Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (115)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný bizár s miestami až absurdnou čierno-humornou atmosférou v komornom duchu, kde ako už niekto písal je najlepšie vedieť o snímku vopred čo najmenej - o to väčší divácky zážitok film dokáže sprostredkovať. Jessemu Eisenbergovi role podobného charakteru - weird / naive moron - sedia ako uliate. Nie je to síce až tak nepredvídateľné ako sa na prvý pohľad môže zdať, no snímok aj napriek tomu vie prekvapiť. Ja som sa bavil. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Kde mám asi tak začať. Po klasickej dvadsaťminútovej odysee ohľadom výberu pútavého filmu z Netfláku, padla voľba na málo pravdepodobnú krimi komédiu s Jessem Eisenbergom. Hneď Vám poviem, že po hereckej stránke od Jesseho dokonale zahranú. Tu nešlo vytknúť jedinú maličkosť. Ale hoci som sa párkrát dobre zasmial, nemyslím si, že ide o komédiu. Napriek tomu, pecka do šéfovho krku a vlastne celá “nemecko-metalová” časť bola skvelá, počnúc lakťovou lekciou. Nečakaný moment. Film je ale dráma, krimi dráma. Je to film o nesebavedomom utiahnutom chlapcovi, ktorý sa zaradí do nesprávnej skupinky magorov a násilníkov. Niečo ako keď sa mladí zakomplexovaní zasrani pridávajú ku Kotlebovcom. Nie je to nereálny príbeh. Takýchto chlapcov sú stovky, tisíce, len tento je zvláštne umelecky podaný. Stále neviem čo si mám o filme ako celku myslieť, ale rozhodne neľutujem jeho pozretie. No a keďže dve hviezdy dám bez váhania samotnému Jessemu a minimálne jednu si zaslúži film ako taký, tak pod tri ísť nemôžem. Lenže za koniec, ktorý ja žeriem všetkými desiatimi, dám štyri a stojím si za tým. Zvláštny film, uznávam. Tak kopnite do toho päsťou. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád divné filmy, tak moc překvapený nebude. Eisenberg je dokonalý moula, jenže já prostě tyhle blby nemusím, který se po přepadení a zmlácení začne pomalu proměňovat, ale tak pomalu, že jsem chtěl film několikrát vypnout. A nakonec už není úplný moula, ale poloviční stále ano. Celé to pomalu teče jak voda do kopce a nakonec se kruh uzavře. Vtipné mi to nepřišlo, násilí velmi umírněné - chabě ho zachraňuje zlomená ruka a pár úderů do nosu - a co se týká zločinů, tak jejich vyšetřováním se film zaobírá velmi okrajově. Takže spíš sociální drama. A ten vlčák by měl mít hubu od krve, ne? Nenadchlo mě to. 2,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám ho rád ale pochváliť musím. Eisenberg to zahral perfektne a zaujímavé to začína byť aspoň trochu po 45 minútach. Nájdeme tu tragicko-vtipné momenty, ale nebavila ma bizarná dejová linka, v ktorej je mnoho vaty, takých kecov, ktoré sa mi ani nechce počúvať. Záver bol ale vskutku takmer "šokujúci". ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ukázkový, přímo učebnicový outsider Casey se po jistém traumatickém zážitku přihlásí do školy karate, kterou vede charismatický sensei a rozhodne se rozhodně změnit svůj dosavadní život, zahájit svou novou životní etapu, naprosto odlišnou od jeho etap předchozích. Zženštilou francouzštinu vymění za mužnou němčinu, adult contemporary (až dosud jsem tenhle název hudebního sračkožánru neznal) za heavy metal a místo poklidných nocí s čoklem v posteli začne navštěvovat noční lekce svého mistra, ve kterých jde o karate až ve druhé řadě, primární je totiž překonání vlastních limitů. A vše se zvolna šine až k vyšinuté pointě... Jestli čekáte standardní psychologizující černou komedii se středoproudovou zápletkou nedočkáte se, ovšem jestli se na druhou stranu těšíte na nějakou extrémní úchylárnu, budete asi zklamaní, veškerá podivnost a občasné násilí jsou podány decentně, takřka vyzenovaně, artovost na celé čáře vítězí nad brakovostí, střídmost nad křečovitou šokézností. S Eisenbergem jsem měl v jeho roli trochu problém, byl na svou postavu až příliš měkký, slabý, komediální. Zato Nivola coby svérázný sensei zaválel a Imogen žeru už dávno. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)
  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)

Reklama

Reklama