Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

castor 

všechny recenze uživatele

Poctivé tři hvězdy, ovšem tvůrci před kamerou i za ní slibovali přeci jenom víc. Dvěma zlodějíčkům totiž nestačí běžné potíže spojené se zločinem. Cholerik Bruce Willis a neurotik Billy Bob Thornton se navrch zamilují – do stejné ženy. Tu fobiemi trpící Thornton neprozřetelně unese, jenže právě dáma v domácnosti Cate Blanchett ve velkém domě neprožívá život, který si vysnila. Takže tohle nečekané rozptýlení vlastně přivítá. Zručný Barry Levinson sice měl slušně napsaný příběh, ale mohl a měl něco vynechat/vystříhat, zbavil by se tak hluchých míst a přidal šťávu a říznější tempo. 65% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Gallows Pole - Jimmy Page/Robert Plant [4:10] ,2. Tweedle Dee & Tweedle Dum - Bob Dylan [4:46] ,3. Holding Out for a Hero - Bonnie Tyler [4:41] ,4. Twist in My Sobriety - Tanita Tikaram [4:52] ,5. Rudiger - Mark Knopfler [6:00] ,6. Just Another - Pete Yorn [3:14] ,7. Walk on By - Aretha Franklin [2:48] ,8. Superman (It's Not Easy) - Five for Fighting [3:42] ,9. Just the Two of Us - Grover Washington Jr./Bill Withers [7:32] ,10. Wildfire - Michael Martin Murphy [4:48] ,11. Total Eclipse of the Heart - Bonnie Tyler [6:59] ,12. Bandits Suite - Christopher Young [7:16], ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé to bylo za 3,5* - zaokrouhleno na 3*. Přitom jsem se docela dlouho rozhodovala, jestli nemám přihodit 1* za vpravdě kouzelnou pointu, ale nakonec jsem to vzdala. Byla jsem přesvědčená, že by to byla jenom taková maličká, slabě blikající hvězdička bez života. Netradiční bankovní lupiči mě sice i tak pobavili, ale zdálo se mi, že místy působí trochu rozvlekle a unaveně, že by jim neškodilo svižnější tempo. ----- Nicméně napodruhé u mě jednoznačně zabodovali - za čisté 4*. Nečekejte bláznivou akční komedii, ale příběh je nápaditý, humor inteligentní a dialogy půvabné. P.S.: Tímto se zároveň dodatečně omlouvám režisérovi i čtveřici hlavních protagonistů - sama nevím, čím se mně rytmus vyprávění tehdy znelíbil. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film začíná opravdu slibně - dva sympatičtí banditi vás dokonale vtáhnou do děje, občas vás rozesmějí a první třetinu prakticky nemůžete od obrazovky odtrhnout oči. Bohužel bezprostředně po uplynutí poloviny filmu se tempo příšerně zastaví. Z novodobého westernu se stane uřvaná fraška, kde se Cate Blanchett nemůže rozhodnout, s kým to vlastně chce být. Je to velká škoda, ale nelze nadhodnotit film se skvělým začátkem a koncem, když to ostatní za moc nestojí. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva trestanci se rozhodnou předčasně opustit zdi věznice a koupit si hotel v Mexiku. Aby si zajistili finanční nezávislost, vykrádají po cestě banky a to dosti neotřelým způsobem. Vcelku zábavná a nenáročná komedie s dobrými herci, u které se člověk nenudí, ale ani od toho nesmí čekat zázraky. Trochu divoký je milostný trojúhelník mezi bandity, ale skousnout se to dá. Pokus o inteligentní závěr je sice úctyhodný, ale znám lepší příklady, takže tohle beru jen jako zpestření. Sečteno, podtrženo. Dělá to u mne 70%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Film je založen na příběhu dvou zlodějů, kteří vykrádali banky podobným způsobem jako Joe a Terry. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy dojde ke sražení lupiče autem, kola vozidla nebyly rovně. Když však řidička vystupuje, kola jou již rovně. (Pepy)

Reklama

Reklama