Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (121)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příznivci akce se konečně dočkali, tedy kromě odpaďáků, kteří to přirozeně ani neviděli. A vždy mě pobaví, jak někteří nikdy neslyšeli o literární či filmové zkratce, tedy žádný teleport. A byli by to právě oni, kdo by si stěžovali na rozvleklost, pokud by měl seriál všechno zachytit v reálném čase....což by nejspíš bylo delší než Dallas. Za mě tedy spokojenost. Gore při bojových střetech by Jackson mohl jen tiše závidět. Dokonalý vizuál, a je to prosím seriál, nikoliv film, masky, kostýmy, lokace, výborná hudba a samozřejmě konflikty. Dobývání věže, útok jezdců a samozřejmě epické vyvrcholení. A jestli má někdo pocit, že je zbytečné zachraňovat jednu vesnici, pak asi nikdy nečetl Pána prstenů, jelikož tam to je. Na konci. Ve filmové trilogii ovšem ne. Jen tak dál. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda si ode mě vysloužila hvězdičku navíc ne proto, že by mě potěšila zvýšenou kvalitou ale proto, že se do dialogového mlácení prázdné slámy vklínila i nějaká ta akce, která trochu rozčeřila dosavadní stojaté vody. Ale vážně, šlo jen o to, že na nějakou akci vůbec došlo; při bližším pohledu se už tradičně hromadily různé podivnosti. Nějak si nedovedu představit stavitelského "génia", který vybuduje vysokou věž, jejíž stabilita závisí na jediném kusu lana. Sám nevím, jestli by to byla tak strašná kravina nebo takový majstrštyk. Pokud bych měl takovou stavbu obývat, hlasoval bych pro možnost A. Valar a Valier bylo na Ardě čtrnáct takže o vystupování bohů ze strojů zřejmě nebude v seriálu nouze, jak ukázal númenorejský nájezd. A když už jsem u nájezdu, Númenorejci měli mít tři nebo čtyři lodě (nejsem si jistý, jestli jim shořela čtvrtá nebo pátá) a já uvažuji nad tím, kolik vojáků a hlavně koní se asi vejde na jedno takové plavidlo. Asi mnoho. O tom, jak Númenorejci věděli, kdy a kam udeřit, radši ani nepřemýšlím. Jinak stále trpím při zpomalených záběrech a s údivem sleduji, že Galadriel už není jen mixem mezi Xenou a Geraltem, ale že v sobě musí mít i pořádnou dávku kozácké krve. / Poučení: Nepostávej pod aktivním vulkánem. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žena na režisérskej stoličke k látke pristúpila trochu inak ako jej mužskí predchodcovia. Žiadne krásne panorámy, ale špinavá akcia od začiatku do konca. Ale pozor, akcia skôr komorná, bojuje sa v jednej dedine, ak sa táto usadlosť dá vôbec nazvať dedina. Čiže žiadna bitka o Helmov žľab, Rings of Power si podobné bitky asi nechávajú na ďalšie série, ak vôbec. Čiže môžete byť ako sklamaní, tak nadšení. Umiera sa celkom brutálne a nečakane, čo (ne)príjemne prekvapí. Vrcholom je ale až samotný záver, ktorý vyzerá monumentálne a neodporúčam epizódu sledovať tesne pred spánkom, môžete mať apokalyptické sny. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořádná řežba! Byť šlo o malé a bezvýznamné armádky, malou vesničku a několik skřetů, tak zpracování bylo skvělé. Kazily to nelogické přešlapy, až srandovní timing různých událostí a finále, které bylo sice grandiózní, ale pohřbilo vše... Jako po konci každého dílu mi nezbývá napsat nic jiného než "No uvidíme...". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První opravdu akcí napráskaný díl, který se odehrával převážně na jihu, kde mě to baví zdaleka nejvíc. Nemohlo chybět několik krátkých nudných odboček směrem k Númenoru. Věčná škoda, že se to nyní více než kdykoli předtím neobešlo bez totálně dementních a pražádný smysl nedávajících zvratů s předáváním zabaleného meče jako štafetového kolík, aniž by se kdokoli obtěžoval nahlédnout dovnitř, či prapodivným postupem a vzdorem několika desítek rolníků blížícímu se zlu, kdy si dopomáhali různě nepravděpodobnými prostředky. Nemůžu si pomoci, ale tento seriál místy působí mnohem více směšně, než by mohlo být žádoucí. Je pak nesmírně těžké brát tento seriál vážně a jakkoli se s dějem sžít. Zřejmě jeden z nejlepších dílů, co se obsahu týče, který bohužel sám sobě hází pořádné klády pod nohy a není možné brát seriál vážně. [70 %] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Orci skandují: „Nampat,“ před útokem na Ostirith. „Nampat“ znamená „smrt“ v černé řeči. (spacemaster)

Reklama

Reklama