Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (121)

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdražší seriál všech dob.. Ale vypadá hodně levně. Tak si shrneme zatím, co se událo. Vlastně vůbec nic a to nic vygradovalo v komorní "epickou" bitvu čítající počet 30ti mužů. A pak se tam stane něco, co by mělo být důležité ale vlastně vás to ani nezajímá a ještě k tomu zapomenete, co to vlastně bylo (seriózně už to nevím), takže o důvod víc v dalším díle sledovat úvodní medailonek. Nechci srovnávat Prsteny moci s Pánem prstenu ale.. Tohle je fakt trapný sledovat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud pomineme fakt, že se to vlastně celé točí kolem jednoho města, jedné vesnice a jedné armády a nemá to tedy ani zdaleka takovou šíři a monstrózní epiku jako filmový předchůdce, tak šestka umí být docela fajn zábava. Je správně temná, je tu několik elfích perků a řádně peprných bitev, které jsou docela obstojně sestříhané a napínavé. Pokud by celý seriál byl v takovémto stylu, byla by spokojenost. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Adar sa spamätáva s lstivej frašky vo veži a berie si svoju armádu aby dobil dedinku pod horou. Ako na zavolanie sa ale objavujú armády Numenoru na čele s krásnou Galadriel aby im pomohli. Prevedenie: Konečne poriadna akcia. Nedá sa to síce porovnať s bitkou o Minas Thirit ale tiež sme iba v prvej s plánovaných piatich sérií. A mne sa to teda páčilo dosť. Ten koniec s výbuchom bol teda fenomenálny. časti som dal plný počet lebo po takto nabitej časti určite Ďalšia bude plná kecov a vysvetľovania. 90% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér třetí, čtvrté a páté epizody seriálu Pán prstenů: Prsteny moci Wayne Che Yip se sice vrátí k režii závěrečné osmé epizody 1. série, u šesté a sedmé epizody ovšem režijní povinnosti předal švédsko-francouzské filmařce Charlotte Brändström. A ta nastavila v rámci šesté epizody laťku tak vysoko, že jí bude mít problém nejen následující sedmá epizoda, ale i následující finále. Udûn je prozatím bezpochyby nejlepší epizodou celého seriálu, která od počátku diváka strhne a nepustí až do samotného cliffhangeru. Jak se dalo snadno nadávat na to, že má seriál příliš pomalé tempo a dává si na čas s expozicí postav a světa, šestá epizoda šlápla na plyn a představila možný vrchol, kterým je rázem částečně možné se vyrovnat i trilogiím Petera Jacksona. Adar je v podání Josepha Mawlea rázem díky nově odhalenému pozadí ještě o poznání zajímavější záporák, rázem je snadné stát na každém dialogu a především v rámci akčních sekvencí dochází k důkazům, že na seriálu rozhodně nešetřilo. A vzhledem k výsledným kvalitám to rozhodně není zahozená investice. Komplexněji se rázem kouká na skřety a celý konflikt přitom nepůsobí úplně černobílé. Opět poté dvakrát nesejde na tom, jak moc ruku v ruce to jde s předlohami J. R. R. Tolkiena, samo o sobě to totiž funguje zajímavým a vtahujícím způsobem. Stejně tak se ukáže, že pomalé tempo přineslo to nejlepší ovoce, kdy se již dá o prakticky každé stěžejní postavě něco říct, pochopit její motivace a činy. Doposud nejvýraznější v rámci celého seriálu je poté i samotný vizuál, který akci v Jižních zemích prodává ještě o poznání víc. Hodně jí poté dopomáhá i skvělá a přehledná choreografie, samotné akci navíc prospívá fakt, že spousty postav bylo exkluzivně vytvořených pro seriál. Nikdo tak nečeká, že Galadriel a Isildura čeká brutální úmrtí, osud spousty postav ovšem visí na vlásku a i proto v tomto případě funguje napětí. Samotná akce je navíc poměrně brutální a vyvolává naději, že podobné akce bude v následujících epizodách a sériích víc a víc. Je obdivuhodné sledovat, jak vývoj postav a velkolepá akce jdou ruku v ruce, především ovšem skvěle funguje i vyvrcholení epizody, které naplní jednu očekávánou teorii a ukáže, že je příběh skutečně na samotném počátku. Jestli mají v nějaké formě Prsteny moci fungovat jako důstojná konkurence Rodu Draka a dalších moderních fantasy seriálů, tohle je přesně ta forma. Stačí jen doufat, že si tuto formu seriál udrží i po dobu následujících dvou týdnů a ideálně i po dobu dalších čtyř plánovaných sérií.... ()

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénaristi jsou idioti a myslí si, že my také. WTF moment za WTF momentem a ani relativně OK akce to nezachrání. Jen vypíchnu pár věcí, které byly k smíchu: (Spoilery) Past s rozbitím věže. Hloupoučký rozhovor Galadriel na lodi. Rozbíjení magic-meče kladívkem na 5mm hřebíky a prohlášení, že zničení je nad jejich um. "Epická" bitva o osud Středozemě s 30 vidláky. Zapálení vozu. "Nečekaný" deus-ex se záchranou elfa. Geniální schovka na meč. Načasování deus-ex zachránění vesnice. Opakování těch třech stejných setů jako nějaký nízko-rozpočťák. Bojové frajeřinky Galadriel. Honička ukončená deus-ex Halbrandem. Směšná konverzace Galadriel a Adara, kdy ho ještě k tomu málem podřízla. K čemu meč slouží.. měl jsem flashbacky ke slavné dýce ze SW Ep9.  No a finále večera - naprosto do očí bijící LOL "zvrat", že v pytlíku není meč! óó, jaké to překvapení a hlavně..! jak je do prdele možné, že se do pytlíku nikdo celou dobu nepodíval, když je to tak super důležitá věc? To jsou všichni debilové? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)

Reklama

Reklama