Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Výkon Dustina Hoffamana je fenomenální. Samotný příběh však staví jen na konfrontaci dvou světů. V prvním žije Charlie, který je ze začátku opravdu nechutný egoista a v druhém Raymond, který má svůj stereotyp. Několik silných pasáží se tu našlo, ale vše stojí a padá na tom, co předvádí Hoffman. Když dávám plné hodnocení, tak po skončení filmu vím, že za nějaký čas se na něho znovu rád podívám. Tady jsem ten pocit neměl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo nedokáže propočítat kombinaci šesti balíčků současně." Tak tady bych si dovolil opravit, že to nedokáže nikdo kromě výborného řidiče autisty Rain Mana. Ten mě hrozně bavil, kdykoli neměl záchvat. Jakmile ho však dostal, tak ... o-ou. A namachrovaný Charlie mě nebavil vůbec. Nejdřív hýřil nepříjemnou arogancí a jeho překotnou změnu jsem mu prostě nevěřil. Já jsem totiž úplně normální, takže hned zjistím, kdo je na první metě a jelikož je úterý, tak mám ve 12:00 smažák. To je za 41 minut a 35 sekund. Teď už 23 sekund. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Absolútne pohlcujúce, úchvatné umelecké dielo!!! Niekedy sa sám seba pýtam, na čo vôbec všetky tie filmy pozerám, prečo pri nich strácam svoj drahocenný čas a nevenujem sa radšej niečomu zmysluplnejšiemu (priatelia, zábava, škola...), ale práve snímky ako Rain Man ma vždy utvrdia v tom, že aj pred televíznou obrazovkou sa dá spoznávať svet - ešte nikdy som si tými piatimi * nebol taký istý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonaly drama, ktery je ale vypraveny docela s lehkosti a casto i s humorem, takze je celej film paradne sviznej a porad zajimavej. Jinak o pribeh ani tak moc nejde, takovy variace na udobrovani rodiny uz tu byly k videni vickrat, tenhle film stoji hlavne na vykonu Dustina Hoffmana, kterej hraje naprosto genialne, az je misty otravnej, coz k roli ale patrilo. No a Tom Cruise mu zdatne sekunduje. Jeden z Barryho nejlepsich snimku. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman to zahrál fakt skvěle, tom cruise zdatně sekunduje. Rain Man vás dostane, to slibuji, soundtrack je v některých místech vážně skvělý, a lepší trip napříč státy tu ještě nebyl.. Na Forresta to ztrácí (hlavně tam chybí klasicky humor) ale stale je to dobrý film. A to od režiséra, kterého sem vůbec neznal. Ted to budu muset doběhnout a čumnout se na jeho další snímky... Paráda 5 ()

Galerie (133)

Zajímavosti (60)

  • Původně měla být postava Raymonda veselá a přátelská, ale po přečtení scénáře přišel Dustin Hoffman s nápadem autisty stáhnutého do sebe. (don corleone)
  • Postava Raymonda Babbitta (Dustin Hoffman) byla inspirovaná skutečným autistou Kimem Peekem, kterého scenarista Barry Morrow potkal v roce 1986. Když pak v roce 1989 Morrow vyhrál Oscara za nejlepší scénář, daroval ho Peekovi. (Specs)
  • Natáčelo se od 2. května do 28. července 1988 v Kalifornii, Kentucky, Ohiu, Indianě, Nevadě a v Oklahomě. (Varan)

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama