Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 3
USA, (2022–2024), 18 h 6 min (Minutáž: 62–76 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)

Hrají:

Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Cynthia Addai-Robinson, Megan Richards, Maxim Baldry, Markella Kavenagh, Peter Mullan, Joseph Mawle (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Diskuze

Ecthelion

Ecthelion (hodnocení, recenze)

Ratemus

Mě kromě toho, co jsi napsal, ještě překvapuje, jak si někteří hrají na znalce a pak napíší k tomuto seriálu "kinematografie, která je věrná zdrojovému materiálu". :D :D :D

na příspěvěk reagoval CALIBR

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

SoniCpp

Mě spíš překvapuje jak tady každý káže ty správná pravidla podle kterých se má hodnotit a co potom dotyčný je za člověka pokud hodnotí jinak...

na příspěvěk reagoval Ecthelion

Uživatel Ratemus smazal svůj příspěvek.

SoniCpp

SoniCpp (hodnocení, recenze)

CALIBR

Dovedu se představit, že lidem co se líbí různé komiksové akční příběhy si to svoje našli v 6. dílu a dali tomu 5*. Stejně tak si dovedu představit lidi, kteří od seriálu čekali spíše Tolkiena a nějaký hlubší příběh, že tomu dají odpad.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus, Ecthelion

CALIBR

CALIBR (hodnocení, recenze)

Je smutné, jak očividně jednodušší jedinci hodnotí šestou epizodu lépe, protože je tam bitva. Je vidět jak hlupáci čekají od dnešních seriálů samou akci a zvraty, a nedokáží ocenit kvalitní kinematografii, které je věrná zdrojovému materiálu. Lepší hodnocení epizody 6 dokazuje, že zdejší hodnocení není směrodatné. Rozumný, logicky uvažující člověk prostě nedá takovéto produkci odpad, nebo jednu hvězdu. Je jasné, že dotyční lidé by takhle hodnotili cokoliv bez jakéhokoliv důvodu. Hanba vám.

na příspěvěk reagoval SoniCpp, Ratemus, KASUGI, Pan.Antonin

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Cerechtan

Už v tom minulém díle, kdy měl rozhovory s Adarem, to bylo podle mého tak na 75% jasné. O etudě Saurona u elfů se zmiňuje i Silmarillion, takže už to beru jako hotovou věc. Uvidíme ale, jak dlouho s námi tvůrci budou ještě hrát hru na neznámého...

Cerechtan

Cerechtan (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Souhlas - myslím, že seriál čím dál více směřuje k tomu, že Sauron je osoba X... a přijde mi, že je k tomu přistupováno velmi "Tolkienovsky" (podobně jako ke Gandalfovi[?]).

Vlastně mě překvapuje, že se zde zatím neobjevuje diskuze k Sauronově identitě (nebo jsem si takové diskuze nevšiml).

PS: Také jsem v 7. epizodě snad poprvé přemýšlel o tom, že Cizinec by mohl být Radagast. :-)

na příspěvěk reagoval fabecc1222

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

ZaraCroft

Ani jeden :) Tři králové jsou nějací uctívači Saurona, kteří jsou vysláni, aby zabránili Cizinci (Po dnešku spíš vypadá zas na Radagasta...) se dostat k moci

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Krásný poslední záběr :)) super jak víme kam to směřuje, ale dostáváme to po drobkách :D A abych to jen nechválil, tak doufám že Theo a jeho maminka brzo zemřou :D

na příspěvěk reagoval Slasher

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tak už se nám Sauron klube ven, i v návaznosti na knihy :). Ale nedivil bych se, kdyby si jeho odhalení nechali až na druhou sérii.

na příspěvěk reagoval ZaraCroft, Cerechtan

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Pan.Antonin

zatim nijak. prišiel som sa pôvodne spýtať, čo všetko ten seriál adaptuje. bolo mi povedané, že síce vlastnou verziou, ale aj staré časy. tak teraz čítam silmarillion. lenže čítam ešte ďalšie dve knihy + omnibus providence, takže mi to zaberá dosť času a seriál teda asi už kuknem až keď bude vonku celý. no ale nechal som si to tu lajknuté a hej, diskutujem hlavne mimo, nakoľko sa tu podľa očakávaní zhromažďuje 90% čsfd náckov. 💁🏽‍♂️

ale čumím zatiaľ aspoň na house of the dragon, to sa mi páči. vlastne viac než väčšina got. pripomína mi to prvé tri série, tie boli cool.

na příspěvěk reagoval Pan.Antonin

KASUGI

KASUGI (hodnocení, recenze)

Kincl

Právě naopak nás baví, že ten seriál je svou pitomostí díl od dílu lepší. Také jsem to chtěl tak po třetím díle vzdát, ale od scény Guyladriel vs 4 guardi se to pěkně rozjíždí. Takový Witcher byl špatný, protože byl uspěchaný. Tohleto je ale čistokrevné neumětelství lidí, kteří nedokáží napsat ani pět minut filmu, aniž by tam nebyl žádný zákys, nesmysl, nebo facepalm. Takže na zítřek se opravdu a upřímně těším. Druhou sérii už plánuju sledovat s přáteli, něco jako Festival otrlého diváka.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Rypicong

Meles hovna. Na obranu rezimu proti vlastnim obyvatelum tady byly lidove milice, STB a policejni sbory.

Vubec si neuvedomujes, ze kdybys vyrustal na jeho miste, tak do te strany vstoupis taky a vubec o tom nebudes premyslet. Znam osobne nekolik lidi, kteri vstoupili do strany jenom proto, aby jim konecne dali svaty pokoj a prestali je ruzni lide otravovat. Po vstupu platili clenske znamky a to byla jedina cinnost kterou se aktivne podileli na chodu strany.

Pokud chtel pavel delat v armade co chtel, do strany vstoupit musel, byla to podminka. A po revoluci se prave Pavel narozdil od mnohych clenu KSC jinak nechoval. I nadale slouzil vlasti, nasazoval vlastni zivot a slouzil tak dobre, ze byl velice respektovanym vojakem v ramci NATO. 

Ale chapu, ze je jednoduche a pohodle se divat pokrytecky a alibisticky cernobile na danou problematiku, navic z odstupem casu v jine dobe, v jinem prostredi, v jine socialni bubline a delat ultimatni zavery a lidi odsuzovat. Pritom si vubec neuvedomujes, ze na jeho miste by ses zachoval uplne stejne. 

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Tak zítra nezapomeňte další díl, my někteří se na to těšíme, až uvidíme Galadriel která vstane z popela 👌
A vy ostatní se nezapomeňte podívat na něco co Vás nebaví a sledujte postavy ke kterým máte odpor 😀

na příspěvěk reagoval Dacsus, KASUGI

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Duncan66

Uklidní se. Dovolím si tvrdit, že já narozdíl od tebe v té době žil. Mému dědovi komanči vzali pole a hodil mu oprátku na statku před rodinou aby vstoupil do JZD. On nemusel do KSČ vstupovat - moc dobře věděl co představuje. Stejně jako nemusel vstupovat do   ČSLA. Všechno dělal vědomě, věděl co ty organizace znamenají a komu slouží a co provádějí občanům. Kdyby nebyl voják tak mávnu nad členstvím rukou, ale on prostě byl a ještě žádnej pěšák. ČSLA nesloužila k bránění obyvatelstva ale k bránění totalitního systému. A že se choval po revoluci jinak? To je právě to, o čem jsem mluvil. Převlékání kabátů jde hlavně komančům dobře. Stejně jako plno herců a zpěváků těžících z režimu pak člověk potkal v 1989 na Národní 🤦‍♂️ pak z nich byl maják demokracie.

na příspěvěk reagoval Duncan66

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama