Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Epero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť tomu kraľuje nesympatická Galadriel. To si vážne nik po prvých dvoch častiach neuvedomil, že je to protivná, namyslená, bezohľadná egoistka? Ak ju chceli viesť nejakým vývojom, mohli teraz, potom čo chcela preplávať oceán, mohla si uvedomiť kam ju jej pýcha dostala. Teraz ju zachránia z Numenoru a voči svojim záchrancom je aká? Prekvapenie, je povýšenecká, nezdvorilá, panovačná. Je tam sama, na ostrove a hneď im dá najavo, že ak jej nedajú loď, tak si ju vezme silou. Vyhráža sa aj mužovi čo ju zachránil. Dokonca mu povie „kto je tento smrteľník, čo so mnou hovorí, akoby netušil kto som?“. Namyslená aristokratka. Scenár nám zas neukáže prečo aj ľud Numenoru neznáša elfov, proste to máme brať. Nejde o záhadu, ktorú treba riešiť, takže to mohli ukázať rovno.                      Konečne sme videli ale aspoň nejaké mesto, keď to už v prvých dvoch dieloch odflákli len pohľadom z diaľky a statickým obrazom v pozadí. Nie je to dych berúce mesto, ale aspoň niečo. Tretí diel je už o niečo lepší. Mnohí si neuvedomujú, že sú tu isté očakávania, keď to prezentujú ako Tolkiena a ako najdrahší seriál v histórii. Keby spravili vlastné fantasy, nové, originálne, bolo by to prijaté omnoho lepšie. Pri adaptácii fanúšik očakáva vernosť predlohe a pri Tolkienovy špeciálne väčšiu prepracovanosť a epickosť. A pri najdrahšom seriály v histórii by človek nečakal tak chabý scenár a plytké dialógy. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud chtějí tak trochu přemotat časové osy od mistra, oki, beru to, smířím se s tím, prostě asi to bude Gandalf, který právě proto tolik miluje Hobbity, asi to bude Sauron, který se mění ve sličného elfa (ačkoli k tomuto by se nikdy v takovémto prostředí neponížil) a asi to lidé Númerónu prostě pokazili a nemají rádi elfy o trochu dříve, než je stihl pod záštitou elfa zkazit Sauron. Je to guláš, vizuálně celkem supr, napínavost linek je taky celkem dobrá jen by mohli prozradit v každém díle alespoň něco.. Postav je spousta a nebýt toho, že se alespoň Isildur s Elendilem mezi sebou oslovují jmény, tak nevíme nic ani o nich.. Zatím to na mě působí stylem, že chtějí děj první serie končit až tak po 25 dílech (což tak nebude) tedy zatím je to hodně ředěné ale věřme tomu, že se to v dobré obrátí neb začít na 60% a na 90% končit je přeci hezké. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu Arondir se mi zatím líbí nejvíc. Má naprosto jednoduchou, obyčejnou dějovou linku, zato hodně fungující. Tam mě zajímá nejvíc, jak to bude pokračovat. Galadriel není špatná, ale něco jejímu příběhu chybí. Co ale naprosto nedávám, jsou ti chluponozi. Už z trailerů bylo cítit, že půjde o nejotravnější a nejpomalejší dějovou linku. A je to tady. Rád bych je viděl v nějaké epizodní roli, ale dávat jim vždy čtvrt epizody je plýtvání časem. ()

anaxtal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatujete si ta strašná Sindibádova dobrodružství z 90. let? Tak tohle je mnohem horší. :D Vždycky si vzpomenu, jak tam postavy byly vyumělkované, i po boji na sobě snad neměly smítko prachu... A tady je to totéž. Pokud vás zrovna nemučí skřeti, je všechno vycíděné, nové, nezašpiněné, čisťounké, na palubách lodí ani smítko prachu, na kadety ani na palubu nevystříkne voda. Projedete se po pláži na koni a nemáte na sobě písek. Prostě idylka pro alergiky. To fakt nejde. Nevím, jestli mám brečet, nebo se smát. Tak se zatím raději směju... ()

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě pár Easter eggů na silmarilion, je to naprosto genericka slatanina, jako například k čemu tam byla ta linka s tím elvskym útěkem bez jakéhokoliv plánu... dialogy naprosto o nicem, delamy pro uplny retardy. Prostě téměř polovina seriálu je pryč a vůbec nic se nestalo. Jak tohle mohl Ilúvatar dopustit. (67 procent tady, lidi už úplně ztratili cit pro dialog, logiku, cokoli, stačí když to hezky vypadá a můžou u vypnout mozek, ale mé nerdské srdce pláče) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) vysvětluje Halbrantovi (Charlie Vickers), že Numenorci stáli při boji s Morgothem na straně elfů. V té době se jmenovali Edain a přišli na ostrov Elenna vedeni Elrosem, bratrem Elronda, který následoval hvězdu na nebi, kterou nesl jeho otec Earendil, jehož socha se tyčí nad přístavem. (spacemaster)
  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Název třetí epizody Adar je elfské slovo, které znamená „otec“. (spacemaster)

Reklama

Reklama