Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 1

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (251)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Se studiem Blumhouse je to nadále jako na horské dráze. Megahitů by se našlo dost, málokterý z nich ovšem dokáže své tržby obhájit tváří v tvář s kvalitami. Filmových Pět nocí u Freddyho rozhodně nebude patřit mezi jeho vrcholy, na to se ukazuje, že jde pořád o příliš primitivní videoherní koncept, kdy se sice lidé mohou na papíře snažit, komplexnější záležitost z výsledku ovšem nevypadne. Na druhou stranu má tato adaptace rozhodně své kladné stránky, ze kterých by se dalo čerpat u chystaných dvou pokračování. Více práce s atmosférou, méně dějových linek, více černého humoru a více Matthew Lillarda! Fanoušky to jistě neurazí, zbytek nejspíš bude rád, že šel celý tento fenomén mimo ně.... ()

jefff 

všechny recenze uživatele

No horor. U hororu by se měl člověk bát nebo se lekat nebo oceňovat hutnou atmosféru. Ale nic z toho tu nenajdeme. Má to pravda originální postavy a dobré prostředí, ale nic moc tu nefunguje. Hutcherson se snaží, ale žádný extra herec to není a zbytek je průměrný casting. Asi jsem čekal něco nápaditějšího. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To se takhle chystáte na horor a místo něj dostanete sociální drama o neúplné rodině. O co víc mě bavil tematicky podobný Williho kouzelný svět, o to méně mě bavil Freddy. A to jsem hlavně při snových scénách, kdy si zranění přinášíte i do bdělého stavu, na starého Freddyho s noži vzpomínal. No a pak N. Cage má neskutečné charisma, zatímco Hutcherson tu předvedl ukázkové prkno s povětšinu doby kamennou tváří. Nejlepší tak byl M. Lillard, jenže zase se ve filmu moc neohřál. Líbila se mi robotická zvířata, která však byla trestuhodně nevyužitá. A když už jde gore mimo kameru, tak blbka překousnutá ve stínu z dálky se nepočítá, pak bych prosil mrazivou atmosféru. Pokud ale režisérka neví, pro koho film točí, tak je to těžké. Obávám se, že tady by nepomohlo ani zkrácení o půl hodiny. Ještě že retro - Elastica, Iggy Pop, The Romantics....mohlo ho být více. A co se prosím stalo s tetou Jane? Nějak mi uniklo... 2,5* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pět nocí u Dyznyho je sice poměrně slušně natočený, ovšem zcela anemický, přiteplený, unylý a totálně nezáživný kindelholol, který možná vyděsí leda tak několik otylých školou povinných oligofreniků, co špatně spinkají, protože mají panickou hrůzu z toho, aby je v noci náhodou nepřišli opíchat Medvídek Pů s Prasátkem. Vlastně se určitě odporem ošije i pár estétů s nároky na herce, neboť hlavní roli ke vší té otravě osadili snad nejslizštějším a nejtopornějším prasorypákem současného Holého údu, navíc s charizmatem chcíplé kapybary. Čili pokud se obvykle poserete ze strašidelného zámku v Dyznylendu a xmrti rádi sto minut fascinovaně čumíte na ochrnutou, povadlou prdel s očima, jedná se o filmeček přesně pro vás! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti. Vzal jsem na to 9letého syna, pořád s tím otravoval, měl jsem trochu i výčitky, přeci jen, má to omezenou přístupnost (12 let), ale zbytečně, sál byl plný dětí a nebálo se žádné :) Je to podle hry, asi i poměrně věrně (hádám podle nadšených reakcí publika), ani to nevypadalo zle udělané (animatronici mají potenciál), příběh také celkem ok, jen by se to mohlo trošku odvázat, ne? Jo, vlastně, nemohlo, byly tam ty děti, že :) 50% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Pro film byli vytvořeni skuteční animatronici, kteří byli taktéž ve filmu použiti, mělo to však své nevýhody. Animatronici se během natáčení často přehřívály, či museli být pro některé scény nahrazeni kaskadéry převlečenými za animatroniky, jelikož některé scény animatronici nedokázali zrealizovat. Pro animatronika Foxyho byla zase nevýhoda udržet stabilitu, aby nespadl, či že ho musel za ním jistit obrovský stojan. (Raichu.Cz)
  • Věta, kterou pronesl Steve Raglan / William Afton (Matthew Lillard): „I'm Always come back,“ odkazuje na samotnou postavu Springtrapa, který se poprvé objevil ve videohře „Five Nights At Freddy's 3“ a v dalších dílech měl vždy jinou podobu: Plushtrap („Five Nights At Freddy's 4“), Scraptrap („Five Nights At Freddy's 6“), Glitchtrap („Five Nights At Freddy's VR“) a Burntrap („Five Nights At Freddy's Security Breach“). (DominatorCZ)
  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama