Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

hábič 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě je Tarzan jeden z nejkrásnějších animáků co jsem doposud viděl a neodmyslitelně patří spolu s PC hrou inspirovanou tímto filmem k mému dětství. I po letech se na něj s chutí podívám a to kouzlo tam pořád je... :-) Jednou z největších předností je u Tarzana nezapomenutelná hudba od Phila Collinse (v české verzi skvěle interpretovaná Petrem Mukem). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Humor, hravosť, veľmi pekná animácia, parádna kamera, milý upokojujúci príbeh, skvelé songy a hlavne dokonalé scény Tarzana lietajúceho v krásnej džungli, ktoré sú akčné, vynaliezavé a úplne zbesilé. Toto sú hlavné dôvody, prečo som si animák užil a nestihol zistiť, že príbeh druhej polovice je tak trochu...obohratý. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Jak se na film odehrávající se v divoce tepoucím srdci afrického pralesa sluší a patří, vyznačuje se nespoutaně dynamickou a dravou animací. Tarzanovo vyprávění se tím stává lehce koukatelným nejen pro dětské, ale i odrostlejší publikum. V porovnání s ostatními Disneyovkami je "Tarzan" vyjímečný a zvláštní především tím, že zde tradiční písničky nezpívají hl. postavy (jak je obvyklé), ale pouze "vypravěč(?)". Závěr? ... pravděpodobně nejlepší Disneyovka od druhé poloviny devadesátých let. ()

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Fantasticky vtipná Disneyovka s veľmi vydarenou animáciou, geniálnou hudbou a brilantnou réžiou ... Animácia sa nesnažila byť dokonalá ale bola výborná a vtipná. Hudba a piesne(v slovenskom dabingu) boli nádherné a síce scénar sa od originálu veľmi oddiaľuje ale to vôbec nie je problém. Naopak, bolo to pozitívom a tvorilo to výborný príbeh. Tento animák som videl asi 80-krát(a to nepreháňam!!!) a stále ma pobaví ... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V závěrečných titulcích je zmíněno okolo 1100 jmen. (D3VIL)
  • Loďka, kterou Clayton používá při přepravě z nákladní lodě do džungle, je identická s loďkami v parcích Disneyland. (D3VIL)
  • V jedné ze scén Tarzan pokládá mrtvého levharta před Kerchaka. Když ale po chvíli celá gorilí skupina odchází, levhartí tělo nikde neleží ani není nikým odnášeno. (MsUtahraptor)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno