Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (176)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Mravenci jo? Tenhle rok jsme jich měli fůru na naší vinici. Řekl jsem Garfunkelovi aby přitáhl svůj kompresor, s ním jsme kolem domu vytvořili vakuum a pak jsme je vysáli hlavními dveřmi." Tož tak. Na ilustraci míry hlouposti scénáře snad postačí tahle věta ze Simpsonů. Kdyby ne, tak se stačí podívat na první epizodu a je jasno. Okamžitě mrznoucí voda, déšť při údajných šedesáti pod nulou, vznik komplexního života na planetě během nesmírně krátkého období. Množství situací kdy něco nesedělo, bylo snad nevyčerpatelné. Tady logika ani nehapruje, tady si vzala dovolenou a odjela do Chorvatska k moři. U dětského seriálu by to snad nevadilo, jenže tenhle má ambice být pro všechny. Respektive na přímočarou pohádkovou sci-fi klade až moc velký důraz na propletené vztahy mezi postavami a neustálé zpytování svědomí všech kdo ho mají, i nemají. Postavy jsou další velký zápor. Oblíbil jsem si dvě, s mírnými výhradami možná tři. Psychopatická doktorka (musí to tak být) nemá ani kousek charisma, a děj by se bez ní úplně obešel. Černoška z rodiny Robinsonů (kdyby tam nebyla, byl by to rasismus) má nejspíš prezentovat pevný morální postoj, ale v výsledku vystupuje jako arogantní přemoudřelý spratek. Rodiče jsou naopak super oba dva. Technické kategorie jsou kupodivu výborné. Vizuálně je seriál paráda, hudebně taky. O to víc mě zamrzel zmagořený scénář. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé a potěšující, prostě sci-fi v duchu těch nejlepších tradic a literárních sci-fi děl z první poloviny 20. století. Jasně, spousta bizarních nelogičností může někomu pokazit dojem, ale osobně mám raději tyhle sci-fi, co si nehrají na žádná vyšší poselství. (Tím nezpochybňuji, že třeba 2001: Vesmírná odyssea je jiná liga). Líbily se mi i vesměs neokoukané tváře (Molly Parker, Parker Posey, Mina Sundwall... sakra, píšu tady samé ženské, no dobře, tak tedy ještě Robot :-) ). Prostě rodinná zábava s úžasnými exteriéry, ať už šlo o jakoukoliv planetu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vážný rodinný dobrodružný sci-fi seriál. S opravdu velkým důrazem na rodinný a vážný. A až pak někde v závěsu jen tak mimochodem jde i o výpravné sci-fi. Je to v jádru to samé, o co se Shyamalan snažil v "Po zániku Země". Akorát udělané víceméně správně čili rodina je to sympatická, děcka nejsou k nesnesení (byť přemoudřelá krapánek jsou, ne že ne), častá akce i boj o přežití jsou podány správně dramaticky, vizuálně je na co koukat, bombastický soundtrack duní jak v nejnovějším blockbusteru, emočně to chladné není (i za cenu občasného citového vydírání) a tak vlastně jedinou výraznější výtkou je, že tempo je většinu epizod podivně kolísavé mezi až příliš zběsilé/až příliš pozvolné a nic mezitím. Čemuž nepřidává ani podivný nesoulad, kdy se na jednu stranu vzdává hold původnímu naivnímu kultovnímu seriálu, chtělo by to být jízdou pro děcka, má to švihlé postavy i humor a na druhou se jede na seriózní vlně plné manželských problémů, neustálého boje o holý život, vypořádávání se s osobními démony, stylizace à la Interstellar apod. Děcko bude protáčet oči nad tím, jak se to místy bere vážně a nad problémy dospělých. Dospělák nad nimi však oči protočí úplně stejně, protože to není dotaženo, když už teda. Celkově by tomu prospělo, jasně se rozhodnout, čím to chce být. Zda seriózní survival scifárnou pro odrostlejší publikum či vážně se neberoucí eskapádovou jízdou jak z novodobého Doctora Who pro všechny, kteří jsou duší stále dětmi. | S1: 3/5 | ()

fr0sty 

všechny recenze uživatele

Zasazení je zajímavé, na zpracování se taky nešetřilo, bohužel postavy se někdy chovají velice zvláštně a hloupě. Navíc se spousta důležitých věcí odehrává mimo kameru (na konci jednoho dílu rodina Robinsonů pořád sama, nepotkali nikoho, potom se jim podaří zachytit radiový signál a na začátku dalšího dílu snad 20 lidí kolem jejich ztroskotané lodi táboří a budují .. něco), takže jsem někdy v druhé půlce první serie přestal sledovat. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztracení ve vesmíru určitě není seriál k zahození, ale taky nepatří k těm nejlepším, které nám může dnešní svět nabídnout. První série je nejslabší, některé díly v ní jsou opravdu odpad, rozjezd mohl být zpracován lépe. Druhá řada už je lepší a asi i nejlepší, má dobrý příběh, je i trochu napínavá, připomíná Trosečníka, nebo Marťana. Třetí řada je něco mezi první a druhou řadou kdy hlavně poslední dva díly byly nic moc, ale úplné zakončení seriálu (asi posledních 5 minut) bylo dobré. Celkově je seriál mířený hlavně na starší děti a teenagery. Jde spíše o rodinné sci-fi, takže žádné hvězdné války nečekejte. Je to v podstatě taková pohádka, která ale neurazí ani dospělé publikum. Co mi celkem vadilo, byla zápletka asi třetiny dílů, kdy se něco pokazilo, respektive nešlo podle plánu, nebo prostě selhaly motory, atd. Příběh je na takovýchto nehodách/náhodách vystavěn a občas to bylo až do očí bijící, jak je to neoriginální. V každém seriálu jsou nějaké náhody, které pomáhají vystavět příběh, ale tento seriál je na nich postavený kompletně. Efekty byly skvostné, měl jsem pocit, jako bych na různých planetách, nebo ve vesmíru opravdu byl, takže za tohle obrovský palec nahoru. Herci byly sympatičtí, některé jsem znal i z jiných projektů a jejich postavy byly dobře napsány. Doporučil bych tento počin? Ano, ale nesmíte od toho nic čekat, jinak budete zklamáni. 7/10 ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • V 33 minúte má Peny (Mina Sundwall) v rukách za chrbtom obálku. Keď sa otočí, má ruky prázdne. V ďalšom zábere už opäť obálku drží. (Kuzlo)
  • Alfa Centauri je trojhvězda a svou vzdáleností 4,37 světelného roku také nejbližší hvězdný systém od sluneční soustavy. Na obydlené planetě ze třetí série si můžeme všimnout domů z části postavených 3D tiskárnou. (DJMaroko)

Reklama

Reklama