Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Khazad-dûm padá temnota. Sauron a Galadriel hledají nové spojence. Cizinec a chluponožky naráží na nebezpečí. (Prime Video)

Recenze (16)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co dialog, to nablblé filozofování. Trpaslíci jsou banda blbů. A je to tak detailní děj,  že málem sledujeme, jak jde Makulka kakat. Nulový děj, tlachání o ničem, hrůza. Naprosto nezvladnutý. Tvůrci asi vůbec nepochopili podstatu díla Tolkiena. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A pak že to nejde. S touto epkou jsem na rozdíl od mnohých frfloňů spokojený. Což nepochybně souvisí s tím, že je mi ukradený odklon od Tolkienova odkazu. Pro mě je lepší i zkomolený nebo vykradený příběh, než žádný. Lezení do zadku fanouškům se už nevyplatilo tolikrát, že i oni sami by měli vědět, že co se týče scénáře, tak ideální je když: Jeden scénárista vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do seriálu sváže. Dočkáme se vysvětlení, jak se Sáčkovi podařilo přimět Celerbramboru aby udělal tolik prstenů, utvrdíme se v tom, že Geladrožka byla nedůvěryhodně divná odjakživa, dojde nám, proč to bylo v Trpajzličíně tak neútulný, když se tam stavilo Společenstvo a nepochybně se v dalším díle dozvíme, že chlupaté nohy a velké uši slouží jako pulčíkovské letecké stabilizátory. Oceňuju, že se zatím linky proplétají v rozumně dlouhých pasážích a nevypráví se ze široka na mnoha frontách. Je to totiž nedynamické, zdlouhavé a když některého diváka nebaví třeba linka s pulčíky(ano, nedám si pokoj), pořád toho zbude dost, aby tady nerozhazoval dvojhvězdy a nepsal nasrané komentáře. Takže po dlouhé době dávám sice slabší, ale 4*. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Spoilery⚪Krása, už sa nám to zase scenárovo rozbieha, už sme zase ako doma.⚪ Scenáristi si idú svoje, od večne ukrivdenej girl boss Galadriel, ktorej (ZASE) nikto nikdy neverí a nedôveruje, cez ničnehovoriace, akože intelektuálne monológy typu: ,,Jméno ti nikdo dát nemůže. Už ho máš. Je to, kým jsi," a podobné pseudofilozofické zlátaniny ako: ,,Sea is always right."⚪Komedialitu dielu dopĺňa F10 tornádo, ktoré rozpútal Pierre Richard alias Gandalf a ktoré prinieslo aj hlášku: ,,Nori, I'm coming," ktorá v kontexte chlapa a jeho najúžasnejšej ženskej priateľky znie prinajmenšom kadejako.⚪Netreba ale zabúdať ani na bojovníkov v Steam Punk maskách či návrat Slim Lady Feminema, vrcholom je však Sauron v elfej podobe, ktorý zakúpil jednu blond parochňu s kútmi a ihneď krásne zapadol. Dúfajme, že zvesti komentárov z internetu budú pravdivé a v iných dieloch Sauron infiltruje aj komunitu trpaslíkov s pomocou brady na gumičke.⚪ ()

Reklama

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále je to len o konverzáciách a stále je to strašne rozťahané, avšak oproti prvej časti je už ten dej predsa len o niečo zaujímavejší a dobre graduje. Linka trpaslíkov pôsobí síce ako telenovela ale Gandalfova scéna je pôsobivá ako aj samotný záver. Síce slabšie 4 hviezdy, no posun oproti predchádzajúcemu dielu tu určite je. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No druhý diel už teda naberie plusové body za trpaslíkov a ich rozhovory, Annatarov príchod je parádny, zároveň pekne vykreslí Sauroňáka ako manipulátora. Takže zatiaľ celkom spokojnosť. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Jméno ti nikdo dát nemůže. Už ho máš. Je to, kým jsi." A nepoučí se ti tvůrci a nepoučí. Jeden z problémů první série byl velký počet dějových linek a je jasné, že jejich počet zůstane zachován. Aspoň je tu ale nenacpali všechny naráz do jedné epizody a neskáčeme mezi nimi jako luční kobylka. Tentokrát se poprvé podíváme do trpasličí říše na problémy rodinky Durinů, na hobiťácké putování pustou pouští a k Elfům a jejich problémům se Sauronem. --- Stejně tak se vrátila směšná kvalita zdánlivě velkolepě epických poetických dialogů, v téhle epizodě se scénáristé opravdu vyřádili. Rozjezd je zatím opět celkem pozvolný.  Věci se aspoň začaly dít u Celebrimbora, kde ho Sauron/Hallbrand/(směšně vypadající) Annatar přesvědčuje k dalším prstenům moci a rozbije mu víno z prvního věku. To byla celkem dobrá pasáž. Pak ještě pochválím písečné tornádo a doufám, že chluponohy odnese daleko daleko, až do třetí série. Ale z trailerů je jasné, že se tak nestane. P.S. Já mám ze scénáristů pocit, jako by jim nebyl Tolkienův druhý věk dost dobrý, tak si tam musí přidat kromě Saurona další dva záporáky. Nejprve otec skřetů Adar a teď nějaký temný čaroděj z Rhunu. Ale tak snad to aspoň bude zajímavý. Druhou epizodu opět hodnotím třema hvězdičkama a doufám, že ta další už bude dynamičtější. ()

PunisherEDNA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže takhle – po skvělé první epizodě, která mě fakt příjemně překvapila, se bohužel vracíme k problémům, kvůli kterým první série nebyla žádný zázrak. Sauronova linka, která mě zatím baví ze všeho nejvíc, dostává v téhle epizodě žalostně málo prostoru. Místo toho jsme nuceni sledovat trpasličí linku, která je naprosto nezajímavá a zbytečná. Na čele téhle části děje stojí ukřičený černošský trpaslík, o kterém jsem věděl, že se vrátí, ale doufal jsem, že to bude co nejpozději. Problémy v trpasličí rodině se prohlubují a vedou k naprosto nudným a nezajímavým scénám o vztazích mezi otcem a synem, které ale upřímně nikoho nezajímají. Galadriel je jediná postava, která se snaží podniknout nějaké rozumné kroky proti Sauronovi, ale ostatní jí pořád házejí klacky pod nohy. Výlet Cizince a Chlupanožek je sice malé dobrodružství mimo hlavní dějové linky, ale mě to docela baví. Mezi postavami je aspoň nějaká chemie a linka se začíná komplikovat s příchodem postav, které jim chtějí ublížit. Postupně se taky dozvídáme víc o původu Cizince a jeho skutečné moci, což aspoň trochu drží pozornost. Ale zpátky k tomu, co mě fakt zajímá – Sauronova linka. Ta je zatím nejlepší, co seriál nabízí, ale v téhle epizodě je jí prostě málo. A navíc prostředí, ve kterém se nachází, není zrovna dvakrát zajímavé. Doufám, že se Galadriel brzy dostane na scénu a že tyhle dvě dějové linky spojí do něčeho pořádného. Celkově mě tahle druhá epizoda dost zklamala. Nedosahuje kvalit té první a místo toho, aby seriál pokračoval v slibném rozjezdu, se vrací zpátky k nudným a zbytečným liniím. Doufám, že je to jen jedno menší zakopnutí a že nás čeká lepší pokračování, jinak se obávám dalšího zklamání. ()

Petak3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtělo by to alespoň jednu jedinou sympatickou, nebo alespoň ne totálně vylízanou postavu, příšernej cast. Lidi si asi zvykli konzumovat sračky a dát jim 3-5 hvězd, jinak si nedokážu vysvětlit hodnocení. I oproti prvnímu dílu je to těžká žumpa. ()

Reklama

Reklama