Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda si ode mě vysloužila hvězdičku navíc ne proto, že by mě potěšila zvýšenou kvalitou ale proto, že se do dialogového mlácení prázdné slámy vklínila i nějaká ta akce, která trochu rozčeřila dosavadní stojaté vody. Ale vážně, šlo jen o to, že na nějakou akci vůbec došlo; při bližším pohledu se už tradičně hromadily různé podivnosti. Nějak si nedovedu představit stavitelského "génia", který vybuduje vysokou věž, jejíž stabilita závisí na jediném kusu lana. Sám nevím, jestli by to byla tak strašná kravina nebo takový majstrštyk. Pokud bych měl takovou stavbu obývat, hlasoval bych pro možnost A. Valar a Valier bylo na Ardě čtrnáct takže o vystupování bohů ze strojů zřejmě nebude v seriálu nouze, jak ukázal númenorejský nájezd. A když už jsem u nájezdu, Númenorejci měli mít tři nebo čtyři lodě (nejsem si jistý, jestli jim shořela čtvrtá nebo pátá) a já uvažuji nad tím, kolik vojáků a hlavně koní se asi vejde na jedno takové plavidlo. Asi mnoho. O tom, jak Númenorejci věděli, kdy a kam udeřit, radši ani nepřemýšlím. Jinak stále trpím při zpomalených záběrech a s údivem sleduji, že Galadriel už není jen mixem mezi Xenou a Geraltem, ale že v sobě musí mít i pořádnou dávku kozácké krve. / Poučení: Nepostávej pod aktivním vulkánem. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako jo, beru, že se KONEČNĚ něco děje po pěti dílech, ale ježkovy voči, to jsme čekali na tohle? První díly se bály ukázat cancourek krve a teď tu máme nechutnou scénu s polykáním skřetí krve následovanou scénou zapékání bodné rány. Proč? Proč tím museli zaplácnout snad deset minut? Z ničehonic? Je to naprosto nevhodně nasazeno. Jak tady někdo komentuje, že se takovému Goru Jacksonovi ani nesnilo. Tak Jackson zrovna má na kontě jedny z nejvíc gore horrorů vůbec a to jako měl v Lotrovi nechat skřety trhat ruce, hlavy a nohy? To by byla jatka. O to přece vůbec nejde, celý Lotr se bez takových scén obejde. No, o bitvě o vesnici ani nemluvě. Galadrieliny kaskadérské pózy garantují vyprsknutí smíchy. Strašně moc věcí tu nedává smysl. Elf tu sám vykydlí půlku skřetí armády, no paráda. No a nakonec dají nejzlejší artefakt nepřítele do rukou chlapci, který je tím očividně posedlý, aby se toho zbavil. Kecy Galadriel k chhudákovi temnýmu elfovi, kterýho mučil Morgoth v kobkách, to no comment. Kéž by jí takle mučili. ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7,5/10 – Šestou epizodou Udûn se Prsteny moci zatím nejvíce přiblížily kvalitě Jacksonovy legendární trilogie. Po pěti veskrze konverzačních dílech, které sloužily jenom k manipulování s figurkami po šachovnici, se konečně dočkáváme prvního pořádného střetu mezi skřety a sebrankou vesničanů. I v tomhle dílu se právem zrcadlí gigantický rozpočet, takže výprava zůstává velkolepá a bitva je přehledná, ačkoli se pochopitelně neobešla bez  šera. Choreografie rovněž na úrovni, bylo tam pár pěkných nápadů, které je třeba ocenit, přestože nic revolučního epizoda do světa kinematografie nepřináší. Cením několik menších zvratů, které si tvůrci pro nás připravily, ale také to není nic dechberoucího. Dohromady se nemůžu zbavit pocitu, že šesté epizodě něco chybí. Nabízí se lišácká odpověď, a čiže že chybí dějová linka s hobity-vandráky a mužem, který spadl z oblohy, na kterou už tentokrát