Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (196)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani zajímavé a silné herecké obsazení a atraktivní prostředí, nepomohlo přeměnit jalový a primitivní scénář v něco víc, než sotva průměrnou zbytečnost. Pearce ovšem neobstál ani jako režisér, protože stylizované je to chatrně a o nějakých zvratech, atmosféře, nebo dramatických obloucích, si můžete nechat zdát. Artemis působí jako druhý díl trilogie...postavy se znají, mluví se o tom, co se stalo... to by nevadilo, ale ony současně zůstaly téměř všechny linie nedopovězeny. I když linie...spíš krátké úsečky, Protože sledujeme jednu noc v hotelu, kde se najednou poruší téměř všechna pravidla... . Jakou to má pointu? Vlastně žádnou, protože to rádoby moudro "ven je to vždycky horší", které vypustí jedna z postav, mi nějak nestačí. Jak se podařilo shromáždit tolik dobrých herců do něčeho, co už na papíře nemohlo fungovat a navíc pod taktovku někoho, kdo předtím žádný film nedělal, je mi záhadou. Pokud si něco zapamatuju, tak možná nečekaně babkoidní zjev Judie Foster, ale jinak asi vůbec nic. Nedoporučuju. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Neodolal jsem i přes to, že jsem si přečetl několik kritických konemtářů... bohužel je většina z nich pravdivá. Naprosto nevyužitý potenciál většiny postav, scénárista byl asi na kokainu když tohle psal a skoro žádná akce. na tomhle símku je jedno pozitivum, po shlédnutí se o dost více těším J. Wicka III. :-) za mě 45% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $6,708,147Tržby Celosvetovo $12,597,014▐ Panečku čo sa stalo Jodie Foster? To sa čo uchlastala, keď vypadá ako vypadá. Však by som jej hádal že má 70rokov. Dejovo dosť rozpačité, takmer bez lepšieho náboja, záver sa rozbehne do akčného masakru ale to váákuuum, čo bolo predtým to nevytrhne. /40%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A aká šťavnatá to mohla byť žánrovka. Sci-fi je to iba rokom, ideou nápadne pripomínajúcom JOHNA WICK(a) a skvelým obsadením odhodlaná chuťovka. Ale para dôjde po pár minútach a nápady, akokoľvek a v akokoľvek množstve sa kupiace, nemajú ten švih a spád úvodných 10 minút. Prečo? Lebo zrejme chceme byť v dnešnej dobe až príliš korektný a zabúdame čo nás vlastne v minulosti bavilo. A aj šéfov veľkých štúdií, ktorý vyrastali na niečom, čo v dnešnej stiesnenej situácii nemá vôbec šancu na výkop. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Nemám sice plán, ale mám druhou nejlepší věc - bouchačku." Miluju filmy odehrávající se během jedné noci a miluju obléhačky. Napoprvé jsem to nedocenil, ale o pár let později mi to přijde jako moc pěkná žánrovka, jakou by v sedmdesátkách, osmdesátkách nebo devadesátkách vysekl John Carpenter nebo Walter Hill. Postavy i dialogy jsou zručně napsané, je to řemeslně natočené a intimní atmosféra interiérů hotelu, za jehož zdmi zuří apokalyptická noc, je moc fajn, ale vysloveně pamětihodná postava, (akční) scéna nebo hláška chybí, není to ani kdovíjak napínavé a režírovat to Carpenter, nepochybně by to vybavil i výraznější hudbou. Bez toho sci-fi rámování bych se obešel, ale neškodí a hodí pár roztomilých nápadů. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)
  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)

Reklama

Reklama