Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

Nepi 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas se pokusil navázat na úspěch Zakladního instinktu rolí trošku podobnou.Jde o mírně erotické drama,o zneužití vypočítavou nadřízenou.Demi Moore se filmem také zviditelnila, ale na Sharon Stone nikdy neměla.Film je sice zajímavý a místy i poutavý,ale scénáristicky a režisérsky nedokonalý. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - Demi Mooreová není moc dobrá herečka, a i její sex-appeal je docela diskutabilní záležitost;) Ale v jiných ohledech na tom Disclosure není nijak zle - věrně prokresluje problematiku důkazního břemene a když se okolo ještě rozehraje intrikánství ve špičkách IT byznysu, nevznikne nic na co by se nedalo dívat (aby taky jo, když uvážíte kdo psal předlohu). A Ennio Morricone taky není žádný žabař... ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Chytrý film, který objasňuje téma sexuálního obtěžování a vydírání v kontextu moci z pohledu chlapa jako oběti, ale přišel o 24 let dřív. Crichton zároveň tvoří vizi korporátních bojů silných žen o pozice a v tomhle smyslu přichází po napínavém finále pro pozorné diváky uvědomění, že někdo třetí sledoval ještě svoje cíle. Demi Moore hraje nadrženou záporačku dobře, Douglas byl dřív ideálním hercem pro hlavní role sympaťáků v thrillerech a sem se hodí. Sci-fi příznivce pobaví představa virtuální reality z roku 1994. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Michael Crichton bol americký spisovateľ, ktorý napísal mnoho bestsellerov, ktoré sa dočkali aj filmového spracovania. Ako príklad uvediem snímky "Jurský park", "Vychádzajúce slnko", "Prúd času", "Kongo", "Vikingovia" alebo "Kmeň Andromeda". Ja som si nedávno prečítal jeho román "Odhalenie", ktorý bol vydaný v roku 1994. Je to dobre napísaný príheb o sexuálnom obťažovaní. V tom istom roku bolo toto literárne dielo spracované do podoby kino filmu. Len čo som zatvoril knihu, tak som si prakticky hneď tento titul pustil. Barry Levinson zrežíroval túto tému vysoko profesionálnym spôsobom. Verne sa pridržiaval predlohy. Do hlavných úloh obsadil Michaela Douglasa a Demi Moore. Bola to skvelá voľba. Zahrali to výborne. Celé je to navyše podfarbené hudbou Ennio Morriconeho. Takže ja som s dramatickým thrillerom "Škandalózne odhalenie" veľmi spokojný. **** ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film s legendární sváděcí scénou v podání Demi Moore a Michaela Douglase. Ta asi nejvíc po tomto filmu utkví v paměti ale i zbytek filmu je velmi dobrý a nemohu říct, že bych se u něj nudil. Takže když sečtu lehce nadprůměrný snímek spolu s krásou Demi Moore, která opravdu v 90 letech patřila mezi největší hollywoodské sexbomby vyjdou mi z toho 4 hvězdičky. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama