Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené a herecky také velice dobré ( chválím hlavně Natalii Dyer), bohužel je ale scénář velice špatný a námět jak by smet. Možná by film mohl po značné úpravě fungovat jako ukázka a lehké zesměšňováni světa umělců, ale ty hororové vložky jsou dost slabé a do filmu se skoro až nehodí. Hororové vložky jsou slabé, nějaké napětí tu takřka neexistuje a vůbec jsou mi všechny postavy nějak uplně volné. 45% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Môže umenie zabíjať ? Dan Girloy si myslí, že áno. Ale v akom slova zmysle ? Prostredníctvom namaľovaných obrazov Vetrila Deasa, ktorého jednak nájde mŕtveho kurátorka Josephine, pričom vytuší, že galéria Haze sa „preslávi”... Totiž ona pobýva taktiež v tom istom dome, v ktorom sú jednotlivé byty nepríliš od seba vzdialené, a tak jej stačí iba ruku natiahnuť, a stovky prác si jednoducho privlastniť. Šéfka Rhodora Haze bude v extáze nadšenosti. Jestvuje háčik, prečo by sa mali osoby, ktoré prídu do kontaktu s týmito obrazmi, obávať o svoje životy ? Je v nich zakorenená akási spirituálna čierna mágia, nasiaknutá vlastnou krvou samotného autora, čiže zhmotňujú sa, ožívajú, a dotyčnému spôsobujú neuveriteľné halucinácie, ktoré ho privádzajú do absolútneho šialenstva, keď si buď sám siahne zvláštnym štýlom na život, alebo sa skrátka vyparí, ako smrad. Postupne umierajú všetky hlavné postavy, „Zubatá s kosou” nemá vôbec žiadneho zľutovania, výnimkou nie je ani vyšinutý bisexuál Morf Vandewalt, ktorého fascinujúco stelesnil charizmatický intelektuál Jake Gyllenhaal. Brat Tonyho Gilroya, Dan, sa opäť vyšantil aj so svojou družkou Rene Russo, či Zawe Ashton ma podivuhodnou metódou hypnotizovala, a takýto hypnotický je celý film + prišiel mi ešte, ako mimoriadne zvrátený, skazený, nepríjemný, lebo takto uvažujete o všetkých týchto nesympatických pos... ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pokus o komédiu, ktorá si mala robiť srandu zo sveta kde umelci, kritici, majitelia galérii a spol vytvárajú ultra vážnu, a hlavne predraženú bublinu. Scenárista zistil, že sa mu nepodarilo vytvoriť vtipné situácie, len trefné postavy, a tak do toho napumpoval lacnú hororovú zápletku, ktorá ako keby vyletela z Věřte nevěřte. Jake Gyllenhaal ma svojou bisexuálnou exhibíciou trapnosti bavil. Škoda, že sa pohyboval v podpriemernom diele. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Ukecaný" film so slabým dialógmi. To nemohlo dopadnúť dobre. Páčili sa niektoré originálne a neopozerané, explicitné vraždy, zopár vtipných narážok na snobský svet moderného umenia a hlavne zvodná Zawe Ashton. Inak Netflix tentokrát šliapol dosť vedľa môjho preferenčného rádiusu. Film je to síce nakrútený zručne, určité pasáže sú dostatočne atmosferické a je jasné, že Gilroy je dobrý režisér. Škoda, že si nevedel vybrať, či urobí thriller alebo komédiu. Tento mix všehochuti môže byť pre niekoho pútavý, no mňa nijak nepresvedčil. Slabé 3*... 45 %!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy režisér thrilleru Nightcrawler natočil sice originální a herecky našlapaný horor ( Jake Gyllenhaal, Rene Russo, John Malkovich,Toni Collette), ale film je bohužel prázdný, chladný, poměrně nezajímavý a né příliš vtahující. Umění, galerie, obrazy není má parketa a po hororové stránce si myslím nevyužitý potenciál. Některé mordy sice kreativní, avšak málo brutální a už vůbec né šokující je to hodně soft a light a to je škoda, protože film mohl mít blízko k Final Destination. Vyloženě jsem netrpěl, ale je to nudnější kus a slabší režisérová i herecká chvilka. 50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Námet filmu režisérovi a scenáristovi Danovi Gilroyovi prišiel na um, keď sa raz počas Vianoc roku 2017 sám prechádzal prázdnou galériou v meste Beacon, štát New York. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama