Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šest medvědů s Cibulkou zaujme spíše v mladším věku, pro dospělého diváka jde o průměrnou převlekovou "ztřeštěnou" komedii, kterou ozvláštňují parta živých medvědů a jeden šimpanz. Oldřich Lipský má na kontě rozhodně humornější a promyšlenější komedie. Herecky mě nejvíce zaujali Lubomír Lipský s Františkem Filipovským, zbytek herců, byť kvalitních, neměl moc co hrát. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z řady komedií, které řadím ke zlatému fondu. Když pominu skvělé herecké výkony, od Lubomíra Lipského či Jiřího Sováka, pak tady máme vtip. A těch je tady celá řada. Legendární hlášky: "Hadrabo, proč se pořád svlékáte," nebo: "Proboha Hadrabo, vždyť už jste oblečen byl," jsou přesně ty, na které si vzpomenu, když tuhle komedii před sebou vidím. Jasně, jsou zde i hluché momenty, ale Jiří Sovák nebo věčně si zapisující František Filipovský dodávají punc kvality. Přeci jenom jsem ale šel s hodnocením o stupínek níže, protože jsou zde právě i ty hluché momenty, kdy je vtipu málo. Já osobně ale tuhle komedii řadím ke svým oblíbeným. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s perfektním začátkem, pak ale začne být humor a střídání podob pana Cibulky příliš výrazné a při druhém zhlédnutí už to není ani moc vtipné. Co se týče práce se zvířaty, těžko se hledá konkurence. *** Ve zkratce: Medvědi jsou vyměněni za čuníky a jim, dětem a panu Cibulkovi se to nelíbí... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhodou jde o pěkný „rodinný“ film, který se malým capartům bude jistě líbit stejně tak dnes, jako nám kdysi. Já měl tento film s Lipským vždycky rád a to nejen kvůli samotným cvičeným medvědům, ale i komickým scénám v prostorách školy (voskování podlahy, atd…). Tu a tam se na to rád podívám znovu, když už omylem zapnu televizi a zrovna to tam dávají. Československé kousky jsem měl vždycky mnohem raději, než ty nové české kraviny… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medveďom schovávali po scéne jedlo, aby ich hranie bavilo a hrali prirodzene. Keď jazdili z kopca na bicykli, vypustili im kolesá, aby nezmietli drezérov, keď ich chytali. (Raccoon.city)
  • Opicu vo filme stvárnili až tri opice. Jedna rozbíjala vajcia, druhá bubnovala a tretia jedla príborom. Mali inú farbu tváre a srsť okolo tváre. Maskér ich musel zakaždým namaskovať, aby si boli podobné, ale opice zakaždým líčidlo zlízali, pretože im náramne chutilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama