Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat. Nebýt vynikajícího uklízení chodby, potažmo všech scének se školníkem, byl by to stěží průměrný film, s i s nimi se stěží vyškrábal na tři hvězdičky. Šest medvědů s Cibulkou není klasická komedie. Tou je jen necelou hodinu, a zbytek času vyplnily dlouhé, mlčenlivé scény s akrobatickými kousky. Tyto pasáže jsou určitě zajímavé pro děti, bohužel zpomalují tempo vyprávění a ředí atmosféru. Naroubovat konverzační veselohru na grotesku se Oldřichu Lipskému moc nepovedlo. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Česká nostalgická klasika, která nám dá trochu i přičichnout k tolik již neviditelným cirkusům. Luba Lipský zde válí a přesně tahle postava šaška je mu šitá na tělo. Další plusový body medvědů s cibulí jsou i v obsazení velkých hereckých osobností. Sovák, Kopecký, Filipovský, Libíček atd... Jak píšu, prostě klasika. 60% ()

Reklama

tatka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejvíce si užívám tu bláznivou pasaž ve škole. To prostě nemělo chybu. Vždycky při sledování počítáme, kolik těch rolí Lubomír Lipský vlastně zahrál. Taková převleková komedie tu snad ještě nebyla a nebo jsem ji neměla možnost zaznamenat. Je to klasika, na kterou se moc ráda podívám znovu a znovu. Samozřejmě jsem ovlivněná velkou dávkou nostalgie a vzpomínkami na dětství, ale kdo ne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z řady komedií, které řadím ke zlatému fondu. Když pominu skvělé herecké výkony, od Lubomíra Lipského či Jiřího Sováka, pak tady máme vtip. A těch je tady celá řada. Legendární hlášky: "Hadrabo, proč se pořád svlékáte," nebo: "Proboha Hadrabo, vždyť už jste oblečen byl," jsou přesně ty, na které si vzpomenu, když tuhle komedii před sebou vidím. Jasně, jsou zde i hluché momenty, ale Jiří Sovák nebo věčně si zapisující František Filipovský dodávají punc kvality. Přeci jenom jsem ale šel s hodnocením o stupínek níže, protože jsou zde právě i ty hluché momenty, kdy je vtipu málo. Já osobně ale tuhle komedii řadím ke svým oblíbeným. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medvědí kůže, co se v nich hraje ve filmu, jsou vystaveny na zámku Český Krumlov. (cariada)
  • Když jde uklízečka do kabinetu, kde uvidí medvědy, a omdlí, záběr zblízka ukazuje, že má ruku u těla, ale když je na ní záběr zezadu, tak má ruku nataženou za sebe. (Skarface)
  • Natáčalo sa v škole na pražských Vinohradoch na Lužické ulici. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama