Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Víte, že jsou vini, a správné by bylo věřit systému - musí jít za spáchaný zločin do vězení. Jenomže systém selhal. Tolikrát. Proto chcete, aby kněz lhal, snad po tom toužíte z celého srdce. A pak to příjde. Tři útržky. Poslední oslava. Tak krásná, intuitivní a bezelstná veselelost. Nesmí skočit. Jenomže za chvíli příjdou titulky a vy se musíte dozvědět, že dva z nich se nikdy nedožijí třiceti let. A vy zjistíte, že nespravednost a chyby nikdy neskončí. Proto 5*. Má to přes dvě hodiny a já mám stále pocit, že neuplynulo ani dvacet minut, co jsem si to pustila. Jo, dnešek byl stvořen pro tento film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silnému hereckému obsazení vévodí brilantní záporák a sadisticky perverzní bachař Kevin Bacon, a pak...až ti ostatní. Brad Pitt je herecky zdatný a umí filmu dát osobité kouzlo. Pomsta, která umí s divákem zamávat a která se zavrtá do mozku, protože je brilantně, citlivě a s přehledem natočena. Skvělý film. 100% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní podívaná zahraná herci jako je De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt a malou roličkou Dustina Hofmmana. Podle skutečnosti vyprávěný příběh chlapců, kteří zkusili hodně a pro které byl natočen tento film. Musím uznat, že se režisérovi povedlo trefit vše přesně a nebýt toho, že jsem druhý den viděl Rekviem pro panenku dal bych asi 5*, ale nedám. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No tak tady jsem se při dohánění restů z dob dávnějších pěkně sekl. Dvě a půl hodiny o tom, že za blbost se platí, a že kamarádi jsou zlatí. Ne, není to sbírka veršů, ale příběh o klukovské blbosti, pasťáku, šikaně, zneužívání, pomstě a nekonečném přátelství až za hrob. První půlka filmu je čtyřhvězdová, druhá pak skoro až dvouhvězdová, takže výsledkem jsou malinko silnější tři průměrovky. Hvězdné obsazení ani nijak neexceluje, takže za mě dost nadhodnocený film. 69% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Barry Levinson .. Film mne místy slušně nudil. Nejslabším článkem je dlouhá stopáž do níž je vměstnán poměrně přímočarý příběh o pomstě, který se snaží převyprávět osudy několika grázlů, jimž přes všechnu snahu stejně není pomoci. Slušnou úroveň naštěstí zachraňuje poctivé vykreslení dobová atmosféry a všichni herečtí představitelé, ale ani ti mně netáhnou k tomu, vidět snímek někdy znovu. 50%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama