Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu budu chápat, nebo se možná i ztotožním s jakýmkoliv hodnocením, protože jsem si během zhlédnutí prošla snad celou stupnicí. Humoru je málo, ale je skvělej. Atmosféry je hodně, je podivná a hutná, ale bavilo mě v ní být. Příběh nedává úplně smysl a je šílenej, ale holt umění takový někdy je. Takže jo, podívejte se na to, je to zážitek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám ho rád ale pochváliť musím. Eisenberg to zahral perfektne a zaujímavé to začína byť aspoň trochu po 45 minútach. Nájdeme tu tragicko-vtipné momenty, ale nebavila ma bizarná dejová linka, v ktorej je mnoho vaty, takých kecov, ktoré sa mi ani nechce počúvať. Záver bol ale vskutku takmer "šokujúci". ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný bizár s miestami až absurdnou čierno-humornou atmosférou v komornom duchu, kde ako už niekto písal je najlepšie vedieť o snímku vopred čo najmenej - o to väčší divácky zážitok film dokáže sprostredkovať. Jessemu Eisenbergovi role podobného charakteru - weird / naive moron - sedia ako uliate. Nie je to síce až tak nepredvídateľné ako sa na prvý pohľad môže zdať, no snímok aj napriek tomu vie prekvapiť. Ja som sa bavil. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Kde mám asi tak začať. Po klasickej dvadsaťminútovej odysee ohľadom výberu pútavého filmu z Netfláku, padla voľba na málo pravdepodobnú krimi komédiu s Jessem Eisenbergom. Hneď Vám poviem, že po hereckej stránke od Jesseho dokonale zahranú. Tu nešlo vytknúť jedinú maličkosť. Ale hoci som sa párkrát dobre zasmial, nemyslím si, že ide o komédiu. Napriek tomu, pecka do šéfovho krku a vlastne celá “nemecko-metalová” časť bola skvelá, počnúc lakťovou lekciou. Nečakaný moment. Film je ale dráma, krimi dráma. Je to film o nesebavedomom utiahnutom chlapcovi, ktorý sa zaradí do nesprávnej skupinky magorov a násilníkov. Niečo ako keď sa mladí zakomplexovaní zasrani pridávajú ku Kotlebovcom. Nie je to nereálny príbeh. Takýchto chlapcov sú stovky, tisíce, len tento je zvláštne umelecky podaný. Stále neviem čo si mám o filme ako celku myslieť, ale rozhodne neľutujem jeho pozretie. No a keďže dve hviezdy dám bez váhania samotnému Jessemu a minimálne jednu si zaslúži film ako taký, tak pod tri ísť nemôžem. Lenže za koniec, ktorý ja žeriem všetkými desiatimi, dám štyri a stojím si za tým. Zvláštny film, uznávam. Tak kopnite do toho päsťou. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

OK, OK, OK............Asi jsem čekal podívanou, jenž se bude držet více při zemi, dostal jsem ale mix jako vystřižený svou zvláštností od bratří Coenů a prapodivností Wese Andersona. Netvrdím, že to je přímo špatně, ale tím pádem to chtělo asi lepšího řemeslníka na režisérské i scénáristické židličce. Protože po stránce herecké nenacházím ani jednu výtku. Jesse Eisenberg si totiž ten film svým výkonem ukradl jen a jen pro sebe (byl bych to ale velký sobec, kdybych neopomenul Nivolu v roli mistra karate a i Imogen Poots, která též nepřehrávala a potvrdila mi jen to, že kasting se zde vydařil na jedničku). On příběh asi zněl na papíře moc fajn, a neberte mě špatně, takový závěr nakonec ten film zachránil, kromě toho se zde najde i dost jiných docela vydařených momentů, jenže ta soudržnost vázne, a po inteligentně napsané situaci následuje ta, která tomu dost podráží nohy. Jak jsem ale řekl, tak ta šílenost a lahůdkový konec, to vše doprovázené maestrem Eisenbergem, z toho dělají sice lehce, ale stále nadprůměrnou podívanou. Za mě dávám 65 % ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama