Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Plešatej Lex Luthor! Je sice lepší, než v prvnim díle, ale stejně pořád takovej jako že mi vubec nepřijde jako zlej chlápek. Zato ta trojka těch ostatních je děsivá, až se mi prdel klepe - bohužel to myslim jenom ironicky. Jsou totiž hrozní svým vzhledem a chováním, než tím, co dělaj. Třeba ten němej, to byla čirá a nekonečná hrůza, chchch. Prostě záporáci, kteří byli spíš vtipní. A teď do toho samej výbuch a házení velkejma věcma, product placement pro Coca-Colu a Marlboro, uplně zbytečné a nelogické Supermanovo odsupermanění a pak zas přisupersranění, Loisino odhalení Supermana a pak odebrání myšlenek, let s americkou vlajkou na konci atd. No nevim, asi mi to zavání už docela odpadem, i když Christopher Reeve nebyl vubec špatnej... a bohužel přibližně vim, co mě ještě čeká ve trojce a čtyřce... ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Ať už chtěně, či nechtěně velmi zábavné. Pár vynikajících hlášek a gagů, které strčej do kapsy kdejakou komedii. Výborná akce a hlavně co se týče pyrotechniků, který se hodně vyřádili. Ale ty kostými a herecký výkony záporný trojice ... no skoro jako Plan 9 od Eda Wooda, ale budiž. Škoda jen, že Lex Luthor neměl víc prostoru. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

I po letech a po vícenásobném shlédnutí stále nenudící film. Pořád je to tak kouzelně naivní a Christopher Reeve je prostě neuvěřitelnej švihák a sympaťák. Oproti jedničce tu jsou důstojnější padouši, ale hláškující Luthor nezmizel úplně což je dobře. Jedna z nejlepších dvojek, naprosto na stejné úrovni jako jednička. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování Supermana! Na stejné úrovni jako první díl. Fantasy, krásně naivní film o muži bez slabin, který je z jiné planety a dokáže porazit kohokoliv díky svým úžasným schopnostem. Tentokrát se utká s vězni ze své vlastní planety, kteří byli uvězněni ve dvojrozměrném vězení a putovali vesmírem, ale osvobodili se. Výborný Christopher Reeve v roli Supermana exceluje a je velmi sympatický až skoro dokonalý. Postava Lexe Luthora ustoupila trochu do pozadí, ale Gene Hackman je v té roli opět výborný a má opět skvělé hlášky. Dále pak se tady utvořil skvělý pár Superman a Loise a mezi nimi to parádně jiskří. Akční scény jsou ještě vymakanější než v prvním filmu a herecké výkony a příběh celkově stoupli o stupínek výše. Změnu režiséru během filmu prakticky ani nepoznáte. Jediné co mi vadí je opět zase ta až moc pohádkovost filmu. Takže 4 hvězdy. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Docela fajn, ale... Film se mi ještě pořád líbil (narozdíl od otřesné trojky a asi ještě otřesnější čtyřky). Jenže ano, kvalita šla po jedničce dolů a taky je to horší film ve srovnání s novým Supermanem. Jako pořád se na film dá dívat, jelikož Superman je sexy, ne kecám, sice je sexy, ale i samotný film má ještě něco do sebe, i když uznávám, že za účelem získání peněz šla dolů kvalita příběhu, jelikož některé scény byly vážně pitomé a pro zasmání. Některé byly srandovní asi záměrem, protože jsem se párkrát pobavila a nekřivila jsem se u toho, protože by film či scéna byl zároveň trapný. Ale celkově je tento film o superhrdinovi pořád ještě to světlejší a lepší z celé série... ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner natočil pro tento díl scénu, kdy Superman mluví se svým otcem. Představitel Jor-Ela Marlon Brando si ale soudní cestou vymohl procenta ze zisků prvního filmu, a proto producenti nechali jeho scény z pokračování vystřihnout. Superman tak místo toho promlouvá se svou matkou. Díky soudnímu řízení ale Brando získal i podíl z druhého filmu, přestože se v něm nakonec vůbec neobjevil. Právě inkriminované scény s Brandem jsou k vidění v Donnerově režisérském sestřihu, který vyšel v roce 2006 a byly použity i v Singerově snímku Superman se vrací. (novoten)
  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno