Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pachatel se vrací na místo činu a s Michaelem Myersem se sérii zase vrací šťáva. Po neúspěchu předchozího dílu oživili tvůrci opět legendárního vraha a i když Halloween 4 neděsí tolik, jako první dva díly, může se hrdě tvářit jako jejich regulérní nástupce. Líbilo se mi, že se tvůrci neuchýlili pouze k teenagerovské vyvražďovačce a snažili se vymyslet docela zajímavý příběh, i když několik scén z jedničky okopčili. Film má spád a napětí a nechybí ani docela temná atmosféra, u které se občas nějaká ta husí kůže objeví. No a ten konec, ten mě totálně dostal. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od skvělých prvních dvou dílů sice menší kvalitativní sešup, ale pořád se jedná o skvělý horor, jenž především původnímu Halloweenu špatné jméno rozhodně nedělá, naopak. Navíc konečně opět s ikonickým Michaelem Myersem, který své oběti ani tentokrát nešetří (vede propíchnutí brokovnicí, vůbec ta scéna měla fakt koule). Úplnej závěr sice trochu haluz, ale jinak film šlape jak rolexky a rozhodně nemá šanci nudit. 3,5* ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Od prvního a druhého dílu (o třetím nemluvím, to NENÍ Halloween, ale příšerná ptákovina) došlo k jistému zhoršení co se kvality série týče. Michael Myers je sice i po 10 letech v kómatu docela ve formě (ten chlap má neuvěřitelnou výdrž), ale ta atmosféra, kterou měly předchozí dva díly, už se poněkud vytrácí. Ještě, že je tu aspoň ten Donald Pleasence... Vraždy jsou tak akorát zábavné, herci nejsou nejhorší a atmosféra tam je místy docela dobrá, ale už to zkrátka není ono, něco (a sama ani nevím přesně co) tomu chybí. Jako pokračování série to ovšem špatné rozhodně není a myslím, že ostudu dělají spíš jiné díly. Jako klasická vyvražďovačka a la osmdesátky to zkrátka funguje dobře a nudit se nebudete. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Návrat Michaela Myersa nadväzuje na koniec druhého Hallowenu (1981) aj keď  na druhý diel nadväzoval aj H:20 (ktorý bol podľa mňa lepší) páčilo sa mi aj (chronologicky) toto prvé pokračovanie, aj keď je bez Jamie Lee (pravé preto je lepší diel H:20). Laurie tu teda nemáme, no nechýbajú ďalšie slávne tvare ako starí dobrí Myers a jeho doktor Loomis. Štvrtý Halloween ma niekoľko dobrých scén, nápadov, štýlových vrážd a nechýba ani prekvapivo šokujúci koniec. Jeden s tých lepších dielov s tejto Halloweenskej série. 65% - 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série mě popravdě pobavil méně, než lobotomizující díl třetí (který mě zaujal svou roztomile bezostyšnou stupiditou). Příběh byl poměrně slabý a protivila se mi většina hlavních postav - Brady se svým tupým výrazem, oteklá buchta Rachel s dvojitou bradou a především pak nesnesitelně afektovaná mrňavá Jamie s nesnesitelně protivným ječákem. Na druhou stranu zavilý železný dědek Loomis, který mi v prvním dílu příliš nesedl, si vedl dobře a začal jsem ho mít rád, šerifova dcera se přírodě i rodičům převelice povedla a v neposlední řadě na mě zapůsobilo, kterak Michael Myers saniťákovi svérázně pročistil palcem adžňa čakru. Nicméně ve třech hvězdách mě definitivně utvrdil až samotný závěr filmu, který byl také z celého filmu asi to nejlepší. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Mike Lookinland, známý jako Bobby Brady ze seriálu The Brady Bunch (od r. 1969), se na filmu podílel jako asistent produkce. Jeho žena Kelly Lookinland zde ztvárnila mrtvou servírku - byla to její jediná filmová zkušenost. (Stocki)
  • Severoamerické tržby byly 17,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama