Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 1
USA, (2022–2024), 18 h 6 min (Minutáž: 62–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Ufololog

Ufololog (hodnocení, recenze)

Ratemus

Určitě je lepší si z něčeho dělat prdel, než kuli tomu trpět. 

... A abych nezapomněl, tak z  bílých půlčíků udělaj v 2.sérii černý čtvrtníčky. A z těch co jsou černý už v první sérii se stanou tříčtvrťáci, pochopitelně černý, v rámci vyváženosti. A ten infantilní, senilní, hašteřivej, debilézní a imbecilně idiotský houmelesák z meteoritu aka čaroděj (v normálních pohádkách symbolizuje moudrost, vědění, magii,atp...) ,tak ten v podání amazonu se nechá pokrokově vytunit tím, že si na čelo nechá přišít šulina, místo huby kundu na ležato, místo uší varlata a na každý rameno malou prdel a třetí velkou dozadu na hlavu. Pak ho v Hoolyúdu prohlásí za nejpokrokovějšího hertze a jako první seriálový homoděj vyhraje Osrala... 

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Jsem si dnes pustil Návrat krále...každá vteřina je neuvěřitelná. Jen putování elfů z Roklinky do Šedých přístavů a jak se Arwen odtrhne a vrátí, to je tak podmanivé že jen tato část ma vice emocí než celý seriál...z edorasu když putuje armáda Théodena na volání majáků Gondoru, v kombinaci s hudbou je to tak perfektně natočené že na tuto scénu prostě nemá seriál a můžu pokračovat 

na příspěvěk reagoval Ecthelion

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

SoniCpp

Tak podobně to je i s vystupováním Morfydd Clark. Nesrovnatelné s vystupováním už zkušených herců z trilogie od PJ, kteří na mě působili o dost pokorněji.

na příspěvěk reagoval Ratemus

SoniCpp

SoniCpp (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Mám to dost podobně. Herci Arondira a trpaslice mi jsou mimo plátno silně nesympatiční (jejich narcistické vystupování při různých rozhovorech mi přišlo silně přes míru), ale musím uznat, že v seriálu patří k těm lepším. Samozřejmě bych i preferoval, kdy by se více drželi lore co se týče ras - třeba ve Hře o Trůny na severu byli bledší, na jihu tmavší a nikdo nenadával, že je seriál moc rasistický nebo naopak moc diverzitní a vše působilo jaksi přirozeně. No nic, o tom tu už bylo řečeno dost.

na příspěvěk reagoval Ecthelion

Ufololog

Ufololog (hodnocení, recenze)

Ratemus

Si nahlid do scénáře homoamazonců? Bych tipoval, že tohle všechno zvládnou už v druhý sérii a ještě mnohem víc. Např. ; už tam budou hrát pouze černoši, důvod - výbuch Orodruiny. Všichni budou teplý, důvod - pyroklastický mrak má přece jen kolem 800 °C. Všichni budou bezpohlavní, důvod - protože takový sou všichni herci i v reálu, jinak by v tom hrát nemohli. Všichni Enti budou bonsaje, důvod - aby nebyli vyšší než černý "to"... 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Jo chovanim je v pohode, mi proste jen vzhledem pripada, ze porad breci, nebo ma na kahanku a zatim me to silne rusi a nedokazu to ignorovat.

A mam proti tobe a dalsim velkou vyhodu, ze je nejsem zadny Tolkienuv fanda a lore vubec neznam, takze ani nevim, ze je neco jinak, nez by melo byt. Tady se asi vyplaci ta sladka nevedomost. :D

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ecthelion, Ratemus

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

Duncan66

Ten černý elf mi ani tak nevadí, protože on se svým chováním k těm elfům blíží nejvíce. Považuji se za skalního fandu Tolkiena a tak jsem měl obavu, že právě obsazení různých ras mi bude hodně vadit, ale ten seriál z hlediska lore má tolik failů, že nějaké rasy vůbec nemá smysl řešit. Každý týden se na něj stejně kouknu už jen třeba kvůli exteriérům, protože se jedná o svět, který mám prostě rád, ale jak jsem psal, vždycky žasnu, jak za neskutečné prachy je možné podělat scénář a režii. ;)

na příspěvěk reagoval Duncan66, SoniCpp

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Ecthelion

Uplne te chapu. Ja jsem vetsinou na druhe strane barikady. A jsem rad, ze tentokrat me ty hodne nelogicke veci moc netizi a nebo si jich ani nevsimam, jak jsem ponoren do deje. Osobne mam hlavne vyhrady k obsazeni, ale co uz no, na vetsinu se da tak nejak zvyknout, jen zatim nedavam toho cerneho elfa(ne neni to kvuli barvy kuze, ikdyz bych preferoval radeji elfy podle predlohy), ktery na kazdem zaberu asi diky tem upravenym ocim vypada jako by brecel.

na příspěvěk reagoval Ecthelion

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Cerechtan

nice, nechávam mu teda posledné slovo. 🤗

v tejto diskusii sa dokonca aj duncan správa celkom slušne, nebudem to teda ja kaziť. 🙃

Cerechtan

Cerechtan (hodnocení, recenze)

dr.horrible , CreepyJoe

CreepyJoe: Doporučuji ještě jednou si přečíst to, co jsem napsal - nekritizuji jen jednoho člověka (tedy, snad jsem správně vystihl svou myšlenku). A možná se trochu zamyslet nad tím, jestli i ty sám neděláš nějaké chyby (např. týkající se pravidel slušné komunikace).

dr.horrible: Ignorace je podle mě rozumný nápad, také se jí odteď pokusím držet. :-) Vzájemné napadání a invektivy beztak nic nezlepší.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

CreepyJoe

ďakujeme za korekciu, keď budeme opäť potrebovať demagogické rozprávky mentálne zaostalého voliča spd, určite ti dáme vedieť. 👍

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Kincl

To si piš, jak říkám sleduji to ze zvědavosti(poslední díl jsem jenom proklikal přiznám se, vyhnechal jsem všechny  zcény z Galadriel a kde si někdo vyléval srdíčko a dostal jsem se na krásných 30 minut "děje")

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Cerechtan

Je strašně zajímavé disko stů, že CreepyJoe jen reaguje na extrémistickou komoušskou agitku, kterou tady jede dr.horrible, ale špatnej je ten kdo přináší fakta, nikoliv histerické ničím podložené výkřiky do tmy a dojmologii a stupidní názory, které prezentuje jako fakta.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Cerechtan

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Cerechtan

ja ťa chápem, ale zle si to pochopil. on mi píše sem, pretože v súkromných správach naňho nereagujem 🤗

môžeme sa dohodnúť tak, že sa ho pokúsim ignorovať, pokiaľ ovšem jeho bullshity nebudú moc iritujúce ;)

na příspěvěk reagoval Cerechtan

Cerechtan

Cerechtan (hodnocení, recenze)

CreepyJoe , dr.horrible

Je fascinující, jak se tu opakovaně rozvíjí solidní diskuze plná konstruktivní kritiky a úvah... a pak přijde afektovaný toxický (aktivista?) CreepyJoe a začne do toho tahat cosi o Trumpovi, rasismu, levičáctví a bůhvíčem, potom se do toho samozřejmě vloží jako druhá strana mince dr.horrible (nebo naopak)... a společně předvedou absolutní opak kultivované diskuze (navíc s jiným tématem).

Chlapi, běžte si to rozdat do soukromých zpráv, i když ani tam to k ničemu nepovede... a neotravujte normální diskutující. Díky.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, CreepyJoe

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

W.Dow

I přes všechny nedostatky jsem pořád fanoušek toho světa a zajímá mě jak to dopadne...není to pro mě taky odpad jako pro ostatní 

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama