Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naprosto ohromil. Jak je dlouhý, tak je skvělý, ani chvilka mi nepřišla bezduchá. Výborní herci hrají opravdu kvalitně (v atypické roli se daří Dustinu Hoffmanovi:-)), scénář je prostě geniální. Jak se film zpočátku tváří jako vězeňské drama, tak se časem otočí zase úplně jinam a divák tak nemá prostor pro nudu (jenž by se u někoho mohla objevit dvou a půlhodinovým čučením na pasťák:-)). Brad Pitt mě tady konečně přesvědčil, že je opravdový herec. Prostě jeden z mých nejoblíbenějších filmů a basta. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dětství je pryč, přátelství také, nevinnost zrovna tak. Vždycky jsem Spáče vnímal jako těžký divácký zážitek, kde není místo pro padavky. Platilo to u druhého zhlédnutí, třetího a zůstává to tak i dnes. Tahle džungle funguje dokonale (i přes zbytečně dlouhý prolog) a začne zastavovat dech poté, co čtveřice mladých přátel okusí blízkost pedofilních dozorců v domově pro mladé delikventy. Další kapitolou pak byly výstřely z pistolí dvou z nich. Ve výsledku tu máme ryzí americkou (se všemi neduhy) tragédii o světě démonů, pohřbeném dětství i poraněné dospělosti. Silný příběh, jistá režie a dokonalé herecké party (vrchní dozorce Kevin Bacon, obhájce Dustin Hoffman, charismatický otec Robert De Niro, soudní mstitel Brad Pitt) dělají z téhle látky suverénní drama, které bude mít v mé sbírce vždy své místo!! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově tradičně silný film, opírající se nejen o naprosto jistou režii, ale především o hvězdné herecké obsazení, ve kterém se nedá ukázat na nejlepšího. Nejlepší scéna tu však je a není ani tak výrazná, jak by se čekalo. Je to ta kde De Niro popisuje váhové deficity. Jeho typická momentka, které máme tak rádi ze slavných mafiánských fresek. Pokud se podíváme na film jako celek, tak tématicky je samozřejmě nesmírně atraktivní a divácky přitažlivý. Už tyto fakta ho v podstatě pasují do role favorita, který se jednoduše bude líbit. A taky že ano. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu úžasná, ironicky vtipná, svižná a zároveň zvláštne smutná. Tá druhá sa úplne odpojila a išla cestou zbytočne komplikovaného súdneho prípadu spred mnohých rokov, ktorý, keby celkom bezdôvodne neapeloval na prekombinovanosť, mohol vo mne vyvolať omnoho celistvejší a jasnejší dojem. Herci hrajú super, námet si zaslúži poklonu a len vďaka jeho závažnosti mu udeľujem 4*, inak subjektívne pocity sú o dosť slabšie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakmile jednou do mého života vstoupil Scorsese s De Palmou, na nějaké Spáče jsem si už poté nikdy nevzpomněl. Což je ovšem rozhodně chyba, jejich předností totiž určitě není New Yorské prostředí let minulých, ale skvělé pasáže v Ústavu pro chlapce, kde tou dobou slouží záporácká jistota Kevin Bacon. Toho chlapa v záporných rolích já prostě můžu. Samotný soudní proces je pak zajímavější spíše dalším parádním výkonem Dustina Hoffamana. 80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)
  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)
  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama