Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 1
USA, (2022–2024), 18 h (Minutáž: 61–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (356)

decouble 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno je to jeden velký dlouhý prolog naplněný tunou dějové vaty. Osmá epizoda byla docela fajn. Kdyby tu vatu z prvních sedmi zkrátili na dva díly, byla by to vlastně super fantasy (ty peníze jsou fakt vidět), byť s nesympatickou frackovitou hlavní hrdinkou (opravdu by nesmrtelný elf trávil věčnost hledáním pomsty?). Takhle je to spíš otravná fantasy variace na seriál z díly J. J. Abramse, zmatený vyprávění (v jaký části Středozemě jsme většinou netušíme), který každou půlhodinu předkládá další kus nezajímavé záhady (např. kdo je postava x?, k čemu slouží předmět x?) a kupí (spíš) očekávané zvraty, které do tolkienovskýho světa vůbec nesedí. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Nejsem čistokrevný fanda LOTRa, ale filmy mám samozřejmě rád. Možná i proto neřeším, kdo má jakou barvu kůže, jelikož to je vše fiktivní, a prostě jsem si jednoduše užil skvělý seriál, který na to, že to je seriál, má fakt skvělý vizuál, podmanivé lokace, výtečný soundtrack a zajímavý příběh. Pomalé tempo mi nevadí. Nepotřebuju ke skvělému zážitku velkolepé bitvy a akci od začátku do konce. Stačí mi dobrý příběh, skvělá chemie mezi postavami (zde hlavně mě bavil vztah mezi Durinem a Elrondem), a dobrý vizuál, což se zde splnilo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

║Rozpočet $465miliónov (715miliónov to je vrátane práv)║ __1.séria__ No, zhrnuté, podčiarknuté ide jednoznačne o najväčší možný prúser. Dobojoval som to poctivo po posledný diel prvej série.... á ach jaj, tak nesympatické zlé obsadenie, kde si nedokážete obľúbiť ani len náznakom nejakú postavu, ktorá by aspoň trochu prirástla k srdcu a k tomu ohromne povrchné, nudné dialógy až hrôza. Nuž nemôžem ani kvitovať technickú stránku a vizuál, ktorá za ten rozpočet mala byť ohromujúca, málo záberov zaujme, či troška ako že strhne, neponúknu nám nič dechberúce, kopírovanie hudby Howarda Shore to fakt nezachráni, keď produkcia pôsobí vo všetkých smeroch zmatočne, nezaujato. Nesrší z toho žiadna sila, iskra, o atmosféru to neškrkne, skôr to poväčšinou pôsobí nechcene úsmevné. K tomu masky (okrem škretov) a vlasové dekorácie sú na facku ale že moc. Rytierska zbroj, brnenie príde strašne umelá akoby vojaci - komparz vybehli rovno z výpredaju od hračkárstva Dráčik. Nie som zrovna veľký fanúšik LOTRa ale rád si s chuťou pozriem vždy Spoločenstva prsteňa ale toto čo ponúkol Amazon je veľký zlý nepodarený vtip, ktorý radšej nemal uzrieť svetlo sveta. /20%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdražší seriál všech dob a zároveň jeden z nejvíce promarněných potenciálů i nejzbytečnějších seriálů se kterými jsem měl tu čest. Ze zadku vycucaný příběh, který se na sílu snaží připojit s výbornou Jacksonovou trilogií a to bez jakékoliv invence nebo zábavy. Po snesitelných prvních dvou dílech přichází zdlouhavá natahovaná nuda plná dementních dialogů a nezajímavých postav v laciných kulisách snažící se tvářit velkolepě. Po všech směrech slabé, nudné a zbytečné vyprávění, které je pouze nabubřelé a prázdné. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Tak přesně tato slova velmi přesně popisují mé dojmy z tohoto seriálu, od něhož téměř každý fanoušek knih a filmů očekával skoro nemožné. The Lord of the Rings: The Rings of Power Vás zaujme na první pohled svou precizní audiovizuální stránkou, na níž jde vidět, že minimálně na tomto aspektu se opravdu nešetřilo. Je mi tedy vážně velkou záhadou, proč lidem pracujícím na projektu nepřišlo tak důležité rovněž podobně zapracovat i na příběhu, scénáři a zejména i výběru herců. Nic z výše uvedených totiž nefunguje moc valně. Příběh, byť s několika atraktivními konturami, je zoufale nezajímavý a neosobní, scénář je děravý a zcela postrádá nějaké stěžejní “wow” momenty, přičemž i samotné dialogy mezi postavami jsou šroubované až hrůza. V kombinaci s tristními hereckými výkony tedy bohužel dostaneme velmi průměrnou fantasy, která dokonale vymyšlenému světu Johna Ronalda Reuela Tolkiena dělá spíše ostudu. Jistě, je zde sice nepatrná možnost, že se toto všechno s příchodem druhé řady změní, nicméně já osobně se budu vážně dlouho přemlouvat, abych tomu dal ještě jednu šanci. (Prime Video) „Evil does not sleep, Elrond. It waits. Until the moment of our complacency, it blinds us.” ()

Galerie (989)

Zajímavosti (43)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)
  • Sekera, která se objeví v záběru královských komnat, je Dramborleg, jedno z dědictví Numenorského trůnu. Tato sekyra patřila velkému hrdinovi lidí, Tuorovi, stejně jako štít, který stojí vedle ní. (spacemaster)
  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)

Související novinky

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

04.09.2024

Po oznámení toho, že se skrze film opět vrátíme do Středozemě, se na internetu hojně spekulovalo o tom, jakou kapitolu Tolkienových dějin bude snímek adaptovat. Dnes už nemáme tak kusé informace, neb… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama