Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kobiety mafii vypráví svižným tempem příběh mafiánské rodinky prolínající se s kariérou policistky, která je přeložena díky neortodoxnímu přístupu ke zločinu. Skončí ve speciálním týmu jako agent v utajení. I zde však nemá mnoho štěstí a právě pro viditelné výsledky téměř zhatí šéfovi zištné propojení s podsvětím. Proto začíná jednat na vlastní pěst. (PP66)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (91)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je pro mě nepochopitelné, jak se zpracováním kriminálek Poláci vzdálili na míle daleko naší zemičce. Jejich počin totiž snese ta nepřísnější evropská měřítka, vizuál na nejvyšší úrovní spjatý s komplexním příběhem. Za to našim severním sousedům tleskám. Kobiety Mafii se s ničím nemaže. Na evropské poměry nevídaná brutalita (jakože, i Francouzi by takto explicitně násilí přímo na obrazovce neukazovali), přehnaná nahota (tohle samotného mě překvapilo, tam bych se s tím trošku mírnil) a složitý zamotaný děj, který po většinu času dával smysl. Takhle to vypadá, že film v zásadě neoplývá žádným negativem, ale to bylo až moc snové. Ty všechny linky se postupně promíchají jako nějaký shake a nemůžu říct, že bych byl s výsledkem naprosto spokojen (v tomto ohledu bych možná počet postav zkrouhl na nižší počet, aby byla orientace v nich pro diváka snadnější). Ten dospělý nádech určitě filmu prospěl, stejně jako nekompromisní zakončení, z kterého budete docela koulet bulvami. Přesně mezi 3 a 4 hvězdami, s přihlédnutím k dobrému finále se přikláním ke slabší čtyřhvězdě. 7/10 ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jste nevěřili, že Poláci dokáží udělat mafiánskou vyvražďovačku, mýlili jste se. A stejně tak já. Svižná gangsterka o tom, jakže se přebírá obchod s kokainem v zemi, jehož kvalita potravin je pověstně nechvalná. Pokud jako divák preferujete kozy a současně je vám po chuti extrémní brutalita, budete nadšeni. 85 % ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

To je prostě tak, když máte urgentní potřebu napsat rozsáhlou a neúprosnou mafiánskou ságu a přitom nedokážete ani napsat koherentní scénář k Šel hříbeček na kopeček. Zároveň je to taky radikální upomínka na to, jak důležité je mít u filmu dramaturga. Zde si přicházejí a odcházejí postavy do příběhu nazdařbůh, několikrát se mění žánr, polovina věcí je naprosto nevysvětlených a motivace postav či vývoj situací jede opravdu na první dobrou. Režijně je to pak naprosté fiasco, protože film nemá žádnou metodu, formální koncept ani ksicht, takže celý vypadá jak seriál Ulice, kde se akorát víc znásilňuje a topí v kyselině. To zřejmě vysvětluje místní nadšení (oproti hodnocení 4,8 na imdb) a fakt, že Vega je v Polsku nejvýdělečnějším režisérem (tedy něco jako u nás Vejdělek či Troška). Pro televizní lidi holt dobrý. Dvě hvězdy za nasazení všech zúčastněných a cringe. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po Mory Wratislavi už druhá pecka od Patryka Vegu, ktorého filmy začínam v tomto momente intenzívnejšie sledovať. Dobre vymyslený príbeh plný zvratov a nečakaných udalostí, kvalitní herci,drsný humor, slovník typický mafiánskemu prostrediu, dobrý soundtrack, zaujímavé postavy a tempo, pri ktorom som sa nenudil ani minútu (pri tom má film viac ako 2 hodiny). Women of Mafia sú skrátka typickou gangsterkou, aké mám rád a obsahuje naozaj všetko, čo si od podobného filmu predstavujem. Poliaci potvrdzujú, že v ich filmografii sa nachádzajú naozaj kvalitné počiny a že sú z hľadiska tvorby filmov na kilometre vzdialený od tej našej... PS: a SPOILER: tá pestúnka s nimi teda pekne vydrbala :D 95% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No co mě vzalo ? jednoznačně chůva s koulema, z ošklivého nesmělého káčátka se stává pěkně tvrdá psice. A teď se navzájem vykouříte :-) Klid šéfe, já to nikomu neřeknu .. Dijalogy super, jak nesnáším poláky, a vše polský včetně polskýho fijata, tak musím uznat, že Patrik si vytřel prdel s Holywůdem, vcelku nevidět rozdíl v investovanejch kačkácjh, blejská se to luxusem, interiery i ex jsou fákt povedený, akce jednoznačně přesně na tý hrance která mi vyhovuje, žádný zbytečný násilí, děj frčí a ty špeky..co se děje? Střílí se, zavolejte posily! Jakej kód? ..Úplně všechny :-) Chvílema to je jak vybraný nejlepší špeky z Wilisovek obalený cukrkandlem a vražený do tohodle skvostu... Patrik je borec a Kobiety jsou boží. Těším se na dwujke. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout pár automobilů značky Škoda. První při scéně, kdy dojde k hromadné nehodě na dálnici. V tomto případě se jedná o model Octavia. A potom také při scéně na benzínce, kde je možné zahlédnout dva modely Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama