Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh, respektíve príbehy nesmerovali k žiadnej veľkolepej bitke a tak sme sa jej v závere ani nedočkali. Sklamanie? Pre mnohých určite. Všetko ale v rámci možnosti jednej série končí, máme tu Saurona, najmä pri konfrontáciách s Galadriel, výrobu troch prsteňov moci aj so záverečným songom, ktorý nám osvetlí aj tie zvyšné. Scény v lese s čarodejníkom, Sauronovými uctievačmi a kvázi hobitmi majú správnu "prsteňovskú" atmosféru a sú to najlepšie z finále. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér třetí, čtvrté a páté epizody seriálu Pán prstenů: Prsteny moci Wayne Che Yip dostal tu čest se chopit i osmé epizody, která zároveň funguje jako finále 1. série a tedy i jako tečka za seriálem pro nějakou dobu. Dle očekávání tak dochází k velkým odhalením, které budou mít větší dohru do budoucna a automaticky se od finále čekají nějaké velké věci. A to vlastně Yip servíruje, problém celé 1. série je ovšem pořád neustále v tempu, kdy teprve ve finále dochází k výraznějším krokům.  Odpovědi na dlouho pokládané otázky, které zároveň budují půdu pro další várku otázek. Výraznou linku mají v této epizodě Chluponozí a záhadný cizinec, kdy je jeho identita již nyní prakticky jistá a opět to celé povede k drbání na hlavě a úvahách nad tím, jak moc to vlastně celé dává smysl. Jiná odpověď v lince s Galadriel je poté naservírovaná krapet dle očekávání  Milé je po delší době opět spolu viděl Galadriel v podání Morfydd Clark a Elronda v podání Roberta Aramayoa, kdy je jejich vzájemná dynamika neskutečně zajímavá a je snadné doufat, že spolu Galadriel a Elrond do budoucna stráví více času, především i proto, že se Aramayovi i Clark daří postavám dodávat nějaké ty vrstvy. Hudba Beara McCrearyho je nadále každým dílem lepší a lepší, Yip se poté na režijní pozici nadále osvědčuje jako jeden z těch filmařů, který by si rozhodně zasloužil se do budoucna vrátit, kdy jím uchopené epizody patří mezi ty lepší. Jeden zvrat je poté sice již delší dobu krapet očekávání, minimálně to ovšem celé otevírá dveře k zajímavým možnostem, kdy jen bude trnem v oku pro mnohé fakt, že zde opět krapet jde proti tvorbě J. R. R. Tolkiena. Minimálně vývoj této linky ovšem bude do budoucna dostatečně zajímavý. V 8. epizodě alespoň dochází k vývoji příběhu a budování postav, které jsou přeci jen podstatnou částí celého seriálu. Trpaslíci tentokrát bohužel chybí a naznačený návrat jednoho starého známého z Pána prstenů se tak prozatím odkládá na neurčito. Je to ovšem velmi snadné odpustit, protože i když je pravda, že rozpočet za několik stovek milionů dolarů není na seriálu vidět do posledního dolaru, minimálně je na celém seriálu nadále vidět péče a snaha, poutavý vizuál. 2. série tak má rozhodně co napravovat, finále 1. série ovšem svůj účel adekvátně splňuje.... ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V kontextu předchozí bídy poslední díl šel. Rozklíčování Istar vs Sauron ok. Ale stále mám problém s deklamačně pronášenými moudry, které zní prkenně jak na divadle. Snažím se, a je to boj, nebýt předpojatý, ale celá série byla opravdu o dost víc nepovedená než povedená, to ať se na mě nikdo nezlobí. Děj silně nekompaktní a často nezáživný, obsazení přinejmenším diskutabilní (paradoxně jsem si zvykl asi jen na nejvíce haněnou Galadriel). Určitě se snáz kritizuje, než točí tak profláklá předloha, ale CGI samo o sobě je spíše k neprospěchu, pokud nefunguje to ostatní... ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediný opravdu zábavný díl série. Kromě hloupých dialogů jsme se dozvěděli i něco zajímavého, trocha napětí, Morfydd konečně trochu hrála. Pěkné to bylo. Ale jako záplata na celkové zklamání to stačí jen sotva. Z miliardového rozpočtu padla polovina na triky, druhá polovina zřejmě na hromady koksu pro scénáristy, jinak si to nedovedu moc vysvětlit. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že vše muselo směřovat k tomuto finále. A bylo to tedy jízda... ale spíše v negativním smyslu - jízda jako na horské dráze - nahoru a dolů, chvilku doleva, pak prudce doprava. Zakončení většinou ve stejném vypravěčském duchu. Ale finální rozuzlení překvapivé. Prostě poslední díl byl jako celá série - nijak mě nenadchnul, ale vlastně ani neurazil a jako (zpracováním nadprůměrné) výpravné fantasy scifi nechalo i pro mě otevřená vrátka pro další sérii. Navíc bez přehnaného (vlastně jakéhokoli :) ) očekávání. 60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Celebrimbor (Charles Edwards) přemýšlí na začátku epizody, zda je možné udělat více s méně, když i Slunce vzniklo z něčeho menšího než jeho dlaň. Jde o odkaz na vznik Slunce a Měsíce v Tolkienově světě, kdy Slunce vzniklo z posledního ovoce ze Zlatého stromu Valinoru, Laurelinu, a Měsíc z květu Stříbrného stromu, Telperionu. (spacemaster)
  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)

Reklama

Reklama