Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (275)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s perfektním začátkem, pak ale začne být humor a střídání podob pana Cibulky příliš výrazné a při druhém zhlédnutí už to není ani moc vtipné. Co se týče práce se zvířaty, těžko se hledá konkurence. *** Ve zkratce: Medvědi jsou vyměněni za čuníky a jim, dětem a panu Cibulkovi se to nelíbí... ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý komediální film o výměně cvičených cirkusových medvědů a o propuštěném cirkusovém klaunovi Cibulkovi. Po úvodní nevýrazné cirkusové části se děj příběhu přestěhuje do školní budovy, kde se kreativní Cibulka vydává za kuchařku, školníka a uklízečku a v jejímž kabinetu také ukrývá cvičené šelmy i svého cvičeného šimpanze Toníčka. Výkon hlavní postavy L. Lipského se zejména ve dvojroli se školníkem Hadrabou dá označit jako nadprůměrně zábavný. V neprůchodné hlavní školní chodbě a v kanceláři ředitele se také odehrává nevídané pásmo groteskních situací, jejímž vrcholem jsou dialogy mezi direktivním ředitelem školy J. Sovákem, školním inspektorem F. Filipovským s notýskem a konkurenčními řediteli cirkusů J. Libíčkem a M. Kopeckým. Velmi zábavné taky shledávám pátrání Kopeckého poskoka Z. Srstky v Cibulkově bytě po ukrytých medvědích kůžích. Dětské role nesympatických a ukřičených žáků tentokrát spíše kazily dojem z jinak povedené komedie. Příliš mnoho prostoru dostaly záběry se cvičenými zvířaty a jiné akrobatické kousky. V malých rolích se objevili V. Kotva jakožto nesmělý učitel přírodopisu, D. Hajská jako školní uklízečka či Cibulkova bytná M. Rosůlková. Přestože nejsem velký příznivec cirkusových představení a obzvláště klaunů, komedie O. Lipského ve své střední pětihvězdičkové ´školní´ části vše bohatě vynahradila. ()

Reklama

Robbi 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo chce být brzy stár, zabíjí to, co prožíval v dětství. Tisíckrát mohou být medvědi a Cibulka naivní, jsou a budou vždycky filmem pro děti. Byl jsem jedním z těch, kteří byli na slavnostní premiéře a seděl pár metrů vedle Oty Hofmana. A nikdy by mě nenapadlo se dívat na něj očima dospělého. Tenhle film si to nezaslouží. Takhle můžeme za pár let odsuzovat všechno, co vidíme dnes, protože to bude technicky náročnější a scénáristicky propracovanější. Jasně, ale duše zůstane někde bokem. Proto si tenhle film i se všemi rádoby chybami a pochybným tvrzením, že šlo o kamufláž normalizace vzít nenechám. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, pan Oldřich Lipský miloval cirkus a proto mohl vzniknout už v pořadí druhý jeho film z tohoto prostředí. Příběh filmu příliž nevybočoval ze standardů kvality, ale herecké obsazení bylo vynikající. Posuďte sami, čeho byli pánové Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský schopni v jedné scéně z filmu. http://www.youtube.com/watch?v=cD5yD7tRJhI ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Kuchařka ve škole naleje kávu z kotle do porcelánové konvičky, kterou celou pobryndá kávou. Na podnos však již pokládá zcela suchou a čistou konvičku. (Skarface)
  • Když jde uklízečka do kabinetu, kde uvidí medvědy, a omdlí, záběr zblízka ukazuje, že má ruku u těla, ale když je na ní záběr zezadu, tak má ruku nataženou za sebe. (Skarface)

Reklama

Reklama