Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (154)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Steve Carell dokazuje, že není jen komik, ale umí být stejně skvělý i ve vážné roli. Stokrát omletý příběh na téma „drogy jsou špatné“ je totiž zajímavý jedině tou perspektivou otce snažícího se pochopit, co a proč se děje s jeho synem. Režisér si vyhrál se střihovou skladbou, ale naštěstí mi to nepřišlo nepřehledné. Snad ale nebudou vznikat filmy o všech feťácích, co dokázali napsat knížku... (70%) ()

William_ 

všechny recenze uživatele

9/10. Jsou filmy, které jsou tak silné, že se i den po jejich projekci cítíte dojatě a nepustíte je z hlavy. Přesně to se mi stalo i u tohoto filmu. Drogy neničí jen toho, co je bere, ale i okolí, a pokud je bere váš syn/dcera, je to o to horší, že vidíte pomalý rozklad vašeho nejmilovanějšího. A přesně to bylo v tomto filmu zachyceno na výbornou. Musím pochválit jak Steva Carella tak Timothéeho - oba předvedli bravurní výkony. Doporučuji si vychutnat i závěrečné titulky, ta řeč mě chytla za srdce a něco pravdy na ní bude, není liž pravda? ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější stránkou tohoto filmu jsou beze sporu herecké výkony. Steve Carell a Timothée Chalamet doslova září, když jsou zrovna ve scéně a i společně jim to skvěle šlape jako otci a synovi. Příběh je místy utahaný ale přežijete to, díky krásnému emocionálnímu vyjádření vztahu mezi otcem a synem. Za dobrý nápad beru to, že jsme drogovou závislost mladistvého viděli z pohledu otce a jak těžké je vyrovnat se s ním, když nevíte nebo nemůžete pomoci člověku, kterého tolik milujete. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už je známé, že Steve Carell s přehledem zvládá komediální i vážné role a v tomto filmu je tím jediným dobrým. Příběh o drogově závislém synovi a otci, který ho chce zachránit, má v sobě vše, co byste od podobného filmu čekali, bohužel ale nedokáže nijak zaujmout a velice brzy mi bylo úplně jedno, jak to se všemi zúčastněnými dopadne. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je poslední do trojlístku vážných psychologických filmů, které jsem se rozhodl za jeden víkend shlédnout a i zde jsem spokojený. Čím víc vážných filmů s Carellem vidím, tím víc jsem přesvěčený o tom,že on prostě patří k top hercům dnešního áčkového hollywoodského souhvězdí a komediální role jsou jeho minulostí /nebo maximálně občasným odskočením si z vážného žánru. Moc dobře natočený film o tom, kterak je drogová závislost mnohdy neléčitelná a postiženému člověku není někdy ani pomoci................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Nic Sheff řekl, že film Beautiful Boy je jedním z nejlepších zobrazení aktivní závislosti, kterou kdy viděl. (jamedusa)
  • V závěru filmu se objevují takzvaná „The 3 C's“, co však znamenají? Není žádným tajemstvím, že sledování milovaného člověka se závislostí může být extrémně obtížné, stresující a srdcervoucí. Existují však tři hlavní principy, známé také jako tři C pro zotavení ze závislosti, které mohou závislým a jejich blízkým pomoci lépe porozumět nemoci a jejímu zotavení. Tři C  jsou: Nezpůsobil jsem to, Nemůžu to vyléčit, Nemůžu to ovládat. (sator)
  • Timothée Chalamet musel utratit 25 liber za poradce a doktora, aby se ujistil, že jeho jednání jako narkoman je realistické a autentické. (blans)

Reklama

Reklama