Reklama

Reklama

Odebrat z přátel: Dark web

  • USA Unfriended: Dark Web (více)
Trailer 1

Po přihlášení do ukradeného notebooku je parta mladých lidí vtažena do online hry na život a na smrt. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

borec999 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s jednotkou sme sa presunuli na Darkweb, čo je pre horory vďačný fenomén. Úvod je pomalší a trvá, kým sa film poriadne rozbehne. Postupom času sa však obrátky zvyšujú a druhá polovica je už bez okolkov dobrá. Aj napriek ujačanosti postáv, trasľavej kamere vďaka ktorej nie je vždy všetko vidno i viacerým nelogickostiam a tomu, že vo veľa veciach ohľadom Darkweb film zavádza. O trochu lepšie ako prvý diel, no nie až o toľko, aby som dvíhal hviezdičkové hodnotenie. PS: kto formu rozprávania cez obrazovky PC nevydýchal v jednotke, nevydýcha ju ani teraz... 60% ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než snadno zapomenutelná jednička. Obzlášť proto, že drtivá většina věcí, které jsou ve filmu zobrazené, se dnes a denně děje. Takže jasně, je to přitažené za vlasy, aby to fungovalo jako horor, ale zároveň až mrazivě realistické. Protože není žádný problém, aby si někdo přes dark net objednal vaší vraždu a nechal lidi na netu, aby ji za slušnou částku mohli pozorovat. Silné téma, dobré zpracování. Jen znovu už bych to vidět nemusel. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

A musím povedať, že som sa celkom bavila. No, ak sa dá tento pocit nazvať slovom "baviť sa". Výstižnejšie bude, že som sa nestihla nudiť. A to až do takej miery, že vražedné tempo (myslím smerom k divákovi) spôsobilo, že nedávam vyššie hodnotenie - myslím si, že starší a počítačovo menej zdatný divák nebude schopný vnímať dialógy, nie to ešte pochopiť to preklikávanie sa medzi rôznymi aplikáciami. Mladým sa to asi bude páčiť viac, lebo celé sa to moderne chcelo tváriť. Ale horor? V žiadnom prípade. Občas sa dokonca pousmejete nad naivitou tých mladých ľudí. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Unfriended si už vůbec nepamatuju, vím jen to, že jsem z toho nebyl zklamaný, i když na to ostatní nadávali a to samé platí pro tento sequel. Ještě před ,,vypuštěním" do světa to mělo samé negativní ohlasy, což nechápu. Sice to není nic převratného, ale rozhodně to není takový průser. Téma dark a deep webu je pořád v kinematografii neprobádáno a dá se říct, že to tak zůstává i po Unfriended. Do detailů se nešlo, takže nedostaneme žádná videa nebo obrázky nějakých kriminálních praktik. Smůlu tak mají ti, co čekali touto formou vraždy a mučení. Zoufalá situace obětí hackerského útoku je naopak uvěřitelná a po psychologické stránce tím pádem film funguje. Směju se nad některými komentáři tady, které si stěžují na nereálnost. Tohle, a věci mnohem horší se v dnešní době dějí neustále, i když o tom nemáme ani ponětí. - Jako celek mi to stačí na průměr a komu tenhle styl filmu sedl, tak doporučuji lépe zpracovaný The Den, případně Megan is Missing. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní napínák využívající plochu počítače jako prostředek vyprávění příběhu. Tenhle námět už tu párkrát byl, ale potěšilo mě, že se dvojka vydala trochu jinačím a pro mě o něco zajímavějším směrem. Tématika dark webu to táhne hodně, herci už o něco méně, ale osobně mě dost bavilo sledovat už jen samotný desktop a to, jak si s tím tvůrci vyhráli. Je to docela surové, občas to fakt děsí (tradičně hlavně, dokud je nebezpečí neviděné, ty rozkostičkované záběry na efekt moc ne-e), ale vytěžené mi to taky úplně nepřišlo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • V kinech v USA byl film odvysílán se dvěma alternativními konci. (BlackHood)

Reklama

Reklama