Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série mě popravdě pobavil méně, než lobotomizující díl třetí (který mě zaujal svou roztomile bezostyšnou stupiditou). Příběh byl poměrně slabý a protivila se mi většina hlavních postav - Brady se svým tupým výrazem, oteklá buchta Rachel s dvojitou bradou a především pak nesnesitelně afektovaná mrňavá Jamie s nesnesitelně protivným ječákem. Na druhou stranu zavilý železný dědek Loomis, který mi v prvním dílu příliš nesedl, si vedl dobře a začal jsem ho mít rád, šerifova dcera se přírodě i rodičům převelice povedla a v neposlední řadě na mě zapůsobilo, kterak Michael Myers saniťákovi svérázně pročistil palcem adžňa čakru. Nicméně ve třech hvězdách mě definitivně utvrdil až samotný závěr filmu, který byl také z celého filmu asi to nejlepší. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Návrat Michaela Myersa nadväzuje na koniec druhého Hallowenu (1981) aj keď  na druhý diel nadväzoval aj H:20 (ktorý bol podľa mňa lepší) páčilo sa mi aj (chronologicky) toto prvé pokračovanie, aj keď je bez Jamie Lee (pravé preto je lepší diel H:20). Laurie tu teda nemáme, no nechýbajú ďalšie slávne tvare ako starí dobrí Myers a jeho doktor Loomis. Štvrtý Halloween ma niekoľko dobrých scén, nápadov, štýlových vrážd a nechýba ani prekvapivo šokujúci koniec. Jeden s tých lepších dielov s tejto Halloweenskej série. 65% - 3* ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tohle je nastavovaná kaše. Atmosféra prvních dvou dílů je pryč, nápaditost jakbysmet a nastupuje prostě klasický slasher se vším všudy. Moc se mi nelíbilo, že tu z Michaela udělali nadčlověka, to k němu nějak nejde. To, že se hýbe pomaleji, ale vždy je před svou obětí, tu už bylo řečeno několikrát. Je tam prostě hodně klasických hororových klišé a nelogičností, na druhou stranu si to na nic nehraje. Nebylo to úplně hloupé a uteklo to, jinak je to takové nemastné neslané. Pleasence už podle mě moc přehrává a nějak už se mi ten jeho charakter nelíbí. Fajn byla taky hudba a místy kamera, jinak ale nic moc. 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Více než slušný film. Konec mě dostal!! Takový skvělý navázání na původní klasiku!! Bohužel, jak jinak, natočili pětku a totálně to zmatlali. H4 byl docela spádový, dobře sestříhaný, efekty nebyly nejhorší, kamera byla výborná, a hlavně... Donald Pleasence jako Dr. Loomis. Říkal jsem si, Halloween 4 bude dost dobrej a byl. Další díl byl ale utrpení. Dávám 4 hvězdičky. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Mike Lookinland, známý jako Bobby Brady ze seriálu The Brady Bunch (od r. 1969), se na filmu podílel jako asistent produkce. Jeho žena Kelly Lookinland zde ztvárnila mrtvou servírku - byla to její jediná filmová zkušenost. (Stocki)
  • Natáčení začalo 11.dubna 1988. (Stocki)
  • John Carpenter napsal pro film zápletku, do níž promítl dopad řádění Michaela Myerse na městečko Haddonfield. Do konečné verze scénáře se však nedostala. (HellFire)

Reklama

Reklama