patrně nezbyl čas, ale já za to viním jiný nedostatek. Celou první sérii tohohle seriálu v něm postrádám nějakou jiskru, hlubší emoci. Nemůžu si pomoct, ale i po více jak 6 hodinách seriálu jsem si ještě k žádné postavě nevytvořil jakékoli hlubší pouto a zkrátka nemám důvod postavám fandit v jejich snažení, neprožívám s nimi. Přijde mi, že kvůli tomu, že tvůrci rozehráli tolik dějových linek na různých frontách najednou, tak ačkoliv obětovali na představování celé první dvě epizody, jim už nezbyl čas si s žádnou postavou vyhrát na 100 % a výsledkem tak jsou jen figurky, které na jednu stranu chápete, ale na stranu druhou jsou jenom pouhými proměnnými na pozadí příběhu, který se postupně odvíjí. Kromě toho si každá ze tří hlavních dějových linií rozvíjí vlastní lore, které spolu zatím navzájem vůbec nesouvisí. Opravdu se obávám toho, jak – a jestli vůbec – se to v závěru nějak propojí. A tím nějak myslím smysluplně. Pokud možno. Verdikt: "Jeden z nejvíce rozporuplných seriálů, který jsem kdy viděl." ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně akční a hodně epický díl, který dost naboural dosavadní tempo a já si nejsem jistá, zda bych byla raději, kdyby se do konce série jeho v tomhle stylu nebo zase zpomalilo. A jo, sice jsem si hned řekla: Jasný, to jako přijedou epicky na poslední chvíli, když v jedné lince je stále noc, a už jde do tuhýho a v druhé je už (podle světla) den (takže mělo být vylodění a jet ještě chvíli, což by bylo fajn dějově, ale nemohlo to být kvůli napnutí)? Ale co, sere pes, už jsem viděla horší věci, který narozdíl od tohohle okamžiku nepůsobili tak dobře. Ale já nejsem ten divák, který hledá problémy za každou cenu. Hlavně tam, kde nejsou :) ()

JeanMarthan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už opravdu nevím, co s tym! Dobře, je tu akce, po které mnozí tak horlivě volali. Ale akce jaká? Kde vzali se, tu vzali se Númenorejci a tryskem se přiřítili do jakési vesnice kdesi. Dobře, nemám nic proti tomu zachránit vesnici v Dolní Horní, ale jak k ní přišli? Kdo k nim přispěchal pro pomoc? Tohle má být filmařská zkratka? Tak to ani náhodou! Galadriel v brutálním trysku a stíhacím závodě (který vypadá jako honitba upírů ze Stmívání) stíhá uprchnuvšího Adara, aby mu - a hlavně jeho koni - vzápětí vystavil brutální stopku kopím Halbrand, který se vyřítí naproti? Ok, to asi byla zkratka, ale přes kopec nebo jak? Bronwyn někdy kolem 5 hodiny ranní div nezemře prošpikovaná jak ražničí, aby o tři hodiny později připíjela s bíloarmějci. Atd. atd. Arondirův souboj s "Predátorem" a vlastně veškeré jeho Chuck Norrisovské eskapády už ani nekomentuju. Dialogy opět jak z učebnice pro začínající dadaisty. Odmlky mezi jednotlivými větami, že by v nich člověk stihl uplést svetr. Hudba? Tam nějaká je? Nějaký motiv k broukání? Emoce? Sakra, když vesnická cháska očekává nájezd synků Adara, měl bych si stříhat nehty zubama a bát se o sucho v kalhotách. Jenže ani to se neděje! Opravdu bych tomu chtěl zvýšit hodnocení, ale nejde to. Na to jsem viděl až příliš filmů a seriálů a četl knih. Dobrý vizuál, lokace, masky nebo co se tu nejčastěji argumentuje, mi prostě nestačí, když je to jalovina parazitující na zavedené značce. Trochu pokory k dílu Tolkiena prosím Amazone! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno