Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (961)

castor 

všechny recenze uživatele

Podíl lidské práce ve fabrikách rok od roku klesá, což u manuálně pracujících budí oprávněné obavy. Technologie jdou závratným tempem kupředu, takže zanedlouho přijde doba, kdy továrny budou bez oken, protože stroje denní světlo nepotřebují. Náš hrdina naopak stále dává přednost vlastní hlavě a vlastním rukám. Jenže tvůrce tohohle béčka mu život dokonale zpřehází. Na jedné straně je to celkem decentní, na druhé nekompromisní, ač je cítit, že snímek stál s ohledem na podobné produkce pár šupů. Přesto je výsledek příjemným překvapením, chytře uchopeným a brzy velmi (děsivě) aktuálním. Dosud především scénárista (pro Jamese Wana) Leigh Whannell solidně zabodoval. Určitě bych každopádně přivítal víc emocí a vlastně i trochu jinak uchopil myšlenku, se kterou se chtě nechtě pracuje lehce povrchně. Cyberpunková zábava. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zatiaľ film roka. Veľmi originálny film so skvelým príbehom, ktorý má veľký nábeh na filmový kult. Naposledy bol takto originálny a nápaditý Matrix, ale ten mal určite niekoľko násobne väčší rozpočet. To, čo dokázali Austrálčania za tak malé prachy natočiť, vyráža dych. Atmosféra blízkej budúcnosti je úplne fantastická, veľký podiel na tom má pomerne jednoduchá , ale veľmi účinná hudba ,ktorá miestami diváka doslova unáša. Zopár záberov je pomerne drsných, celý film ma neskutočne bavil a čo sa teda fakt nevidí často je úplne geniálny záver, ktorý to celé ešte dokázal vyšperkovať alebo ešte lepšie - "upgradovať". A kto že je to Logan Marshall-Green? Veľmi pripomína Toma Hardyho, ale som si istý, že po tomto filme ho bude hollywood doslova prosiť, aby sa presťahoval a pridal sa k slávnym kolegom z Austrálie. Nad filmom som dlho premýšľal a musím zhrnúť, že nemá slabé miesto, aspoň z môjho pohľadu. 100%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Upgrade bol pre mňa "len" zábavnou prehliadkou svižnej akcie s celkom originálnym nápadom, ktorý však (aspoň z môjho uhľa pohľadu) padal na svojej jednoduchosti. Záver sa síce snažil o akúsi zložitejšiu zápletku, ale väčšinu času som už vopred vedel odhadnúť, kam Greyove kroky povedú. Škoda. Podľa hodnotení som čakal príjemnejšie prekvapenie. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A chvíľu som mal chuť dať plné hodnotenie, lebo som dávno neodchádzal z kina s takým výrazným pocitom, že ma niečo tak príjemne prekvapilo a pobavilo vysoko nad akékoľvek očakávania. Je to taký malý Matrix a drzo smelý vyzývateľ Ready Player One o titul najzábavnejšej sci-fi roka. Prvá akčná scéna príde asi v polovici filmu, ale potom sa ten storybuilding bohato zúročí a začne jazda plná nápadov a výborne natočených súbojov a naháňačiek. Navyše v ultra-tvrdom R-ku s až hororovým gore. A skvelý Logan Marshall-Green, ktorý celý film prakticky nezlezie z plátna a nesie to celé na pleciach. Keby tento film prišiel pred 15 rokmi, bol by to dnes žánrový kult. Dnes je to príjemná oldschool nakladačka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To je tak, kdyz se clovek po skouknuti ukazky tesi na drsnou nepretrzitou akci. Upgrade totiz o akci fakt neni, bliz to ma treba k Johnny Mnemonicovi. Hlavni hrdina, kterej bohuzel moc sympatii nebo hereckyho talentu nepobral, se 45 minut mota po byte a vy jen cekate, kdy konecne dostane ten upgrade a zacnou akcni jatka. Jenze ono ani potom se to prekvapive nerozjede. Akce tu samozrejme je a je spravne drsna a krvava a celkove fajnove natocena, jenze ji tu je zoufale malo. Ten zbytek je jen tezce prumernej pribeh a v podstate taky prumernej vizual ukazujici spinavej svet ne prilis vzdaleny budoucnosti. Jako na jedno skouknuti dobry, ale fakt jsem cekal neco jinyho a misty jsem se i krapet nudil. Slabsi 3*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby dosáhly 12 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových pak 16,7 mil. (NIRO)
  • Když se Eron (Harrison Gilbertson) snaží vypnout Stema (Simon Maiden) na dálku, používá některý (budoucí) unixový systém. Konkrétně ze shellové konzole spouští příkaz (resp. sekvenci příkazů s parametrem) "sudo shutdown -h now". Tento příkaz se, stejně jako uvedená konzole, na linuxových systémech běžně používá, přičemž první část příkazu udává, že chce Eron provést příkaz s administrátorským oprávněním a druhá pak okamžité vypnutí systému. (honza.kuzel)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama