Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 17 min (Minutáž: 65–72 min)

Epizody(8)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (155)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Milé, přemrštěné a přenádherné, hezky vedené a dobře uchopené, přesto výtky přehlížet nelze - dlouhé je to jak týden, postavy jsou doslova ztělesněním odvěkých klišé, mnohé přechody mezi dějovými linkami jsou násilné a nepřirozené, spousta nedostatků v dějové progresi, a když se má jít do skutečně komorních momentů, téměř nikdy (výjimka vynikající linka Elronda a Durina) to nefunguje 100%. Výsledek je ale stejně takový, že mě fantasy v pravém slova smyslu už dlouho takhle nechytla a nebavila a nedohnala k těšení se na další díly. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5* hvězd, ale abych tu aspoň trochu vyvážil ten nesmyslný hate kolem černých elfů apod. blbostí, tak dám hvězdy 4. Seriál začal velice rozpačitě a pomale, ale dokázal si chytnout tempo a nastolit docela solidní dějovou linku, byť na úrovni pohádky, rozhodně ne žádného hardcore fantasy, ale to vlastně vnímám pozitivně, že se tvůrci nesnaží přiblížit Trůnům nebo Zaklínači. Svět je zpracován opravdu nádherně a je vidět, kam šly všechny peníze. Škoda jen těch akčních pasáží, na kterých se opravdu šetřilo a nemůžeme bohužel čekat žádné bitvy armád po vzoru Pána prstenů. Tady se vše odehrává v nižších desítkách vojáků. Jestli byly naplněny přání Tolkienových fanoušků opravdu nevím, protože mezi ně nepatřím, ale jako hezkou pohádku na úrovni princezny Fantagiro to mohu doporučit. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65%. Čítal som všetky príbehy zo Stredozeme, milujem Jacksonové trilógie (áno aj Hobita, ktorého po tomto seriály oceňujem ešte viac), no Prstene moci majú ďaleko od dobrého seriálu. Teda, zlý seriál to nie je, akurát je to zlý "Pán prsteňov". Zatiaľ čo knihy mi prišli zaujímavé, toto sa prvé diely dosť vlieklo a ak by som nečítal knihy, tak by som bol v tomto svete úplne stratený a vôbec by som nevedel o čo ide. Chápem niektoré zmeny oproti predlohe, veľa si toho tvorcovia museli aj vymýšľať, keďže druhý vek je popísaný iba v bodoch čo sa stalo, takže o kvalitné dialogy ako Jackson sa scenáristi oprieť nemohli. No prišlo mi, že je tam strašne veľa vecí a dejových liniek naraz a tak nejako si človek nič s toho fantasy sveta nestihol zamilovať. Linka s Hobitmi a jedným s Istari mi prišla úplná zbytočná a celú by som ju vynechal, aby to malo lepší spád. Ďalší veľký mínus je postava Galadriel, ktorá v knihách a vo filmoch pôsobila uveriteľne sympaticky, zatiaľ čo tu som jej nevedel prísť na chuť. Čo sa týka tých vymyslených odbočiek tak je tu hromada vecí, ktorá by tu nemusela byť, alebo ktorá by sa dala spraviť lepšie (tmavú pokožku pleti nekomentujem, keď to zvládol Jackson nevidím dôvod sa prispôsobovať za každú cenu dnešnej dobe, nič proti hercom, tí to zahrali dobre). Napríklad čarodejnice, či čo to bolo, ktoré prišli k hobitom, ani neviem čo vlastne boli a o čo im išlo. Stručne a jasne príbeh je pomalý, zbytočne prehustený a postavy si nedokážu získať vaše sympatie. Čo musím pochváliť, sú kostýmy, masky, vypráva alebo hudba, ktorá je asi to najlepšie čo seriál ponuka. Howard Shore tento krát zložil iba úvodnú znelku pre titulky, no Bear McCreary sa blysol ďalším dobrým soundtrackom, ktorý k seriálu zo stredozeme vynikajúco pasuje. Zopár ľudí čo pracovali na filmoch sa vrátilo aj do tohto seriálu, takže aspoň to pekne vyzerá. Zatiaľ sklamanie, najlepší diel bol asi len šiesty a ôsmy. Som zvedavý čo bude ďalej. Pomaly úvod už máme za sebou, teraz by mali prísť tie zaujímavejšie udalosti. Otázka je ako ich tvorcovia spracujú. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávat tomu jednu hvězdu proto, že je to aktuálně trendy - to by připomínalo doby Titanicu a to by moudré rozhodně nebylo. Avšak dokážu pochopit extrémní rozhořčení skalních fandů ságy, protože seriálový Pán Prstenů je sice esteticky vcelku působivý, místy díky pohledné kameře a slušné práci s hudbou i jakž takž epický, ovšem scenáristicky je to vata na entou a když už se má něco dít, tak se Prsteny moci tváří jako mix Indyho, Harryho Pottera a Twilight ságy. Herecky, obsahově - selhání. Technicky něco, na čem se dá stavět a pracovat v druhé sérii, ale aby dvojka nebyla fiasko, musela by podstoupit razantní ozdravnou kůru a její tvůrci mnoho věcí kompletně překopat. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jiný vizuál jsme si zvykl, vzato kolem a kolem není tak zlý. Jsem ovšem zklamán z několika věcí. Knižní předloha funguje jenom jako inspirace, místy opravdu děj seriálu dalece od ní utíká. Že by Istari padali z nebe, to vážně ne. Dále, a to mě mrzí více, jsou k vidění jiné charaktery, než je známe z filmu. To mi přijde dost zvláštní. Celkově jsem se ale bavil a s Prsteny moci bude ještě pokračovat. Jenom doufám, že se tvůrcům podaří úroveň udržet. ()

Galerie (805)

Zajímavosti (31)

  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Během rozhovoru Saurona (Charlie Vickers) a Galadriel (Morfydd Clark) na raftu Sauron říká, že on jediný vidí světlo, které je Galadriel. Její oči v tom okamžiku svítí světlem Valinoru, stejně jako oči Cate Blanchett ve filmech Petera Jacksona, během nichž byly použity speciální světla pro dosažení žádaného efektu. (spacemaster)

Reklama

Reklama