Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pachatel se vrací na místo činu a s Michaelem Myersem se sérii zase vrací šťáva. Po neúspěchu předchozího dílu oživili tvůrci opět legendárního vraha a i když Halloween 4 neděsí tolik, jako první dva díly, může se hrdě tvářit jako jejich regulérní nástupce. Líbilo se mi, že se tvůrci neuchýlili pouze k teenagerovské vyvražďovačce a snažili se vymyslet docela zajímavý příběh, i když několik scén z jedničky okopčili. Film má spád a napětí a nechybí ani docela temná atmosféra, u které se občas nějaká ta husí kůže objeví. No a ten konec, ten mě totálně dostal. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tohle je nastavovaná kaše. Atmosféra prvních dvou dílů je pryč, nápaditost jakbysmet a nastupuje prostě klasický slasher se vším všudy. Moc se mi nelíbilo, že tu z Michaela udělali nadčlověka, to k němu nějak nejde. To, že se hýbe pomaleji, ale vždy je před svou obětí, tu už bylo řečeno několikrát. Je tam prostě hodně klasických hororových klišé a nelogičností, na druhou stranu si to na nic nehraje. Nebylo to úplně hloupé a uteklo to, jinak je to takové nemastné neslané. Pleasence už podle mě moc přehrává a nějak už se mi ten jeho charakter nelíbí. Fajn byla taky hudba a místy kamera, jinak ale nic moc. 50% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série mě popravdě pobavil méně, než lobotomizující díl třetí (který mě zaujal svou roztomile bezostyšnou stupiditou). Příběh byl poměrně slabý a protivila se mi většina hlavních postav - Brady se svým tupým výrazem, oteklá buchta Rachel s dvojitou bradou a především pak nesnesitelně afektovaná mrňavá Jamie s nesnesitelně protivným ječákem. Na druhou stranu zavilý železný dědek Loomis, který mi v prvním dílu příliš nesedl, si vedl dobře a začal jsem ho mít rád, šerifova dcera se přírodě i rodičům převelice povedla a v neposlední řadě na mě zapůsobilo, kterak Michael Myers saniťákovi svérázně pročistil palcem adžňa čakru. Nicméně ve třech hvězdách mě definitivně utvrdil až samotný závěr filmu, který byl také z celého filmu asi to nejlepší. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Trvalo šest let, než se všichni vzpamatovali z příšerného třetího dílu této série. Nicméně když se producenti vzpamatovali z toho zhnusení, uvědomili si, že už nějaký ten rok nenatočili žádné pokračování. Tak spojili hlavy dohromady a poučeni z chyb raději Michaela vzkřísili. Teda, on vlastně nikdy nebyl mrtvý, ale to se vše dozvíte v tomto díle. Upřímně jsem měl nutkání dát i vyšší hodnocení, hlavně kvůli celkem dobré atmosféře a pár skvělým vraždám, nicméně když se ke konci Michael začne objevovat na místech, kde prostě být nemohl, aniž by ho někdo viděl, to ne. Michael není duch nebo ninja, a když se podíváte na předchozí díly (ne trojku!!!) tak zjistíte, že se pohybuje pomaleji a nikdy scenáristé nešli sami proti sobě, aby se vyskytoval na několika místech prakticky najednou. Ale to už se v tom moc pitvám. Zkrátka a dobře, tohle pokračování je slušné a konec je nečekaný a lahůdkový. I kvůli tomu mě mrzí, že zkrátka a dobře nevykouzlím lepší hodnocení než 60 %. P. S. A mladá Kathleen (pro ty co neví, je to "ta holka" z Odpadlíka) opravdu potěšila, byla to fakt kočka. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě ve své době velmi dobrý filmový (a dnes seriálový) režisér Dwight I. Little (akční pecky na začátku 90. let "Muž s cejchem smrti" a "Rychlý jako blesk") natočil snad ne-li nejlepší díl Halloweenu. Perfektně drží napětí a styl ztvárnění prvního Carpenterova dílu, Dr. Loomis je opět výborný, některé okamžiky jsem mu opravdu nezáviděl a vyloženě s ním cítil, Danielle Harrisová je skvělá (později si zahrála puberťačku a dceru Bruce Willise v "Posledním skautovi" a v novém "Halloweenu" od Zombieho), režisér nevsází na hromadění mrtvol jako tomu bylo v druhém díle (který byl ovšem také perfektní), ale spíše na atmosféru, napětí a zejména na samotnou postavu Michaela Myerse, který ztělesňuje opravdu absolutní zlo, strach a temnotu skrytou v podvědomí každého z nás. Naprosto šokující konec pak dělá z tohoto dílu mistrovské dílo ... pro tuto scénu žít a umřít ... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • John Carpenter napsal pro film zápletku, do níž promítl dopad řádění Michaela Myerse na městečko Haddonfield. Do konečné verze scénáře se však nedostala. (HellFire)
  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)

Reklama

Reklama