Reklama

Reklama

Chata

  • USA The Lodge (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mrazivá noční můra Chata od režisérů snímků Dobrou, mámo sleduje rodinu, která se vydává strávit víkend na odlehlé chatě v horách. Když je však otec (Richard Armitage) nečekaně nucen odjet za prací, zůstává jeho nová přítelkyně Grace (Riley Keoughová) se snoubencovými dětmi Aidanem (Jaeden Martell) a Miou (Lia McHughová) uprostřed zasněžené krajiny sama. A také se vzpomínkami na znepokojivou minulost. Psychologické drama je důmyslně zinscenovanou hrou o hranicích mezi realitou, vzpomínkami a šílenstvím. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na takýto druh filmu musíte mať náladu, respektíve “správny deň” za sebou. Pokiaľ ste príliš unavený (a to najmä psychicky), absolútne sa mu vyhnite, lebo sa na vašu škodu, na komplet pripravíte o účinky podivnosti, ktorá ho vďaka príbehu a samotnému mystickému deju sprevádza. Okradnúť sa o takýto zážitok, by teda bola rovnaká škoda, ako tešiť sa zo skoku do bazéna, ktorý je bez vody. Milovníci tajomna, či pomalého deja, budú nadšení. Ostatní ho síce (možno) bez väčšej ujmy na duši pretrpia, no žiadny mimoriadny zážitok si do hrobu nezoberú. Ja som tak na “pól ceste”, ani ryba ani rak. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keď som na konci filmu zazrel režisérov, všetko do seba zaklaplo. Je to presne ako Dobrú noc, mami. Má to skvelú kameru, ktorá kladie dôraz na minimalizmus a detail a výborne utvára zimnú atmosféru. Taktiež casting je výborný a Riley Keough je jedna z mojich najobľúbenejších herečiek generácie. Bohužiaľ ten scenár je donebavolajúca konina, kde sú účelovo pospájané motívy a jednotlivé zvraty sú až amatérsky vyrozprávané. A všetko to pravdaže speje do klišé konca. Fiala/Franz by mali odteraz točiť len cudzie scenáre, lebo takéto blbosti by som nezožral ani Talianom v sedemdesiatych rokoch. 5/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám s Chatou vlastně jediný, a to dost podobný problém jako s režijní prvotinou dua Franz+Fiala Goodnigh Mommy. Opět mi ten film přišel průhledný. Sice ne hned po pěti minutách jako minule, ale nejpozději někdy kolem poloviny už mi bylo jasné, o co kráčí a kam se to vyvine. A opět si nejsem úplně jistý, jestli režiséři počítají s tím, že divák už pointu tuší (některé z náznaků jsou imho až příliš očividné!), anebo je závěrečné vyložení karet opravdu míněno jako překvápko. Nicméně - konceptuálně je to vymyšleno lépe než předchozí film a lépe funguje i čistě hororová stránka, kdy po většinu stopáže jede psycho-horror-winter atmoška na plný plyn. Nekompromisní patnáctiminutová koncovka je pak u mne už vyloženě na pět hvězd. Takže rozhodně potěšilo, pro příští film si ale přeji, aby režiséři tu svou hru na oblafnutí rozjeli trochu důmyslněji, anebo hráli rovnou s vyloženými kartami už od začátku :) #KVIFF2019 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Boli chvíle keď som si naozaj myslel že to vyšperkujú ako Tí druhí, nakoniec sa tvorcovia držali viac pri zemi a ponúkli nám naozaj solídny psycho triler, aj keď teda Dobrú noc, mami to rozhodne nebolo. Jeden z filmov o ktorých som ani len netušil a výnimočne sa rozhodol pozrieť si ho lebo som si tu rozklikol profil Jaedena Martella po pozretí filmu Arcadian. Nakoniec Riley Keough sa svojím výkonom nevyrovnala Susane Wuest z Dobrú,mami a aj preto 3*, ale solídne. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Franz a Fiala dokazují osobitý talent a už v Ich seh,, Ich seh ukázali, že mají smysl pro vizualizaci. The Lodge je divácky ještě mnohem přívětivější a potěší hlavně natahovaným vypointovánim, ve kterém jsem tentokráte tápala. Neskutečná pravohorní kamera a hudební vložky a podkresy přispěly k brutálně intenzivnímu mysterióznímu zážitku. Naneštěstí ale mířil zcela úplně jinam, než jsem chtěla a očekávala podle traileru, z hororové stránky je to ale lahůdka pro všechny fandy a vřelá záležitost při půlnoční varské projekci. KVIFF2019 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Opis sekty, s ktorou mala kedysi do činenia Grace (Riley Keough), je silne ovplyvnený skutočnou sektou Nebeská brána, ktorej 39 členov spáchalo v roku 1997 rituálnu samovraždu, ktorá ich mala oslobodiť od telesnej schránky a uviesť do pravého nebeského kráľovstva. Potom, čo spáchali samovraždu, boli ich tela nájdené s prikrytou hornou časťou tela. (beso74)
  • Hlavná postava filmu Grace (Riley Keough) sa vo filme objaví až po vyše 20 minútach. (beso74)
  • „Náš film má mnoho tichých scén, což má svůj účel. Lidé u hororů nejsou příliš zvyklí na ticho, hudba jim přináší atmosféru a tím pádem i pocity. Bez ní je divák mnohem nejistější v tom, co ho čeká, a tak to, co vidí na plátně, může být ještě děsivější,“ řekl Severin Fiala. (SONY_)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Reklama

Reklama