Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Kvalitný film. Silné herecké obsadenie a dej, ktorý sa vyvíja a kľukatie, pričom má dobrý spád a zachycuje veľmi širokú časť životov hlavných hrdinov pútavo a zaujimavo. Vtipné a nekompromisne tvrdé životné situácie a ich vplyv na vývoj a rast štyroch chlapcov podané veľmi emotívne. V malých okamihoch jemne zdlhavé pasáže trošku spomaľujú tempo, na druhej strane má film množstvo veľmi silných miest a tak je celkovo náboj filmu výborný. Bacon, Hoffman a De Niro sú vynikajúci. 4.5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Víte, že jsou vini, a správné by bylo věřit systému - musí jít za spáchaný zločin do vězení. Jenomže systém selhal. Tolikrát. Proto chcete, aby kněz lhal, snad po tom toužíte z celého srdce. A pak to příjde. Tři útržky. Poslední oslava. Tak krásná, intuitivní a bezelstná veselelost. Nesmí skočit. Jenomže za chvíli příjdou titulky a vy se musíte dozvědět, že dva z nich se nikdy nedožijí třiceti let. A vy zjistíte, že nespravednost a chyby nikdy neskončí. Proto 5*. Má to přes dvě hodiny a já mám stále pocit, že neuplynulo ani dvacet minut, co jsem si to pustila. Jo, dnešek byl stvořen pro tento film. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, kde sa malí chlapci postupne stávajú pánmi ulice len vďaka tomu, že začínajú u nejakého gangstra alebo uctievaného bossa. Tento model je už trošku podozrivo opakovaný, ale stále ostáva zaujímavý, pokiaľ sa okolo toho omotá kvalitný scenár a nezvrtne sa to v naozaj originálnu oscarovku. A keď vravím, že v originálnu, tak poriadne. Vedľajšie role sú spísané na veľmi dobrej úrovni, tak isto aj ich hviezdne obsadenia, akurát De Niro ako kňaz mi nesedel. Situácie a scény, či už zo súdnej siene, tvrdej ulice alebo z nápravného strediska, sú vykreslené dosť chladno a nemilosrdne a ostáva už len dúfať, že niečo podobné sa deje len v Amerike. 85%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

V čem spočívá zajímavost snímku, který nás zavádí doprostřed léta šedesátých let na Manhattan? Když ani nevím jistě, zdali literární bestseller autora Lorenza Carcaterry, která byl předlohou k filmu je mistrovská fikce či skutečný osud čtyř kamarádů z dětství. Sdělím své pocity z tohoto zážitku asi takto. Nevedou se zde žádné pseudointelektuální bláboly a přitom rozhovory a rady ctihodného otce Bobbyho (Robert De Niro) vůči Shakesu (Jason Patric) mají nevtíravou pravdu. Děj má kvalitní strukturu a několik zjevných dominant. Ztvárněné pěkné přátelství, osvědčené herce a zvláštní plán pomsty. Co dodat na závěr? Nejspíše si to opravdu autor příběhu z prstu nevycucal. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)
  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)
  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama