. Pro mě lepší a zajímavější než pěkný první díl. Stejně dobrá režie, hudba, herci. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný. Právem nestárnoucí klasika, která jistě zaujme i milovníky současné kinematografie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem o prvním dílu napsal, že jeho nejslabším místem je scénář, tak tady to platí (bohužel) taky. Tenhle film má záporáka ještě lepšího, než je Lex Luthor, ale co z toho, když scénář je děravý a některé docela podstatné detaily (Supermanova síla, lépe řečeno jak ji získal zpátky) jsou sotva naznačené, ale ani zdaleka nejsou vysvětlené. Naštěstí film jako takový celkem odsýpá a nikdo mi v tomto filmu nějak nepřekážel či vadil (což o dalších pokračováních bohužel nemůžu říct). A jak už jsem říkal, Terence Stamp jako generál Zod byl parádní. 55 %. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Supermana si po dějové stránce se svým předchůdcem s ničím nezadá. Samozřejmě chybí osobnost jakou v prvním díle ztělesňoval Marlon Brando, ale když se podíváte na ostatní vedlejší obsazení, tak kvalitou tomuto velikánovi ostudu určitě neudělá. Triky jsou už dost zoufalé, svým způsobem to působí béčkově, nicméně mě se tenhle druhý díl líbil téměř tolik, jako jeho starší bratříček. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)
  • Původní režisér Richard Donner natočil pro tento díl scénu, kdy Superman mluví se svým otcem. Představitel Jor-Ela Marlon Brando si ale soudní cestou vymohl procenta ze zisků prvního filmu, a proto producenti nechali jeho scény z pokračování vystřihnout. Superman tak místo toho promlouvá se svou matkou. Díky soudnímu řízení ale Brando získal i podíl z druhého filmu, přestože se v něm nakonec vůbec neobjevil. Právě inkriminované scény s Brandem jsou k vidění v Donnerově režisérském sestřihu, který vyšel v roce 2006 a byly použity i v Singerově snímku Superman se vrací. (novoten)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama