Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 15

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 15

Recenze (236)

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Mno, co na to říct, je to horor pro děti. Herní série má zkrátka svojí cílovku a tvůrci se toho museli držet. Nakonec si ale myslím, že se jim to celkem povedlo vyvážit a v rámci možností to dopadlo dobře. Co můžu pochválit je využití praktických efektů u samotných animatroniků a design setů, konkrétně ta Freddyho pizzerie dávala správnou osmdestákovou atmošku. Naopak postavy mi krom protagonisty Mikea přišli hrozný. Dialogy mezi postavami a samotný scénář byl ještě tragičtější, a k žánru horor to má fakt daleko. Hádám, že fanoušci budou happy, normálnímu divákovi (včetně mně) to ale nic moc neřekne. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme by sa dalo prednášať ako nerobiť hororový film. Atmosféra snímku bola neustále rušená zbytočnými odbočkami deja (fingovaná lúpež) alebo si rovno dala gól do vlastnej bránky v podobe scény, ktorá vyzerala ako z detskej rodinnej komédie. Prečo? Tvorcovia sa snažili natočiť horor, ale nič pre to nespravili. Vôbec nevedia predať desivú myšlienku hry (aj tá v tomto podaní nedáva zmysel). O tom, že tam nie je ani náznak krvi nemôže byť reč, pokus o strach končí fiaskom a o hrôze sa nedá ani hovoriť. Ku tomu prirátame ploché postavy a herecké výkony by sa nedali lepšie označiť ako priemerné. Po filme som mal pocit, že sa tvorcovia rozhodli natočiť hororový film, ale všetkým prvkom sa vyhli, vytvorili film pre celú rodinu a kúsok do nej zamiešali bububu. Hnala ich vidina ľahkého zárobku? Mám až chuť dať filmu 0 bodov, ale predsa len za snahu a hororový motív z hry dávam tie dva body. Viac si takýto nepodarok nezaslúži. Vyhni sa mu! ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Fanouškovská mekka zoomerských a oddaných fnafkařů, kteří na tenhle fanservis čekají od roku 2015, že to kurva trvalo, ale stalo to za to. Blaženost od začátku do konce, a možná to s těmi Jásonovími Bludy ještě nezanevřu. Schvaluji, že by z frančízy udělali fastfoodový hotwheels Fast and Furious sračku, hlavně ať se každý part drží stejné příběhové laťky jako u her, jsem překvapený a hodně potěšený. 🎵Five Nights at Freddy's, Is this where you want to be i just don't get it, why do you want to stay?..🎵 #podzimnísklizeň [2023] 🐻🐔🐰🦊 ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Filmové FNAF mi připomíná docela Stmívání v jedné věci. Jde o film, který je perfektní v tom o co se snaží. Adaptovat frančízu, která je sama o sobě docela trapná, ale dělá to natolik perfektně, že to fanoušci ocení. FNAF je horrorová herní série, která je oblíbená mezi děckami, plná "loreu". Proto taky film působí v mnoha místech jako Disney channel sitcom nebo pouhá "hra na horror". Pro běžného diváka je to naprostý nesmysl (Proč William Atkin vraždí? Jak funguje ovládání animatronik/Atkinova loutková síla? Jaká je sakra motivace tetičky? A konec je naprosto nesmyslný mindfuck). Naprosto jde o tzv. "mascot horror", kdy horrorové postavičky budou na všech tričkách v místních sekáčích. Ocenit se dá Hutcherson (Peeta z Hunger Games) i další herci, kteří se docela snaží navzdory krkolomným dialogům. Film je dokonalý v to o co se snaží, jen FNAF je frančíza s dlouhým nesmyslným lorem a dětskou základnou, kvůli které se tvůrci bojí udělat něco skutečně strašidelného nebo smysluplně psychologicky rozebírat jakékoliv trauma. Hlavní demografie odkojená hrami a současní teenageři, kteří na hrách vyrostli, budou film brát jako první svůj horror popřípadě nostalgický throwback na své mládí. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

I always come back.“ … five nights at freddy’s bylo moje dětství. s filmovou adaptací jsem spokojena. příběh mi připomněl fnaf: sister location (která je mojí nejoblíbenější hrou z celýho fnaf universe) a samozřejmě i originál z roku 2014. jsem ráda, že si matpat zahrál cameo jako číšník v restauraci. nijak jsem ho nesledovala, ale youtubeři na proslavení fnafka měli hodně velký podíl. škoda, že nemohl dorazit i markiplier... lore dodržen, bite of 87 jsme dostali (more like bite of 00 lol), co jinýho si přát? a matthew lillard byl dokonalej! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)
  • Ve filmu se měl objevit Mark Fischbach. Avšak v době natáčení filmu pracoval na svém vlastním snímku Iron Lung (2023), a tak musel roli v tomto filmu odmítnout. (Nowster177)
  • Když Mike (Josh Hutcherson) jede na první noc do pizzerie, tak mu volá Steve Raglan (Matthew Lillard), který ho informuje o pizzerii a práci hlídače. Tím se odkazuje na postavu zvanou Phone Guy, který v hrách vždy a každou noc na začátku volá hlídači, aby ho informoval o práci hlídače a situacích, které se budou každou noc do 6:00 dít. (DominatorCZ)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama