Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Númenor vyzerá úchvatne, k tomu niet čo dodať, aj prvé dve časti vyzerali dobre, ale nie tak draho, ako by jeden očakával. Tentokrát sme mohli byť spokojní. Dej sa nijak extra zvlášť neposunul, ale aspoň ide vpred a nie niekde mimo cesty. Dozvieme sa napríklad, čo znamená tajomný znak a na záver nás čaká krvavý súboj so škretmi a jedným hnusne digitálnym vrkom. Ale aj ten sa dá akceptovať, dlho sa na scéne neohreje. Každá dejová línia mala grády, každá po svojom, ale plne chápem, že tento prístup k látke musí byť pre viacerých sklamaním. Našťastie mne Prstene moci sedia, na druhú stranu tento názor nikomu vnucovať nebudem. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Númenor je jen prázdnou kulisou, kde všichni vypadají, že právě vyšli nažehlení z kostymérny...Hobití táborové ležení je pak už čistokrevný bizár....Každý další díl ukazuje jen sestupnou tendenci, televizní unylost, nudu, topornost...Děj se nikam neposouvá...Hlavně, že je to ale barevné, korektní, rasově diverzí, přestože tomu chybí um, tvůrčí náboj, srdce i kouzlo...Není to Tolkien, není to Lotr... ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skřeti z pohledu designu jedna velká radost. A i linka "tmavého" elfa mě začíná lehce bavit, ačkoliv ta "emocionální" scéna spíše zbytečná. Zbytek zase možná až moc expoziční, Galadriel otravná, Aragorn z Wishe meh, ale Númenor jako celek v pohodě. Hlavně Elendil má charisma. Konečně někdo. Tempo by si to teda pořád zasloužilo lepší, více strhující, epičtější, nicméně v druhé polovině už jsem se nepokrytě bavil. Hobití část fungovala svou poťouchlou pohádkovostí super, stejně jako kung-fu akční scéna, překvapující svou relativní drsností. ()

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě pár Easter eggů na silmarilion, je to naprosto genericka slatanina, jako například k čemu tam byla ta linka s tím elvskym útěkem bez jakéhokoliv plánu... dialogy naprosto o nicem, delamy pro uplny retardy. Prostě téměř polovina seriálu je pryč a vůbec nic se nestalo. Jak tohle mohl Ilúvatar dopustit. (67 procent tady, lidi už úplně ztratili cit pro dialog, logiku, cokoli, stačí když to hezky vypadá a můžou u vypnout mozek, ale mé nerdské srdce pláče) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak shrnu poznatky prvních třech dílů. První díl byl tak nehorázná nuda, že jsem to málem nedokoukal. V druhém díle to trochu zlepšila postava Strangera (spoiler .... stále jsem přesvědčen, že ze všech možných Maiar se jedná o Gandalfa)...a rozhodně super byly scény v Kazad Dum. A přišel třetí díl a nuda byla zpět. Krásný vizuál bez příběhu mě neohromí. Prý nejdražší seriál a pak tam šoupnou vrka, který vypadá jak z 20 let staré videohry. Je mi úplně buřt, jestli jsou elfové, trpaslíci nebo hobiti černí, žlutí nebo růžoví...Arondir hraje dobře a Durinova manželka je prostě nehezká. Sympaťák a princ a vybere si takovou... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)
  • Název třetí epizody Adar je elfské slovo, které znamená „otec“. (spacemaster)

Reklama

Reklama