Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 4

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (234)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Stretli sa tu talentovaná režisérka, fajnové herecké obsadenie a ideálna kombinácia CGI a praktických efektov, ale akosi to do seba celé nezapadlo. Na vine je jednoznačne PG-13 rating, ktorý totálne ničí výborne vystavané sekvencie, ktoré vyvrcholia vraždami mimo záber kamery. Pre takéto blbůstky v štýle Goosebumps mám ale slabosť, takže ma to celkom bavilo a rád by som videl aj pokračovanie. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mé  nízké hodnocení je dáno tím, že nejsem cílovka (tou budou asi děti do 15 let soudě podle toho, že jich bylo plné kino a jedna holka vedle  mě se z toho minimálně 3 krát udělala aneb jak málo stačí ke štěstí) a o tomhle skoro nic nevím. Vím, že hra je o tom, že čumíte na kamery a vyhledáváte ty animatroniky knihy a ostatní jsem nečetl a ani to neplánuji.  Chlap přišel o bratra jelikož mu ho někdo unesl zůstala mu jen sestra co je divná a pořád si kreslí tu chce do péče jeho teta. Chlap má problémy udržet si práce jednou zmlátí v nějakém supermarketu jiného chlápka jelikož si myslí  , že unáší dítě , ale to dítě je toho zmláceného  syn (za to neseděl asi Amerika země neomezených možností)  tak ho vyhodí a je mu nabídnuta práce dělat noční v pizérce kde má čumět na kamery nikoho nepouštět a občas uklidit. Mezitím  tam jsou oživlí animatronici a ta teta tam pošle nějaké maníky , aby to tam vykradly , aby ho vyhodily z práce a ona dostala tu dceru a ty animatronici mají zálusk i na tu jeho dceru.  Má to jen jednu hororovou scénu zhruba v půlce jinak nic na konci zjistíme , že ti animatronici jsou duše zabitých děcek  a ovládá je majitel té pizérky (I toho malého?) co je nějak nutí zabíjet vše se vyřeší obrázkem (nejdebilnější možný konec nevím jestli je to v knize nebo ne a je mě to šumák )  a oni ho unesou . Těch 40 procent je maximum co tomu můžu dát  další díl mě neláká a ani nevím co by tam jako bylo. P.s. třikrát se zde objevuje jedna a ta samá lekačka už poprvé byla trapná podruhé nezajímavá , ale někomu přišla tak cool , že ji narval i do potitulkovky. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Fanoušci videoher mohou být s letošním rokem spokojeni a Five Nights at Freddy's v trendu kvalitních adaptací pokračuje. Zároveň je ale bohužel nejméně "přístupná" pro širokou veřejnost. Emma Tammi spolu s "otcem" celé FNAF série Scottem Cawthonem za zády převedla na velká plátna první z chystané trilogie příběhů o oživlých animatronických loutkách s hodně temným pozadím. Film je doslova prošpikovaný odkazy na bohatý svět původních her (knih a komiksů), je sympaticky obsazený a zahraný a vše podtrhuje výborný soundtrack. Vzhledem k fanouškovské základně i původním videohrám nebylo zapotřebí "R" ratingu, protože i původní hry se soustředily spíš na atmosféru a lekačky než na krvavou lázeň. Zde se ovšem dostáváme k největšímu kameni úrazu - film má jen hrstku slušných lekaček a obecně moc strašidelný není. Mnohem víc se zde sází na humor a "srdíčko", což pro mě osobně nebylo na škodu (spíš naopak). Jenže pokud se nesnažíte podbízet neznalému publiku a propagujete se jako horor, nemůžete očekávat nadšené recenze. Tvůrci jsou si ovšem dobře vědomi kupní síly své fanouškovské základny (a jejich rodičů), takže jim to může být šumák. Obecně jde o velice slušnou retro žánrovku pro mladší publikum, která ale neurazí ani jejich starší doprovod. Nutno smeknout před dílnou Jima Hensona, která stojí za parádními loutkami ve filmu. Praktické efekty CGI prostě nikdy nenahradí. Pro fanoušky FNAF série je to naprostá povinnost. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem fanouškem FNAF her, tak jsem si tento film celkem oblíbil. Celkem jednoduchý a poutavý hororový příběh na motivy populárních postaviček z videoher, kde nechyběla krev. Zajímavý příběh hlídače a Abby, kde se polehoučku začíná rozebírat, kdo za tím vším stojí a tak. I ty flashbacky s dětmi mi vůbec nevadily, ba naopak, dobře to zafungovalo včetně prášků na spaní. Ve filmu nechyběly ani roztomilé části, kde bych za pravdu i já bych si rád vyžádal o obětí těch robotů a někdy jsem se dokonce i zasmál, ačkoliv je to horor. Takže pro mě příjemné překvapení, i když nejsem fanoušek hororových filmů. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka na dobrou noc asi dobrý, ale to je tak všechno. Já jsem člověk, který má trochu v gatích z každého druhého hororu, ale tady to prostě nefunguje. Vůbec. Mechatronici nejsou děsiví, jumpscary jsou nefunkční, atmosféra je srovnatelná s průměrným fantasy pro děcka na Disney Channelu a celkově to je jako horor jednoduše mimo. Chápu, že kolem Freddyho je neskutečná fanouškovská základna, která si to asi do jisté míry užije, ale za mě? Meh. Neumím si představit, že by to mělo jakýkoliv potenciál do budoucna. Minimálně ne v této formě. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film je adaptací stejnojmenné hry „Five Nights At Freddy's“ od Scotta Cawthona. Hra byla původně dostupná pro PC, Android a iOS. V roce 2019 se pak stala dostupnou i pro herní konzole Nintendo Switch, Playstation 4 a Xbox One. (Raichu.Cz)
  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama