Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 7

Recenze (631)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson hraje Dwaynea Johnsona, Ryan Reynolds, Ryana Reynoldse, Gal Gadot to sluší a Thurber režíruje jako Thurber. Netflix si za svou dobu existence vybudoval takovou pověst jako třeba Apple, což znamená, že nepřekvapí tím, co vydá. Red Notice je vcelku snesitelná kombinace Dannyho Parťáků (a jiných lupičských/podvodnických filmů) a se zavřenými oči Indiana Jonese se špetkou Mission Impossible. Často se zde cestuje nebo se před někým utíká. Jsou zde luxusní vily, luxusní fára a neluxusní vězení s rezavou helikoptérou. Akce jako takové je minimum, ale divák má pocit, že se zde pořád něco děje, přestože nikdy nepřijde žádné překvapení nebo jakákoliv výbušná, oku lahodící scéna. Neustále jsou zde náznaky, že to konečně přijde, ale nic a když se utíká z vězení, nečekejte ani nic sofistikovaného nebo dokonce výbušného. I přes kritiku jsem se docela bavil a neurazilo mě. Jen zde nic nejede nad 50%. Ať je to neustálé pošťuchování, kdy čekáte nějakou pořádnou hlášku nebo akční scény, kdy očekáváte tu parádní bitku/výbuch/honičku/přestřelku. Nikdy to nepřijde ale ty dvě hoďky se přežít dají bez větších bolístek a když si v hlavě projedu všechny Made in Netflix filmy, vychází Red Notice více než dobře. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Takmer dve hodiny navŕšených klišé. Akcia bez nápadu a energie. Na akčný film príliš generické a monotónne. Na komédiu jeden vtipný moment na 117 minút nestačí. Na buddy movie – príliš okukané, prvoplánové (policajt a zlodej, naozaj?). Na heist – strašne neinvenčné a naplnené deus ex machinami a zbytočnými technológiami. Bez zvratov a prekvapení. Bez charakterov. Scénografiou a výpravou – gýčové. Po hudobnej stránke: lacná reklamná elevator-music úroveň. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů člověk očekával mnohem větší průser a přitom se jedná o průměrnou, jednoduchou podívanou. Vše co film nabízí jste už pravděpodobně někde viděli. Výpůjčuje si nápady kde může, u všech Indiana Jonesů, u Mission Impossible, u Jackieho Chana, u Lovců pokladů a mohli bychom pokračovat. I ty lokace jsou už okoukané. Hlavní důvod proč to funguje je Rock a Reynolds, jejich základní šarm a energie. Sice hrají své typické já ze všech filmů, ale tím že jsou spolu to vytváří aspoň něco atypického a bez nich by film vůbec nic nenabízel. Kdo tu bohužel vůbec nefunguje je Gal Gadot, která svou roli zlé, drsné zlodějky nedokáže prodat (Pravděpodobně skrze režiséra, který asi řekl hercům, hrajte své typické role, ale Gadot narozdíl od pánů nic takového zatím nenašla). Film krom pár zabavných sekvencí (Řím, vězení) nabízí spíš průměrné sekvence a scény, které jsou pospojované něčím, co by mělo připomínat příběh. Na scénu s býkem bych nejradši zapomněl. Je to prostě průměr průměrů, ale zabavit se u toho dá, když chcete jen vypnout po práci. Není to nic nutného k vidění, stejně na to každý zapomene do týdne. Až na toho býka, takové hrozné digitální efekty se vrací v podobě nočních můr. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Fajnová oddechovka, které svědčí jak námět, tak zpracování, tak i herecké obsazení. Dwayne Johnsona mám posledních několik let v oblibě. Red Notice občas s logikou zaškobrtne, akce je samozřejmě přitažená za vlasy, ale coby relax a nenáročná podívaná funguje skvěle. Pojetím se blíží Indianu Jonesovi (pochopitelně na něj ani zdaleka nemá), Kingsmanům, Laře Croft a snad i lehounce bondovkám, zejména však hudebním motivem, jenž z 007 hodně čerpá. Lepší než současné silvestrovské estrády či co to dnes (31.12.2021) v té televizi vlastně běží (nepočítám čt2 a Sedm statečných, to by byla dobrá volba :) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašné, jak píše Verbal a ostatní? Není. Nicméně chápu důvody, proč do toho ostatní šijí, účelem kinematografie skutečně není dělat recyklaci starých nápadů a vykrádání hrobek, navíc nechápu co na tom stálo 200 miliónů USD, zahraniční lokace, reklama, platy herců? Oddychový akčňák, který nabizí jen skeče postav, nikoliv charaktery. Celkem slušnou akci, pěkné lokace a hudbu, paradoxně nejvíce film funguje v komediální rovině, než v akční. A ano, je tam zoufale málo originality, i když jsou tam herecká dřeva (Reynolds z toho vychází nejlépe, od Rocka herectví nemůžete chtít, ten má charisma, a Gal Gadot se prostě umí otáčet), tak do svých rolí se hodí, není to tak, že by někdo z nich táhl film dolů. Scénář prostě doplácí na to, že načasování některých fórků nesedí a je divné, nemáte pocit, že tohle bylo maximum co šlo z námětu vymáčknout. Přesto pořád lehký nadprůměr. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Pohled na býčí arénu a na řeku za ní je ve španělské Seville. Za řekou je vidět čtvrt Triana. (sahe)
  • Význam názvu filmu Red Notice (Červené oznámenie) označuje termín Interpolu pre formálne oznámenie, ktoré sa vydáva pre najhľadanejších zločincov Interpolu. Samotný Interpol termín na svoje stránke definuje ako: "...žiadosť orgánom činným v trestnom konaní na celom svete o vypátranie a predbežné zatknutie osoby čakajúcej na vydanie, odovzdanie, alebo podobné právne kroky." Obsahuje dva hlavné typy informácií: informácie na identifikáciu hľadanej osoby, ako je ich meno, dátum narodenia, národnosť, farba vlasov a očí, fotografie a odtlačky prstov (ak sú k dispozícií) a informácie súvisiace so zločinom, pre ktorý sú hľadaní, čo môže byť zvyčajne vražda, znásilnenie, zneužívanie detí, alebo ozbrojená lúpež. Tieto formálne označenia sú zverejnené Interpolom na žiadosť členskej krajiny a musia byť v súlade s ústavou a pravidlami Interpolu. Jedná sa o medzinárodný zatykač. (belinko)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama