Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný – stejně jako matky na celém světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (142)

kingik 

všechny recenze uživatele

V Americe je blaze, tudíž vše pro blaho mamin a jejich dětí. A Svátek scenáristů k tomu. Vypadá to totiž, že by jej scenáristický kvartet potřeboval. Jsou totiž naprosto vyždímaní. Sice jsem očekával přehlídku hysterčení, afektovaných výlevů, slzopudných i močopudných scén, a skutečně se mně toho dostalo měrou vrchovatou, ovšem záhadou je, proč ten scenáristický utrejch musel trvat trýznivé dvě hodiny. Garry Marshall, budiž mu země lehká, dělal vždy nekomplikované sračky, ovšem tohle je ultrasračka. A moc jí nepomáhá ani hvězdné obsazení, nemá totiž jak přijít s něčím, co by nezvládl i herec z telenovely. K mání jsou rozvedené, zadané i bohaté paničky a navrch jeden vdovec. Zpočátku to má vypadat, že mezi postavami není žádná provázanost, ovšem není tomu tak. Osudy postav se postupem času protnou. Ty, co se na začátku neměly rády, se začnou mít rády, ty, co se neznaly, se poznají a tak pořád, až se scenáristický kruh spojí v jeden dokonalý kruh, v němž se rasové a homofobní předsudky hází do koše a lidičky jsou mocinky šťastní, mocinky tolerantní a už je nikdy záchvat hysterie a depresivní stavy nepotkají. A nějak to celé souvisí s blížícím se Svátkem matek. Zdárně jsem nepochopil, proč se film tak jmenuje, když většina děje se odehrává před svátkem a v podstatě s ním ani extra nesouvisí. Film neobsahuje žádný vtip, tedy to, co by se za definici vtipu dalo pokládat. Když se nelze u filmu zabavit, zbývá jen vysoce korektní a naivně vystavěná senilní blbost, kterou neomlouvá ani účast Jennifer Aniston, Julie Roberts a Kate Hudson, ani to, že se jedná o poslední film Garryho Marshalla. Na tomhle počinu vážně není nic zajímavého a zábavného. 2/10 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, nechce se mi tomu věřit, po traileru jsem si říkal, že půjde o průměrnou a spíše trapnou podívanou. Hodnotím teda v rámci žánru, samozřejmě to je jednohubka, která vám během pár dní rychle vyšumí z hlavy, ale prostě jo, líbilo se mi to. Julia Roberts i Jennifer Aniston dokonce i dost slušně hrají, Jennifer Aniston mě i nejednou rozesmála. Spíš silné tři, ale za to milé překvapení... :) ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Film ako vystrihnutý podľa osvedčenej šablóny spĺňajúci všetky kvóty americkej romantickej komédie. Odzbrojujúci počet postáv, mierne šibnutí rodičia, šťastná lesbická rodinka so šťastným dieťaťom zo spermobanky, rozbité manželské vzťahy, ktoré sú ale v podstate oukej, zopár "múdrych rečí", párty s balónikmi a na konci jeden krásny holywoodsky happyend.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečný mišmaš různých témat, kde se nakonec nic nevyřeší a kde je všechno vlastně takové, jak to čekáte. Prostě obyčejná romance, která má hlavní výhodu v tom, že jsou zde skvělá herecká jména. Jason Sudeikis mě zaujal asi nejvíc. I to málo procent je asi hlavně z úcty ke Garrymu Marshallovi. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trilógia Garryho Marshalla (nech mu je zem ľahká) bola dokonaná (škoda, že nie aj dokonalá). Pokračovanie v línii Valentine's Day a New Year's Eve bolo zjavne čitateľné, no toto mi prišlo úplne najslabšie z celej Marshallovej trilógie, ktorou sa očividne snažil (neúspešne) vyrovnať vynikajúcemu vianočnému filmu Love Actually (jeden z mojich Naj). Mother's Day mal síce pekný námet a naozaj sme tu videli v podstate väčšinu foriem materských vzťahov, no celé mi to prišlo všetko strašne idealistické a zároveň dokonalo neprirodzené. Postavy sú na začiatku filmu zmietané v osobnostných krízach (čo bol mimochodom dosť dobrý základ pre kvalitu filmu) - no všetky krízy zrazu akoby mávnutím čarovného prútika pominú (čo mi príde teda dosť absurdné). Napokon najkomickejšie z celého filmu vyznieva veta z popisu, ktorým sa nás snaží nalákať distribučná spoločnosť: "Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků". Ja osobne si budem akurát tak pamätať, že to bol mizerný film, v ktorom bol trestuhodne zahodený sľubný potenciál zo začiatku príbehov. No a ten dubákový účes Julie Roberts - to bol vrchol nevkusu (to len tak na medzi rečou). ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia a trvalo od 18. augusta 2015 do septembra 2015. (MikaelSVK)
  • Zhruba v polovině filmu sedí Miranda (Julia Roberts) v restauraci, kam za ní přijde Lance (Hector Elizondo), který jí na závěr rozhovoru řekne, že „má teď tu správnou salátovou vidličku“. Jedná se o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde si spolu zahráli. (J.A.K.)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama