Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Aknah 

všechny recenze uživatele

To je přesně to, co jsem potřebovala. Krátký, jednoduchý a bezstarostný animovaný film, který zvedne náladu. Byla to taková oddechovka, u které jsem se pobavila, nemusela jsem sledovat titulky, ani moc přemejšlet. A přesto, že už je tomu 10 let, tak už tady je znát, že ta animace je prostě zábavná, nápaditá a skoro dovedena k dokonalosti. Moc se mi to líbilo.. Tarzane :) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno teprve podruhé v životě po někdejší návštěvě kina v mých zhruba 7-8 letech a... nemám slov. Celková jednoduchost příběhu mi nezabránila v tom, abych se nechal strhnout výborným hudebním doprovodem a překlenem jednotlivých sekvencí, kde ty veselé střídaly zatraceně emotivní. Kousek, který nesmí v portfoliu fanouška klasických Disneyovek chybět. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Klasický parádní Disney tentokrát zasazený do džungle. Příběh o Tarzanovi zná snad každý a tahle pohádka je velmi dobrým zástupcem kvalitního animáku. Ač je však dobrý, jak chce, dokonalým Pixarům se rovnat nemůže. Velkým plusem je také hudební doprovod od Phila Collinse, který do filmu pasoval perfektně. 85% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší a nejkrásnější Disney animák. Zbytečně moc se tam nezpívá a i když je příběh už profláknutý, pořád baví a sviští to. Líbí se mi, že z toho Disney neudělal jen pohádku pro děti. Nechybí tvrdost džungle, smrt a ten příběh pořád funguje a zároveň je to zábava. Fakt je to pro mě ten nejpovedenější. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Tarzan ma milo prekvapil. Tuto Disney animovanu verziu som videla prvykrat a dufam, ze nie naposledy. Ovela lepsie ako Kniha dzungle. Myslim si, ze je to skor pre vacsie deti, ale mojmu skolkarovi sa to tiez pacilo. Tarzan je krasne animovane dobrodruzstvo a nechyba tam ani dostatok humoru a romantiky. Jane je skvela, nie je to typicky disneovsky krasna princezna, ale inteligentne, sympaticke, normalne, vtipne a zabavne dievca. Vrelo odporucam.👍 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V původním románu Edgara Rice Burroughse je Tarzan adoptován šimpanzi, jedinou zmíněnou gorilou je Bolgani - nepřítel Tarzana a jeho tlupy. Tantor je v knize starým, obyvateli džungle neoblíbeným slonem, Sabor lvicí, a Terk pomstychtivým šimpanzím samcem. Kerchak je pak vrahem Tarzanovy rodiny. Producenti předlohu pozměnili, aby byl film přijatelnější pro celou rodinu a nebyl příliš krutý. (D3VIL)
  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)

Reklama

Reklama