Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

juta 

všechny recenze uživatele

Chvílema zajimavý příběh, kterému chybí k dokonalosti víc věcí. Těšil jsem se na podobnou napínavou podívanou jako třeba u Odebrat z přátel, ale Unfriend jede celkem pomalým tempem, které napětí dokáže držet jen chvíli. Takže se z toho stává bohužel průměrnější podívaná, kde stojí za zmínku grafické práce tajemné dívky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších hororov posledných rokov napriek modernej facebookovej téme. Ľakačky sú vydarené, hoci v niektorých záberoch je vidieť takmer amatérske triky. Nevadil mi ani v celku jednoduchý príbeh, pretože tá thrillerová časť bola pozoruhodná. Film je tématicky inovatívny, herci samozrejme nie sú dokonalí, ale za pokus o niečo nové resp. iné môžem snímok len pochváliť. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film je pomerne originálny, ale hlavne aktuálny tak ako sa len dá. Nepatrím do skupiny závislých na internete a už vôbec nie facebooku a podobne. Film poukazuje nielen na internetovú závislosť, ale hlavne na povrchné a pochybné priateľstvá cez facebook. Čím viac, tým lepšie. Stovky, tisícky...žiadny problém. Atmosféra sa buduje postupne, s blížiacim sa koncom graduje a nájde sa niekoľko dobrých strašidelných momentov. Po sympatickej hlavnej predstaviteľke je asi notebook a monitor počítača najviac vyťažená "postava" a hrá tu dôležitú úlohu prenášača zla. Pridáním nejakých zaujímavých scén alebo malými úpravami, to mohol byť kľudne i horor roku, takto len zaujímavý horor. Po filme mi už odraz v monitore nikdy nebude pripadať bezvýznamný...70%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Verhoeven? Že by jen shoda jmen? Na nízkorozpočťák plný nesympatických hovadických teenagerů odsouzených ke zmasakrování to bylo příjemné překvapení. Chválím především dynamický soundtrack. Neřekla bych, že film se až tak moc zabýval sociálním přesahem FB, jako že se spíš zabýval zmasakrováváním hovadických teenagerů způsobem hodným pochvaly. Je to vlastně klasická vyvražďovačka naroubovaná na "ducha ve Facebooku," ale funguje to velmi dobře. A konec potěšil. Jen tak dál, Verhoevene! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takovej ten úplně obyčejnej horor s provařeným příběhem, který tam je jen proto, aby diváka mohl děsit. Film převážně postavenej na lekačkách než na opravdovém strachu. Tedy to, co na hororech rád nemám. Ovšem má to hodně profesionální zpracování (obraz a kamera, herecké výkony), Alyciu Debnam-Carey a jednu vcelku originální myšlenku - zapracování facebooku. Za mě tedy spokojenost, film zafungoval, ten večer hned po zhlédnutí jsem se do telefonu radši nepodíval. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)
  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)

Reklama

Reklama