Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 5

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (153)

Israha 

všechny recenze uživatele

Zředěnější odvar velmi povedené jedničky. Ta bodovala především tím, jak operovala s klaustrofobickou atmosférou uzavřeného prostoru, blízkosti nebezpečného predátora a docházejícího vzduchu, a v podstatě po celou dobu z této přímočaré cesty neuhla. Ve dvojce se srovnatelně hutné pasáže v podmořském městě, ve kterých se vkusně sází na tmu, neklid a tušenou blízkost žraloka, peklužel překlopí do za vlasy přitažené a béčkově vyznívající survivalové honičky, kterou ani režie, ani herecké výkony protagonistek nemají šanci utáhnout. Celkový dojem pořád spíše dobrý, ale rčení "méně je někdy více" zde platí zcela bez výjimky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S jedničkou to nemá nic společného, ale teda nemůžu říct, že by mi to vadilo. Režijně je to slabší, kamera už není tak příjemně elegantní a občas je to solidní epilepsie světel. Asi i proto, že se nepracuje se stísněnou atmosférou jedné klece, ale film je o dost ambicioznější. Začíná to jako blbnutí praštěných puberťaček, pokračuje vizuálně uchvacujícím skoro-dokumentárním dobrodrůžem, přes nečekaný survival v labyrintu podzemních chodeb, kde klaustrofobie sálala z každého záběru, až po to možná naprosto přepálené, ale hodně zábavné finále. Nižšímu hodnocení rozumím, jednička byla o třídu kvalitnější a serióznější film, ale nemůžu si pomoct, dvojka mě svou pestrostí a přestřeleností bavila ještě o fous víc. Vizuál (až na slabší CGI) a ozvučení perfektní. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je možný, že mě to bavilo více, než před 2 roky jednička. Má to svižné tempo, dobrou atmosféru, několikrát jsem se dost dobře lekl. Žraloci ale průměrný, na postavách mi nezáleželo, i když holky to byly celkem fájn, smrti průměrný, ale zase jich nebylo málo. Závěr byl sice debilní, no mělo to alespoň šťávu. Na jedno zhlédnutí, je to asi v pohodě. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě pěkné podvodní záběry starobylého města a žraloků. Dokonce i všechny scénky jsou natočeny poměrně realisticky a napínavé, duo tomandandy tam nastřelilo dobrou hudbu. Co mi kazilo dojem, byly uječené ženské, kdy to místy nešlo fakt vydržet (asi dabingem). Závěrečná scéna s výletní lodi pak byla třešnička na dortu ()

tron 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednotka sa mi na prvý raz nepáčila, ale keď som ju neskôr videl v televízii, vzal som ju na milosť a tak som sa na dvojku celkom tešil. A prekonala očakávania. Je ešte o dosť lepšia, ako prvý diel. V prvom rade je vizuálne bohatšia. V druhom obsahuje plno atraktívnych momentov (vodná spájkovačka, výletná loď, šplhanie). V treťom je napínavejšia a tým pádom zábavnejšia, keďže hrdinky tentokrát nie sú v klietke, ale v otvorenom priestranstve, na ktorom môže útok prísť kedykoľvek a odkiaľkoľvek (v relatívnom bezpečí klietky to predsa len tak úplne nebolo ono, tu je smrteľné nebezpečenstvo hmatateľnejšie). V štvrtom rade, tunajšie žraloky mi pripadali desivejšie a mrazivejšie, hovoril som si, že by som fakt nerád bol na mieste hrdiniek. Takže za mňa prekvapivá spokojnosť. Trocha ako Ruiny vs. Pád do tmy vs. niečo žraločie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama