Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (153)

borec999 

všechny recenze uživatele

Bez šokujúceho zvratu na konci, bez zápalu a akéjkoľvek invencie a pre tenotkrát len s jednoduchým,rutinným príbehom a partiou nie príliš dobre hrajúcich herečiek. Cením však, že Johannes Roberts neskĺzol do komédie či paródie a snažil sa aj po druhý raz natočiť plne vážny a seriózny animal horor. Žraloka je málo, atmosféra strachu moc nefunguje a film sa ťahá aj napriek tomu že má bez tituliek len hodinu dvadsať. I napriek všetkým týmto negatívam filmu tie najslabšie možné 3* udelím. Čiastočne je to preto že pre animal horory mám jednoducho slabosť (ako pre seriózne tak aj pre tie béčkovejšie úlety ako napr. Žralokonádo), ale hlavne preto že keď už žralok je na scéne tak a) vyzerá celkom dobre a vidno na ňom nejaký ten budget a b) jeho zabitia sú dobre natočené. Podarenej jednotke som dal najvyššie možné 3*, dvojke 47 metrov dávam najslabšie možné 3*. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První žraločí sedmačtyřicítka se povedla, ta druhá je, bohužel dle očekávání, brak. Chudáci žraloci se tu motají v ruinách jakési indiánské pyramidy kdesi v Mexiku a proti nim Roberts postavil nesympatické stádo uječených krav, které si zasloužily bolestivé sežrání ještě než vlezly do vody. Kamera se tu motá na hraně FF, pokud nepočítám jeden hezký moment, takže se většina svačení odehrává mimo záběr a s nějakou chuťovkou raději nepočítejte vůbec. Alespoň že konec rozesměje, ale to asi v plánu nebylo. 10% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mě kdysi velmi líbila. Dvojka ovšem přestává fungovat zhruba po 30 minutách, kdy se objeví žralok. Režisér neumí tentokráte pracovat s napětím, ani s tím že zásoby kyslíku se stále více tenčí. Čím se žraloci cpali před příchodem děvčat není vysvětleno. V původně liduprázdném světě je najednou slušně přeplněno. Několikanásobný závěr se naštěstí dostaví. Trojka snad nehrozí. 20% ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Fraška medzi fraškami. Nečakal som, že to bude tak dobre ako jednotka, ale nečakal som ani, že to bude až tak zlé. Podmorský svet šmrncnutý temnými jaskyňami bol skvelí, miestami i kamera bola veľmi obstojná, no to je tak všetko zo superlatívov. Negatíva rozhodne vyhrávajú. Ide o to, že pri tomto filme, by sa nemalo rozmýšľať, lebo prídete rýchlo na to, s čím mate tu česť. Film bez úplnej logiky, primitívnymi náhodami, ktoré to tam museli vždy zdramatizovať v neprospech ľudských postáv. Najprv tam nebol ani jeden žralok, keď si tam tatino denne robil piknik a keď tam prídu štyri kravky, už tam je celé sharkanado, jedná scéna mi ho pripomenula, už len tam chýbali Tara a Ian a bolo by to kompletné, no ich na túto žúrku nepozvali. Ale aj tak to najhoršie prišlo až vo finále. Najprv tým, kde sa ocitli tie čo prežili jaskyňu, väčšia náhoda byt už nemohla a končiac Lara Croft ako bojuje zo žralokom so signálnou zbraňou či zubom žraloka. Film mi dosť pripomínal nedávno zhliadnutý Narok 6 metre . Nie kvôli lovcovi( krokodíl) ani kvôli prostrediu (bazén), ale kvôli tým nespočetným náhodám. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem neviděl 47 metrů z roku 2017 a nemohu srovnávat, tak jsem z tohoto hororu nadšený. A kdybych po celou dobu neměl pocit, že jsem vždy nějakou část filmu viděl už i někde jinde (Sanctum, Útok z hlubin apod.), tak bych neváhal i udělit plné hodnocení. Velkým pozitivem byl pro mě závěr, kdy jsem očekával, že jak jsem zvyklí z jiných filmů, tak konec bude ve chvíli, kdy se vynoří z jeskyně, ale tvůrci pokračovali dál a diváka nechali ještě aspoň dalších pár minut bavit. Jak jsem již v jednom komentáři zmiňoval, jsem velkým fandou eko hororů se žraloky a už se těším, až se podívám ne verzi z roku 2017. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama