Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (142)

Fidsta 

všechny recenze uživatele

První epizoda mě vyloženě nasrala - po půl hodině jsem jí musel vypnout a dokoukat druhej den. Postavy vypadaly, jak když zrovna vylezly od barbera (účes po stranách do ztracena, kolem uší setinkou, nahoře ztužovací pasta), rádoby hluboký debilní dialogy (kámen míří vždy dolů, wtf?; “Krása vyléčí duši” atp.), s Tolkienem, jehož velkolepého díla jsem celoživotní obdivovatel, to nemělo moc společnýho, bylo to vleklé a nudné a zprznily několik charakterů (Galadriel…). S druhou epizodou to mám ale přesně naopak. Nějak jsem se dobrovolně oprostil od toho, že by to měl bejt LOTR v tom Jacksonovském smyslu - pochopil jsem o co tu totiž půjde (a mělo mi to asi dojít rovnou, vzhledem k tomu, že ten seriál prakticky poskládali jen z dodatků na konci knížky). Je to pro mě prostě spíš taková fan fikce z “jakože tolkienova světa”, novej fantasy seriál, v němž se vyskytují postavy z kánonu. A nakonec to bylo v pohodě. Trochu se to rozjelo, dokonce jsem z toho měl místy i ten “LOTR pocit” (Khazad-dum a hudba) a celkově to bylo koukatelný. S černýma postavama nesmyslně rozmístěnýma ve všech rasách napříč středozemí ve výsledku problém nemám, ač jsem předpokládal, že to bude jako mnohem víc jako pěst na oko (akorát teda u těch hobitů mi to vůbec nesedí), trpasličí princezna asi v pohodě, ačkoli ta postava celkově je taková eeeh, Arondir mi přijde elfsky správně zkoprnělej (jako tehdy Legolas), takovej ten výraz do dálky… Škodí tomu primárně to, že se to vydává za nového LOTRa a pokračování Tolkienova díla. Jako fantasy seriál to totiž obstojí. Je asi škoda to prvoplánově odsoudit a nedat tomu šanci, je rozumný si to pustit a trochu se na to naladit. Ve svém okolí neznám asi nikoho, kdo by na Tolkienovi fanouškovsky lpěl víc než já (fakt jsem do toho zažranej už od mala), ale ve výsledku jsem to přežil a plánuju ve sledování pokračovat. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo už o poznání horší. Chápal jsem, že první epizoda byla pomalejší na rozjezd. Tady mi přišlo, že se nic nedělo. Hrozba, o které víme a přesně víme, jak to dopadne, není hrozba. Nevím, proč natahovat tajemství okolo skřetů a Saurona. Asi bych byl rád, kdyby se seriál vyšvihl s nějakým jiným záporákem, zápletkou, hrozbou apod. Péct stále tu stejnou buchtu nemůže chutnat nikomu. Navíc pak ty postavy vypadají úplně tupě, pokud budou tady bojovat proti zlu, ale ty ty stejné postavy hodlají ignorovat fakt v dalších dílech... ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už se nedalo ani vydržet. Ano, díl se jmenuje na moři, protože se odehrává - na moři. Z nebe spadl týpek, co žvlatlá "mana" a já si moc, moc přál, aby mu donesli frťana a on začal jednat nějak - co já vím - normálně? Aspoň trochu? Děj je ale hlavně strašlivá nuda, plkání o ničem, herci naprosto nepřesvědčiví (asi už Amazon neměl peníze na dobré herce), chování postav naprosto mimo rámce Tolkienova světa. Když Durin ublíženě vpálil Elrondovi výtku, že mu nebyl na svatbě a neví, že má už dva fakany, jsme dostali neskutečný záchvat smíchu. Některá díla jsou špatná, ale mile špatná, nezlobíte se na ně, ale Prsteny moci jsou špatné tak, že vás sledování skoro fyzicky bolí. Karikatura fantasy žánru. Jestli nebudou další díly lepší, tak potěš koště... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po dvou dílech (2 hodiny!!) nedokázal seriál něčím skutečně zaujmout a člověk na to kouká jen proto že jde o "Pána prstenů"! Překvapivě mě baví linka předchůdců hobitů, kteří jsou jednak skvěle obsazení, ale baví mě i jejich způsob života a nastřelená linka s "meteor-manem" může být zajímavá. Durin je také perfektní a i když je hudba zatím daleko epičtější a zajímavější, než co jsme doposud viděli z trpasličí říše, tady jsem také spíše spokojený... Stoický Arondir je mi také moc sympatický a i jeho linka naznačuje, že bude ve středu důležitých střetů. Kdo ale dostal úplně na prdel, jsou všichni ostatní elfové... Největší z elfských králů Gil-Galad, který by měl být synonymem moudrosti a vojenského stratéga je hraný někým, kdo má charisma kynutého knedlíku, Celer-brambor je takový dědeček hříbeček... a Galadriel, ač jsem si od začátku říkal, že je dobře obsazená, je bohužel tak špatně napsaná, že mě otravuje už teď... to není dobrý start :) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je výrazně lepší v tom, že je tu víc akce a méně iritujících dialogů. Nejúžasnější jsou pořád ty vizuály a přiznejme si, že tohle je naprostý top class, který by si zasloužil velké plátno a ne jen televizní obrazovku. A zápletky máme už celkem čtyři. Ta s trpaslíky je super, ta s Galadriel v mokré noční košili spíš srandovní (nevím jak veliké má být Dělící moře, ale předpokládám, že musela kraulovat spoustu kilomerů než narazila na ten vor), a zbylé dvě dějové linky s Chluponohy a s lidmi se alespoň staly o něco zajímavějšími, protože nabízejí buď víc nebezpečí nebo tajemství. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama