Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (105)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že znám knižní předlohu, podle níž se tento seriál nenatáčel, dalo by se očekávat, že budu zhnuseně odpadovat, ale já jsem si vcelku rychle zvykl na to, že má tato záležitost s dílem J. R. R. Tolkiena společná pouze jména klíčových postav, a tak jsem se od poukazování na nesrovnalosti oprostil a rozhodl jsem se, že si epizodu užiju jako běžnou fantasy. No jo, jenže každá pořádná fantasy se vyznačuje zajímavým dějem, kdežto tady se spíše konverzovalo (a i to povětšinou nezajímavě). No, mnoho se toho nestalo, a když už se něco dělo, bylo to provázeno typickými nedostatky. K záchraně adolescenta musel zase jednou Bůh vystoupit ze stroje a zjistil jsem, že skřeti k smrti neradi střílejí na stacionární cíle. Asi jim to přijde nesportovní. / Poučení: Kopeš-li dostatečně hluboko můžeš narazit na uhlí, stříbro, zlato, drahé kameny, mithril, balroga... ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poprvé hodnotím méně než 5* Myslím ze linka v Numenoru byla dosti slabá. Chyběl mi tady můj tajný tip Maia "Olórin" chcete-li mladý Gandalf. Na druhou stranu se povedla linie s Elrondem a trpaslíky. Tvůrci si nadále dělají z posloupnosti dějin druhého věku dle Tolkiena  "dobrý den" a ani už to nebudu komentovat:) Ale i tak se už těším na další díl. 75% ()

Reklama

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych tomu dát plný počet bodů, ale strašně pomalu se ten seriál vyvíjí. Občasné točení se na místě je překážkou a může někoho odradit. Avšak nový záporák a skřeti jsou to nejlepší, co zatím seriál má a výprava je opravdu povedená. Pořád si to drží u mě hezké 4*, jen už by to potřebovalo trochu více dějově rozjet a ne jen hádanky a mlžení. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Co je, to je, a i když budu skřípat zuby sebevíc, nezměním to.“ (Eragon - Christopher Paolini). Pozitivem určitě je, že se to, ač hodně pomalu, dějově posouvá dopředu. Dalším pak, že tam tentokrát nebyly scény s tajemným mužem z nebes a jeho hobity. Nejvíc se mi líbily scény s klukem a skřety ve vesnici. Ty měly šťávu, napětí, atmosféru a byly nejlepší částí epizody. Dál bych ještě pochválil několik vtípků (protivná Galadriel skončila ve vězení, Elendil nepochopil vtip regentky). Seriálové númenorské politikaření prohrává s tím předlohovým na celé čáře (fakt byla nutnost to takhle měnit?) a tvůrcům by měl někdo vysvětlit, že dobrá akční scéna se nenatočí tak, že se pustí zpomaleně. Spoilerové PS: Postavy měli docela kliku, že se skřet díval do studny jen pět vteřin, že kluka vzápětí zničehonic zachránil Arondir, že "temného elfa" vůdce skřetů pustil jako posla, že skřeti neumí střílet a nebo se na střílení úplně vykašlou, že Galadriel při útěku nezabili/nezranili stráže v přesile a že kvůli padání listí dokázala přesvědčit lidi k názorové otočce. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Vidím, že tady se často píše jako nejhorší díl, za mě tohle byl však nejlepší díl, byť nebyl zrovna na pět hvězd, pořád tomu chybí něco, kvůli čemu bych to nazval Pánem prstenů, ale už jsme se podle mě přiblížili mnohem víc než u předchozích dílů. Navíc nejsou tu ti "Hobiti", což je fajn je to jediná linka co mě na seriálu nikdy moc nebavila. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • V královské věži můžeme za zády Galadriel (Morfydd Clark) vidět obraz muže a ženy. Jde o obraz Berena a Lúthien, kde smrtelný Beren klečí a podává Lúthien Silmaril, který sťal Morgothovi z koruny, jako dar pro svou elfskou nevěstu. Jejich manželství bylo prvním spojením člověka a elfa. (spacemaster)
  • Adar (Joseph Mawle) tvrdí, že pochází ze zemí Beleriandu. Tuto oblast na mapě v prologu epizody Stín minulosti (2022) nenajdeme, protože se na konci Prvního věku propadla do moře jako důsledek Války hněvu. Jejím jediným pozůstatkem je Lindon. (spacemaster)
  • Halbrand (Charlie Vickers) ve vězení říká Galadriel (Morfydd Clark), aby zjistila, čeho se její protivník nejvíce obává, aby to mohla použít proti němu. To je přesně taktika, kterou Sauron použil proti Númenorcům, aby je zničil, a také taktika, kterou se řídil, když vykoval Prsteny moci a rozdělil je mezi lidi, trpaslíky a elfy, jen aby posléze vykoval Jeden prsten, který jim vládne. (spacemaster)

Reklama

Reklama